P.S. : I love you...



Beberapa bulan lepas aku tgk citer ni (via pc, heh). Tgk Hillary Swank dgn character very feminine cam ni cam janggal bagi aku sbb masa tgk dia jadi tomboy dlm Boys Don't Cry, rasanya dia lebih suit ngan karektor ganaz cam tu.
Anyway, for the one that has a very romantic head cam aku, memang layan le citer romantic comedy camni. Cuma my active imaginable head selalu kata, how come Gerry tu, yg dah mati tu (actually macam speak to his beloved wife from beyond the grave), dan plan sume perjalanan/adventure Holly after dia mati, dgn perfect sekali mengatur sampai berbulan2 lamanya, tanpa ada slack sikit pun surat tu direct Holly ke mana yg dia dah plann. Kalau nak tambah perasa dlm citer ni aku rasa what if surat tu ada yg termiss directionnya n she met someone in some alien places, accidently, and.. oh, whatever laa... But somehow, quite touching gek le citer ni dlm komedinya. Thumbs up n 4 stars utk Swank (but not the guys, aku rasa hero n other guys dlm citer ni tak suit Swank yg berlakon penuh karektor tu). Loosing someone that you have loved dearly and whole-heartedly cum cannot live without is beyond anything anyone could imagine of. Dan Swank berjaya bawak rasa tu, sampai aku pun meleleh ayo mata.
The best part dlm citer ni bagi aku adalah the breathtakingly beautiful scenery kt Scotland, tempat yg selalu aku idam2kan nak pegi. Since author asal buku ni org Irish, maka dia 'bawak' le kejap penonton ke sana. Sama cam aku suka baca historical romance Judith MacNaught (aku ada sume collection dia ni, heh), mesti ada part kt Scotland, some people say kt sana is 'Heaven On Earth'. Ye ker...
Anyway, sejak ada anak super active ni, aku kurang ada masa nak layan movie/novel romantic2 ni, tu pun curi2 masa je the inbetween. Habih2 aku layan Spongebob, Ultraman (sampai aku terhafal lagu dia), Naruto, Ben 10, alah, macam2 le rancangan bebudak ni. Minggu ni aku nak cari CD citer buaya yg masuk pawagam ari tu, tapi aku lupa lak dah tajuk dia, saje nak distract Ammar dr absorb dan control PC tu sorang. Citer buaya mesti dia suka. And I was thinking nak collect CD Barbie pulak, aku dah tetiba addict ngan citer Barbie lak, gara2 layan CD anak buah aku.... weekend might not be the same again, heh heh heh...










Comments

Popular Posts