Friday, December 10, 2010

2010... dah nak habis

2011 is approaching very, very soon, terasa amat cepatnya masa berlalu. Macam2 benda yg berlaku sepanjang 2010 nih, and been very busy towards the year end cenggini. Satu2nya benda yg aku masih cam tak caya sampai hari ni is that there is a living thing inside my tummy. Macam tak caya prengnant sekali lagi after nearly 10 years. 5 months already but aku rasa cam baby kurang aktif berbanding dia punya big brother dulu. Ke sbb baru masuk 5 bulan, ntah lah...dlm pikiran tu dok bimbang yg macam2 dowh. Lambatnya nak tunggu 4 bulan lagik nih sighhh....

Anyway, 'rumah' aku ni makin lama makin suram adanya. Malasnya nak tulih blog dlm keadaan sekrang. Ilham tak masyuk kot. Tak per, tak per, mamanlai...ekceli sekrang aktiviti aku bersidai sambil tgk channel masak2 cam AFC dah mai balik dahhh... cuma nak masak jek nan ado. Geramnya tgk chef2 tersebut memasak dgn sgt cool with the very tempting food, mulalah gatai tgn nak pegang periuk belanga. Anyway, aku tak dek benda nak citer sgt kecuali citer bergambar cam kt bawah nih. Layanz jelah...


Ini agaknya Class of 2010 by Ammar... Ammar mmg suka melukis bila dah penat hadap pc. Kelasss kawan2 ko Ammar, ada macam2 pesen style rambut!

----------------------------------------------------------------
Meanwhile, bapa ke outstation lagik...


Oh, bukan, bukan, ni namanya bajet gi vacation tak bawak anakbini...


Sambil duduk bawah payung tgk bidadari muda jelita menari2..


Yeah, yeah, beliau pegi buat2 pameran photo cenggini, mmg sangat genjoy bapa...

Bagi emak pula, sudah lama kepingin nak bercuti bajet murah ala2 rebutlah tawaran tambang murah Air Asea sekarang. Sepatutnya tgh atau hujung tahun ni kami tlh bercadang-cadangan nak meronggeng ke Sabah, dari pulau Manukan ke Ranau Sabah, tp plan tuhan tiada siapa yg menduga. Tak koserlah plak mak nak gi jalan2 genjoice dlm keadaan sekarang, sbb mak dah plan nak makan seafood dgn tersgt hebatnya tersandar kekenyangan tp nan ado sbb sekrang ni kena jaga gula dlm darah 24 jam sari...haihhhh....


Ini gambar berangan emak ala2 sipakah-kau-alien-from-the-mars, emak berangan gi jalan2 makan angin. Dah lama rasanya mak tak pegi bercuti...


Hujung tahun emak buat2 sibuk bermeeting-meetingan berhempas pulas nak menghabiskan sisa2 KPI yg belum tercapai sambil pasrah jelah bila taim buat performance appraisal tu. Harap2 tahun depan ada bonus menunggu.


Sangat2 crave for this...

Tu jelah nukilan pd kali ini dlm mode keterpaksaan.
p/s : utk Cik Patin and madam MM, next koi akan usahakan tag sengih dr awok tu yekkkk

4 comments:

PatinPasta said...

Puan Yong,
InsyaAllah Yong, nanti kejap je masa berlalu.. and dah buleh timang baby (bukan Pak Enchik tau :D).

* sengih ye orang tuh berdempek tepi gadis jelita :D
* Ammar nih memang ada darah seni, kiut2 lukisannye.. neat lak tuh!
* utk elakkan mengikut rentak AFC, potong jek Astro :D
* on tag, no hal.. no pressure! :)

Yong Kamariah said...

Amboiii cik Patin, soh akak potong estro plak yek...tapi rasanya klu tak tgk food channel tu rasanya tak genjoice jek hidupku ngeh ngeh...

*sape le yg tak sengih2 kulat dpt berdempek ngan gadis jelita yek heeee..suka bebeno!
*Ammar ni mmg pengemas sket orgnya, bertentangan ngan naluri semulajadi emaknya!
* oh... no pressure, akak suka gek main2 tag nih!

Maya Marisa said...

Yong,
sama la kita. end of the year, orang lain dok holiday sana sini, kita nie dok sibuk kerja..hhhaiiiisssshhh...
p/s: cepat ler tepek gambar senyuman yg paling menawan skali..tak sabo dah nie...

Yong Kamariah said...

Dear madam MM, aje mmg betulnya...still struggling nak habihkan sisa2 KPI tuh, le maklumlah, dis time of d year adalah taim for performance appraisal lah katakan...
pstt : dok tgh godek2 gambo sengehan plg menawan la nihhh, tungguuu heee..

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife