Wednesday, September 16, 2009

Countdown raya 1

Nampak gayanya raya ni belasahlah apa yang ada, masa dah suntuk beno nak beli itu ini, eloklah mak yong, elakkan pembaziran. Siapa yg harus dipersalahkan? Ok, takde listing jgn bimbang. Lagi 4 hari la wey nak raya, nasib baik beraya umah org raya pertama ni , klu raya rumah sendiri sumpah hoh tutup pintu tingkap semua kedap2 jgn bagi semutpun masuk sbb umah cam tongkang pecah. Peringatan utk diri sendiri, eh bukan, untuk suamiku yg super cool : sila jgn buat keje last minute ek.

Ok koperal, cepat jalan... pasal keras beno posing kamu ni Ammar? (oh yea lupa, kamu kena paksa posing rupanya). Nampak gayanya baju shaolin yg bapa kamu beli masa kt Tanah Besar ari tulah akan jadi baju raya kamu nanti. Kamu pun tak pose jadi pada2lah ye.. eh, anyway cikgu Su kata this week kamu tersangatlah baiknya berpuasa sepanjang masa kt sekolah, kira2 setengah harilah, betapa bangganya emak kamu ni bila dengo kamu tak memprotes mintak nasik kat pakcik kantin lagi, sebagai upahnya mungkinlah emak dan ayah akan membeli sepasang baju Melayu buat kamu kt kedai Ying Ying aka harga borong kt pekan Ayer Tawar nanti ke.
Perasan tak kt drawer belakang tu ada benda ntah apa plastik biru aka prop yg tersembul tu? Oh, now kamu dah tahu, sila abaikan...



Ok sekarang boleh ke Petaling Street jual CD ataupun masuk Talentime sekolah sambil nyanyi lagu I Go by Aizat.



Sekarang tibalah waktu yg ditunggu2 (perasanlah kau diri sendiri) kita jamu mata dgn juadah Encik A sekeluarga berbuka semalam.

Daging blackpepper dgn leek (kenapa leek tu tak sedap pun har? Abis kenapa org selalu bubuh dia?)





Sup sayur



Ayam percik buatan org, (bermakna org lain yg buat bukan kerana ayam itu kena buatan orang ke apa, sila jgn salah faham okes)









Dan tidak meriah hidup kalau takde kaler merah atas meja.

Di En.

No comments:

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife