Thursday, May 9, 2013

Berry Mulberry ubat ponin PRU

Hoihhh aku dah nak naik pitam tgk status dlm FB, tak habis2 kesah pasca PRU13 nih. Ko main issue ni, yg satu lagi issue nun, followers tukang seronok Share tanpa usul periksa. Emo yg lebih bebenonyer. Admit it, the Power of silent majority. Jgn main hentam kromo je nak tuduh2 itu ini. Now You cannot simply trust anyone coz just anyone can write and make up stories. Ckp pakai ilmu sket, wat research n analisa sket sblm share info yg belum tentu fakta yg sahih.

Amboihhhh mak jemah ko klu ckp pasal politik....oklah baik aku layan halaman pertanian. Kurang2 ada produce dah boley save satu item grocery e.g. Jam buah hahaha. Ate kecoh bebeno barang minyak sume habih naik, siap harga roti gardenia punya hal kecoh padahal adooo koooo. Meh beli jem mulberry ngan mak yong. Ni gambo pokok mulberry aku yg tgh galak bebuah. Ari tu dah petik wat smoothies, campur ngan mango sket, yogurt mix fruit etc wallahhhh dah rasa cam tutifrutti maaahhhh hover nau. Dah malas nak naip dah ikut iPad cam harremssss autocorrectnyer okbai.

6 comments:

AZNI BINTI MAT ISA said...

Salam dek yong,

hahaha halaman pertanian. Dah lama tak dengar perkataan tu. tetiba kak teringat rancangan Pak chat di radio malaysia! as usual tulisan dari hati yang mengesankan!
Teruskan menulis dari hati :-)

~jeet~ said...

walauweehh...berapa botol jam dapat? :) boleh la order satu..buat bekal jalan jauh...hehehe...

Haliza Ghazalli said...

Assalam Yong...
Sedap nya tgk gambor buah tu...dari garden u ke?

Yong Kamariah said...

Wassalam KakNi,
hahaaha, masa sekola rendah mmg ada halaman pertanian kan? dia punya host spek mata bapakkkk punya beso, orgnya plak semuat2 skrin tv baca skrip haha. tq kakni for dropping by.


Adohai dinda Jeet, sebutir jem pun tak hasil lagik, jiran akak plak rajin gi petik wat jam hihihi..(amboi nak pi jalan jauh mana lagi tew? jalannn aje keje kome yekkk)


Wassalam KakLeeza,
Kita mana ada garden, cuma kt luo umah tu ada le tanah sekangkang tenuk boleylah cucuk tanam sket haha, tu je pun sepokok buah main campak je, pokok2 lain jiran kita tolong tanamkan, baik tak jiran kita tu? depan umah kita dia tanam pokok mangga, kari, kedondong dan 2 lagi spesis tak baper kenal, rajin bebeno dia berbudi kt tanah even tanah org, tp kami dah kasi greenlight kt dia sbb dia mmg suka nau bekebun

CS said...

Hi there bebeh....
Salam Yong....
Kita gering dah seminggu.....DBSesema

Yong Kamariah said...

Yuhuuuuu wassalam kekanda Cik Som,
Hi there! Akhirnya dah selamat sampai yeh... biasa la tu kak, selsema n batuk tu mmg pakat2 dapat balik sana, buat cuci dosa sesikit hehe..oklah, take a rest and drink plenty of water, you take care beb!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife