Halo

Salam semuanya.

what a super long bz week, baru rasa nak napas jap ni, naik opis nak kejo dateline, balik umah nak kejo masuk dapur masak dinner kt Ammarnya, masak bubur dak Alynya, time tulah jugak nak berkuntaw nak mandi nak solat maghribnya, basuh bajunya-sib baik campak je dlm mesin klu kena pi belakang umah timba air perigi meroyan cam mak batu belah batu betangkup lah aku, pastu lipat baju - kenkadang bio je dlm bakul berhari2, sapu2 gitu aje umah kengkadang wat tak nampak jelah sampah celah2 kerusi kehapanya, kemas baju the kids dlm beg masing2, siap2 baju sekolah Ammar ngan baju nak gi keje esoknya...ngan Cik Aly yg tersangat lah clingy nyaaaaa...tak bleh kelibat aku hilang mulalah...kuaaaaaa...... hoiii keje tak habis2 satu hari satu malam tp badan tak kurus2 jugak tew yg pelik tew....klu ada cik abe hok ala jaapar on ke yg alergik tgk umah sepah ya ampun bertuahlah badan, ni cik abe kita wat dekkk jekkk, keje, keje, keje sampai dinihari...klu sampai dinihari kejutkan kita yang, yang, ni abang bawak duit seguni nih, esok ayang pi shopping kt Empire Mall yahhh ~ takpo lah jugok dops ni hailahhhh....

phewwww masyaAllah... how time flies, sekejapan saja jumpa weekend balik, rasa baru masuk kerja hari Isnin dah jumpa hari Sabtu, baru cuti CNY 4 hari last week, next week cuti lagik 4 hari yepppaaa... wow sume org cuti sana-sini CNY tew yeah, tp sekrang ni kt Mesia klu time cuti2 cenggini lemassss jem sana-sini, kengkadang rasa malas nak keluar jenjalan kan. kita balik Perak ari tu, anak buah apak eh kawin, masa balik highway sangkut, so kitaorang ikut jalan lama separuh jalan, okaylah dr ikut jln yg sangkut cam siput sedut. Banyak benda aku nak berleter kt sini tp masa adalah sgt sayangkan diriku, aku citer pasai perkembangan Cik Aly jelah dulu.

Cik Aly is 9 mths oledi! tgh berlatih tubi bangun berdiri jatuh gitew...kenkadang dpt lah selangkah dua kaki tu melangkah. mak aku kata aku dulu 9 bulan dah jalan, mokna ni tataulah ia, quite ringan lah jugak ianya, tp tataulah kot propa je lebih ni....
 



 sekarang ni projek besar-besaran sana-sini, mana reti dok diam, yg letihnya clingy gilerrr, dia nak emak dia ni dok depan biji mata dia doplohpat jam, haku hilang je mulalah meroyan macam kena cubit2 terkua tew, janji aku dok dekat2 dia, pahtu dia nak buat apa pun tak kesah, klu aku dok kt dapur pun bukannya senang - tepuk dahi tepuk dahi mak ko ni- alamak... aksi tengah2 tu tak bleh handle betul, ko jgn marah kt omak beso2 esok ye nak...dia ni adalah suka menggigit/membaham apa sahajew sekrang nih...

 suka wat kajian tempatan sampai to the extreme, lobang ge tutup longkang bawah sinki ni mmg tempat fav. lahhhh ni, dia punya extreme sampai terbaring letak mulut dia kt lobang tew euwwww..... sib baik lah lobang ni kering sepanjang masa, kejonglah mak ko nak mendettol sume umah lagu ning dik oiii....


Tapi klu dia dah letih dia pandai ler cari tempat nak landing, sofa ke, tilam dia kerrr , smack down 2-3 round ngan kambin ni dulu...
  
 pastu dua-dua K.O. lepas kena smack-down.

 Yang paling tak tahan sume benda nak masuk dlm mulut, everything is interesting for her. Benda hok nano-nano micro serpihan apa2 yg kecik pun di tala masuk mulut, ngeri sia, anak aku jenis pengutip, pitammmm nak kawal dia 24 jam, bertawakkal alallah je lah mak ko nih... tgh merangkak-rewak tu buleh stop tgh2 jalan kutip benda2 yg nampak gorjes di matanya itew walaweiiii... 

cengginilah mokcik-mokcik yerk, can't help to citer pasai anak, dlm letih tu sonot jugak ada si tecik cenggini, muda2 dulu tak nak pulak keluo sorang setahun, le ning dok rok cetong dohhhh hahaha.. eh, bukan kita tak mo, tp tuhan bg rezeki lambat sket, yg belum ada tu teruslah berdoa tanpa henti sbb Allah suka mendengar kita berdoa kepadaNya, mokcik pun 7-8 tahun jugak nak tunggu si tecik nih, org yg buang baby tu yg bangang dia tatau bukan senang nak dapat sorang2, dia seronok2 je ngan pakwe dia tuhan bg satu sbg ujian pd dia tp dia pulak akal singkat terus jadik pembunuh terus double up dosa, mula2 pregnant tak pikir nak buang kehapa (dosa, jgn buat) dah elok2 kandung 9 bulan buleh campak gitu je dr tingkat 4, 6, 10 cenggitu jerk, atleast hanto le ke surau ke mesjid ke depan tangga umah org ke buleh le tahan lagik....balik lah ke pangkal jalan dik. eh, eh, jauh nya akak ko ni beleber. last but not the least...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-


hihhh ni plg tak tahan, suka gigit besi plak dah sekrang nihh wehhhhhhh... nak menambahkan zat besi ke dik????


Comments

Salam..
Lama menyepi, ya lah sibuk kan..
itu lah asam garam hidup Yong, nnti tau2 dah tua, anak dah beso. Dan masa tu duk mengibas kembali masa silam, ye tak.
Yong Kamariah said…
salam yuhuuuu .. yelah kakak, sebuk sana-sini nampaknya, anak dah 9 bulan rasa tua no dah... sbb tulah kita tulih blog utk rujukan anak cucu akan dtg insyaAllah.
Maya Marisa said…
agak nyer si aly tu tengah practice meng'kebal'kan gigi dia kot..hehhee
Yong Kamariah said…
yuhuu cik maya, tak perasan le komen u nih... anak kita tu sume nya tengah mengebalkan diri, jatuh bangunnya sekian hal sampai ter stumble kt lantai baper kali tah dan yg pastinya termasuk le mengebalkan gigi 6 btgnya itew
Anonymous said…
buy valium half life of iv valium - buy roche valium online

Popular Posts