JALAN2 HUJUNG MINGGU..

Rancangan untuk mengejutkan En. A dengan teriakan "SURPRISE" dgn sebijik kek ditgh malam minggu tu tak menjadi. Kenkonon pakat ngan Kak Long kecik nak bergelap pas tu bila En. A masuk umah pakat jerit tu tapi masuk kul 11 mata memasing bagai digam2 n terus tido sampai pagi.

Lepas Subuh mata tak mau lelap dah. Cakap kt En. A jom pi mana2. And that day we thought we want to have some adventure. Masuk dapur aku stat masak nasi lemak ngan sambal bilis petai + sambal sotong, pack2, we want to have some picnic. And being lembap as I am, kul 10 lebih baru bertolak, pi mana? Heh, we all menghala ke Pahang. Dari Karak keluo tol Lanchang. Dari KL ni tak sampai 2 jam perjalanan sampailah ke... Kuala Gandah Elephant Sanctuary! Nak melawat gajah laaaa... How nice! Selalu unplanned activity, sesuka ati kitaorang je, bukan pernah pegi pun, ntah tutup ke, renovate ke, pakai belasah jekk... So, here we go...
















kami disambut dgn 2 ekor baby elps yang OKU (kaki dia kudung daa kena trap ke apa..) yg ramah dan berbulu kasar dan lapar, apa2 barang pun dia amik makan... tapi bila dia 'mengaum' Ammar lintang pukang cabut lari...
















perut dah laparr.... This what we had for brunch kt situ... nasi lemak n sambal bilis petai n sambal sotong n petai2nya sekali n kek coklat moist yang aku beli kt pasar pagi yg sedap giler
















Menikmati brunch kt dlm pondok tepi sungai... nasib baik bau perfum encik & mak encik gajah tak naik....

















Mak yong n d elps.. similiarity? in size.... hihihi.... ni tgh panas giler sampai member kt belakang tu amik air dlm kolam kecik dan simbah kt badan dia.. siannn...

kt sini buleh bagi elps makan time lunch diorang....































or, free elps riding, tapi take note : hari2 the first 120 people je buleh naik ni, masa pi ni kami dah dpt red sticker, maknanya tak dapek la nak menolong yooo... cuci mata jolah....

















atau... boleh naik gajah ni masa depa mandi, sampai dlm sungai ni gajah ni akan menghumbankan 'mangsa'nya dlm air, disarankan bawak baju spare klu nak join aktiviti ni, ni open to eberibodi tapi gue? pikir 18 kali gek nak join ni...


















atau.. boleh join 'mandikan' gegajah ni...

















atau, tengok je le dema berkubang dlm ayor.. tapi mana Ammar yek?















laaaa... rerupanya dak ni elpsfobia -bukan je gajah, kambing pun takut - nak dekat pun puas paksa, siap berteriak lari lagi.. jadi... beliau asek terliur nak masuk sungai ni, senyap2 lari ke sini sengsorang...















last but not the least... acara ini menutup aktiviti weekend tu....En. A siap pakai songkok lagik.... patriotik nyer, baru lepas baca buku Onn Jaafar agaknya tu.... sigh...what a tiring weekend tapi seronok!

Comments

Popular Posts