Wednesday, May 1, 2013

Happy Labor Day!

Takde maknya labor day off klu namanya surirumahtangga. Semedangnya is a labor.
Pepagi ni budak Aleesya dah bangun. jangankan tidakkkk, klu off day je mesti dia bgn awal, klu time aku keje masa tergopoh gapah nak kuor umah dia tgh sedap agi tido, sokmo gitew. Tak kasi chan aku nak terbabas tido sampai tergelincir matahari kerrr sikit .
Ntah aper le gambo yg kuar Dulu pakai phone/iPad ni. Gambo x menggambarkan jln citer kekdahnya

Pepagi bermalas-malasan. Bapak depa ko tak yah Tanya ar. Bakal PM tu. Dah habih keje boley sambung pi dengo ceramah politic Pulak. Hah ngadap je lah benda tu. Makan Nasi pun nampak bulan, roket, dancing, Bunga raya sume gamaknya. Aku takmo byk citer. Ko parti apa pun aku mintak hudud je. Senang aku nak lepaskan anak2 main luo pago umah tanpa sebuk nak pikir kunci grille ke aper, ni 24 jam pikir pasal keselamatan je. Off day cenggini pun budak2 ngadap iPad, Lappy, upin ipin, Boboiboy , balik semula upin ipin hoihhhh kejong aku kejenya pegang penyapu ngan senduk je sbb depa dah konkur sume media hamboihhh mak ko ayat tak pernah tak over haha...nak bawak Pegi Padang/playground yg berdekatan anjing liar pulak konkur tempat tuuuuu..ngan botol2 todi berserakan laginya. Dah kita ni tinggal bende apa nyer YB? Hak bermain Hak kami!!!!

Jadi before lunch time bawak le bebudak ni pi luar daerah. Luar daerah la sgt.... Luar daerah Dun Sri Manja/Taman Medan jeeee... Membawa hati yg terluka ini ke ... giant Kelana Jaya. Huihhhh satu pencapaian yg beso gek tu hahhaarrr. Masa sampai daerah KJ CIk Aly dah terlelap, terus korner ke umah nanny yabedabeduuu Ada org, maka drop je lah org tido umah nanny hihihi, nanny sporting habisss. Lagi pun mmg nak singgah bayo duit nursery. So tinggal Ammar n Ummi dating, Ammar nak Makan pizza, baiklah nak. Pastu cari track bottom n baju swimming Ammar. Hoihhhh Ammar membeso dgn jayanya, perut sumer dah extend lemak tepu bak ayam daging ishhh, kejap2 baju suar dah x muat.

Balik tu Cik Aly sedap tido agi, nak kejut x sampai ati, so lepak le sampai ke Asar umah Nanny, dah siap upah beli eskrim n pizza kt nanny hahaha...nanny plak siap goreng karipap sedap agi. Hermmm Seronok arrr kudap2 minum petang. Balik umah kebuluq nasi, mkn pizza sekeping je tadi sbb cam x lalu arrrr. So hasil tuaian di Giant masak le siakap 3 rasa n sup sayur bayam n fish ball for dinner. Yg gambo cam purée bayam tu mmg aku blend utk Cik Aly, siap ko! Tak nak sgt mkn sayur, kena arrrr tipu ini kalilah ehh tetiba. Eh ajaib, sungguh ajaib. Dia tak nampak pun aku Gaul sup bayam blend tu ngan Nasi tapi siap geleng2 taknak Makan. Selalu klu ckp Nasi, Nasi, mesti dia tak tolak punya. mak aihhhhh... Telepathy apakah ini Cik Sophia??? Aku pun tak bg nampak kt dia ropa Nasi tu sbb takut dia skeptikal dgn kaler hijau itew. Pasang dim light masa dia tgh perasan ketuk2 drum ngan kayu apatah, so aku bajet nak suap masa dia leka main la kununnya, sekali geleng sungguh2 ketimur Dan kebarat. Hoihhhh fail utk kesekian kalinya....





Layan ke Aleesya satu hari mmg penat...

Hai Pandalela, nak gi swimming kewww??? sian anak aku, pakai swim suit dlm umah je takde kolam nak terjun huhuhu... sebuk tgk abang test baju renang dia pun nak pakai samerr.

Beli tam-tam kt Bhai jual roti, comot habis.
Aktiviti memanjat cam biasa, la ni suka meniti kt kabinet tv ni hadohhh.

Sup sayur berhantu cik spohia says no no no!
Tgk ikan siakap fresh kt Giant tu terus teringat sweet n sour, tangkap sekor baru dlm RM8. Berkeliling kampung cari nanas, kedai Tin Tin jugak le sumer adaaa. Bajet aku nak cari org jual buah potong2 je save sikit masa nak menyiang nanas tu kan, ai is dont very like nak menyiang nanas huh. Last2 beli gek sebiji ko siang arr sendiri.

4 comments:

m.u.l.a.n said...

meh kita hi 5...

tak suka potong nenas, semalam cuti tapi gigih jgk kena keje macam biasa, risau anak takleh kluar pon ya..

selamat memangkah nanti..!!

Yong Kamariah said...

yuhuuuu Mdm Mulan....
oh yelah, leceyyy nak potong2 nenas tu eh. yeah, same to you, buatlah pilihan yang tepat!kita tgk siapa yg kenaa...

Haliza Ghazalli said...

Assalam Yong....
Selamat mengundi .....n peace yor!

Yong Kamariah said...

W'salam kak leeza,
samolah kito, apapun partinya harap keamanan dpt dikekalkan dak gitew?

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife