Thursday, December 27, 2012

Hello!

 
Hiiii... hello again!

Fuihhhh berjaman2 mengabaikan blog sendiri, apatah lagik blogwalking. Cukup takde masa dan mood berblog makin menghilang pada diri sendiri. Timakasih pada kekawan blogger yang masih sudi singgah sini huhu, diriku ini tidak melupai kamu dong, sikit masa lagi daku gi visit kamu. aku mau say hi to kamu semua. Jadi edisi kali ni adalah edisi upload balik gambo2 kt instagram je, kt situ tangkap gambo and write le few words senang citer kan. Blog ni kira tempat luah perasaang gitewww haha...



dimulakan gambo ini lepas Mesia kena belasah ngan Siam masa semi final piala Suzuki AFF. Malam tu kt dlm facebook punyalahhhhh meletop2 propaganzil kutuk siam noohhhh (termasuk pengadil kpop tak baper adil), siangnya tengok kedai makan siam heloo...Phad Thai disini...pani pillo.....terus menggelupurrrrr order tomyam ikan siakap bagai sungguh tak semangat rimau hembekhekhekkkk... ni mmg kompem takleh gi medan perang, ada chan berpaling tadah choyyyy...
 
 okay ini pula tuan-tuan dan puan-puan smoothies stoberi nyum nyummm hasil apak depa bawak balik dr Mesir tu ari, seminggu lepas tu baru le kutip stoberi dlm esbok nak mesin. Nak test power blendforce makcik tefal ni KATANYAAAA ha'ahhh *style baby double A pegang hailer ehh tetiba*

 
 The next day test mango mesir pula, mango smoothies perghhhh terbayekkk dek non. Tak sesia apak ko kena tahan masa nak boarding khannn.. KATANYA...*belai rambut pelesu afro kaler pink*, masa tu pak Arab tu tahan kenot the one masuk flight, sekali rejeki kami sbb nama apak ko kena calling2 dan member pak Arab yg kt depan tu lambai2 marah soh cepat maka terlepas le seludup hasil tanaman Nile River dlm flight, kelassss ko Jah. Kak yong boh some ice ciub, mango, yogurt, fresh milk, a little bit of brown sugar and honey and turn on the blender. Mango Mesir mmg terbayek dah lah besar gabak, blend separuh je tak habih.
 
 Later on pi meronggeng kt Jaya Grocer Bukit Jelutong utk lawatan pertama, I always love JG sbb boley jumpa mcm2 benda payah nak jumpa kt kedai biasa. Amik sekoq ayam balik umah the next day kita bako! kita bako!. Roast chicken inspired by Laura Vitale's recipe. Aku suka tgk dia, sbb dia cute je kalau berckp kt dapur alolololooo manjanyewww LV. Resepi dia pung senang2 belaka.

 Sgt nyum tengoklah anak aku champion makan ayam, dlm pinggan belum habih ngan mulut penuh ayam tangan dah menyapai ayam lagi. Pahtu dia kehek (slang Ganu) hok dlm muluk tew tak lepas rengkong, dah penuh cenggitu mana nak lepas rengkong haippp anak sapa lah ni, asal teramik gambo je mesti dah tinggal diapers je apasal tatau. Suka beno tanggal baju dan seluo nowadays.

 
 Last week balik Kuantan. Ni meronggeng ke Kijal Ganu. Ombak laut di bulan Disember...ginilah, heavy tides, the day after tinggalkan Kuantan, satu bandar dah banjir, kesian kt org kampung.


 Yeahhhh balik Kuantan for our kindy's registration day. Alhamdulillah sessi 2013 kita dah ada 100 over kids yang comel2 belaka seme.


 Thanks for the support dehhh...parents pown masuk dlm kelas anak je nak register huhu.

 
 afterwards ammar n d geng cousiesnya main ni @ kindy.

 yeahh anak aku le yg memanjat melawan arus tew kemain ko yek.
 
 Kemarin pegi umah bakal pengantin kt SU. Pahtu belanja anak2 buah Tutti Frutti wahhh korang mentang kata makdak belanja... sorang2 hamik nak ko macam2 amiknya, rabakkkk sebelah poket dgn 6 kids yg boley tahan seleranya hahaha. Pahtu masa nak pi parking nampak pulak kedai RM2. Pahtu nampak le benda jadi-jadian ni tergayut-gayutan depan kedai, lawa pulop doh tengok. aih belilah. Doklah terkontangkanting kat sini dulu deh sementara aku pikir nak gantung kt ner muahahaha.


 wehwehweh..pahtu nampaklah alas plate ni ehhh lawa je. nak2 sejak dua menjak ni telah menjadi cheapskate kuasadua, kalau jumpa Haji Bakhil mesti dia bangga. Laluku beli, nama je bamboo tapi keras papan. baguslah sejak cik Aly ada kegemaran baru menghumban barang sampai pecah berderai sesuai le sangat. buat alas bekas lauk panas ai loikeee.

oklah tahapa-hapa le aku merepek arini aku pun taktau.



 Last but not the least, esok start cuti sampai tahun baru sempena majlis perkahwinan budak di atas. Semoga bertemu jodohnya Jumaat ini dengan sidia S, in sya Allah semoga berkekalan ke hujung nyawa makdak doakan. (poyo ni, poyo ni bergambo ngan kelapa sawit *style Johan imitate Awie poyo*)
 Okbai.

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

salam singgah =)

Yong Kamariah said...

Salam Emaa,

Terimakasih sudi singgah blog saya tak seberapa ini, tak de entry baru dah lama dah ni Emaa.. malu kt awak huhu..

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife