Sunday, December 19, 2010

Tag smiley : Looking Great Smile 2010 contest by Zainatun Adilah

Yeay...contest dah nak habih barulah ada masa nak buat nih. Sebenonya mmg nak tunggu habih pun, saje suka-suki nak main2 tag dr Cik Patin yg suka masak n Madam MM the vogue lagi bz mom.
Tak susah sebenonya nak cari gambo makcik tak sengeh, sumenya tak dek tak sengehnya melainkan sengih2 belaka. Nak2 lagi gambo tgh meronggeng jenjalan. Genjoice sgt la tuh.


Sengeh ayu sangat la tu bajet berangan cam gi obersea. Ni kt Bukit Tinggi Colmar, hujung minggu bangun terpisat2 tanya pakweku nak buat/gi mana minggu ni? Terus persetujuan dicapai nak meronda2 Bukit Tinggi dan teruslah buat2 tersesat ke sini. Errrr....Ammar mmg disqualified terus dlm contest ini.


Amboiiii sengeh manjang masa dlm boat round d Island kt Pulau Perhentian. On d way nak gi snorkeling with my elder sis. Sengeh lebo kak Nanie masa ni yek... lepas kejadian ini terus moyok mabuk laut. Bukan Ai, tp dia, Ai ni klu aktiviti cuti2 cam ni mabuk duit jerkk...

-------------------------------------
Meanwhile...

Itu gambo lama, hok kt bawah ni gambo baru. Last Saturday, me n some close friends kt kolej dulu tlh mencapai waktu yg sepakat buat small gathering kt umah Doc Anis di Putrajaya. What a day! Mmg kecoh satu umah bila terkenangkan kenangan2 lama. 16 years passed tapi still kepohchi dan ting tong cam dulu2 lagik. It was a pot-luck style punya gathering, me got excuse tak masuk dapur selamat dowh, bawak buah2an jerk teheee...alasan dowh! Good food, good company, best host, what a party! Tp masa je ler rasa cepat no berlalu, dah ada anaklaki nih cenggitu ler...byk komitmennya.


Back to those good old days...antara close friends masa zaman kolej dulu yg muda-mudi, comey lotey belaka2 nih.. adusss mereng mak ingatkan zaman mak hok slim melim nih dulu..I lost hope dah nak get back into this shape again....

After 16 years....


Photo credit to Doc Anis, le maklum le kamera aku canggih bebeno gambonya babe! Dr zaman dok kolej sampai la ni hang mmg photographer kami yg tegar! Sume pun tersengeh gumbira taim ni, kt dapuq pun jadik klu bab posing2 nih! Doc Anis hok tudung pinky merah tu, semoga sukses ngan PHD ko n happy living kt SP nti! Mak Yana n Dilla, dah habih marking paper bebudak ke? Hihihi...selamat back to school di faculty for the next semester, sireh pulang ke gagang betui la uols yek. Mokcik Zuren and I, you know who we are nowadays ngeh ngeh...oh yea, madam Zura jek belum sampai lagi taim nih..


Close up sket, bersengeh-sengehan ngan datin Z yg baru balik honeymoon lagik kt Ostolia. Sungguhlah ko tak byk berubah in features n face as well babeh! Hot mama dowh! And me in my 5 mths of pregnancy, tak semenggah beno duduk tu!

Sekian saje gambo sengeh2han pada kali ini. Kita berjumpa di lain rancangan, genjoice sume yek. Nak tag kt org pun dah tak dek makna derrrr...contest dah expired dowh!

4 comments:

PatinPasta said...

Yong,
Walaweeeeeh! Nih baru la dikatakan sengih! Hehe! Berseri2 muka si mommy tuh ye.. seri pregnant tuh :)

* 16 tahun lepas pon tak byk beza jek tgk.. kira bagus bebenor la tuh, maintain tuh! :)

Yong Kamariah said...

Dear Cik Patin,
Koi klu bab sengeh ni mmg handalan gamoknya heee...
*walawehhh klu dok dekat nak bagi upah dah kt awok ni terutamanya part 16 thn tak byk beza tuh, terperasan kejap mak!
*oh yea, awok kena senyum lebo sket klu bergambo tu yek, baru le naik seri pengantin! tehehe

Maya Marisa said...

Yong,
mak aiii, banyak nyer koleksi gambar sengih cun melecun you.
tapi senyuman time pregnant tu yg paling mahal skali...:P

Yong Kamariah said...

Dear Madam Maya,

Errr ye kerrr??? Seri preggie agaknya horrr.... Ai mmg suka sengeh agaknya heee...anyway, kita 'ngidam' nak tgk sengehan hot mummy MM plak, bleh? tak aci sungguh tau!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife