D 22-23 Ramadhan

Saturday, 22 Ramadhan -

What a beautiful and gorgeous Saturday morning ; the sun was smiling, pouring down her glory morning light, the sky never been as blueish as that morning, birds chirping around, bees buzzing around the flower petals, me in my pyjamas (eh, move aside you masam girl from this beautiful pix!) and finally the indon kacak has arrived for the paid job. ok, let's get back to reality...

Rasa tak mo kemana dan juga rasa takmo wat keje apa. Setelah sepakat dgn bos rumahtangga, ari ni dan esok tak mo masak...yang penting kita enjoyy!!! eh, sebuk la ko Nora D. Yey, my kitchen dapat MC 2 hari finally. Angin meroyan tak dek mood nak raya pun dah mai. Kasut, beg, baju raya anaklaki tak beli lagi ni. Tulah pasal, bos tempat keje kenapa gaji masuk lambat ha? Silakan jawap. Sungguh kejam tau. Kang guna duit upah Indon kang menangis 13 hari indon kacak tu kang. Whadefade lah. Nak kemas umah kang koto balik selagi indon kacak tak sudah keje, dah pago terpongeh camtu mestilah byk barang tersadai kt dlm umah, sgtlah semak dan kotor dia. Nti wat sekali harung la. Cheh, alasan tak cukup konkrit sbb dan sebenarnya Yuna, eh, aku yg malas giler tu. Dah tatau nak tulih apa so let the pictures do the talking plak...

Betapa berlagak nak buka kt luar dan budget restoran bersepah2 kt luo tu, kena2 sume label Full House, sib baik la McD ni selalu wat open house kt sume org, tengok tu orang yg tak pose yang lebih2 makan sampai pejam mata menikmati semua, termasuklah akak camera yg lawa eh silap, silap, yg lawak tak pose jugak, ok, akak tu memang lawa perasan tak ingat dunia hahaha...


Abang salesperson yang sedang-sedang saje (ok indon tu lebih kacak lagi) sedang membodek encik bos buat beli machine urut spesel diskaun. Kejadian berlaku di Subang Parade.

Tidak berapa lama akak camera join. Sangatlah best diurut secara free tanpa membayar apa2 (dah nama free takkan bayar ko pun), akak ni berani sbb dia dah beli satu barang elektrik, klu tak memang dia akan menjauhkan diri sebagai larilah kamu dari penyakit kusta seperti kamu lari dari singa bila tgk salesman cam ni....

Lepas jalan2 tak de arah tujuan singggah di Ani Sup Utara utk supper.. eh, apa kes supper ngan nasi segala ni?

Sunday - 23 Ramadhan

And the sky was crying that morning. Kesian Indon kacak wat keje dalam hujan, tapi demi sebutir nasi segigih petani eh apa iklan beras jati ni, indon kacak meneruskan juga kerja. Tuan rumah masih dlm mood malas. Tapi tengahari tu madam calling2 akak dia kata nak buka kt sane (energy saver). Sebagai tak melenggang kangkung saje ke sana madam merajinkan diri buat trifle.

Triffle ngan whipped cream n strawberry filling cap tangan sendiri on top (versi sememeh okes). Oh cam tak caya madam rajin ini wat benda merepek cenggini. For strawberry filling bahan2nya buah strawbery, gula, jus lemon dan corn strach. Ingat nak buat blueberry/raspberry filling tapi utk versi tak dapat gaji lagi strawberry lebih energy saver.


Sebelum dimodify.... suka2 letak rolling stone kek kt tepian gantang tau.

So petang tu off we went to Saujana mata memandang Sg Buloh iftar umah Kak Long, tak dan pulak amik gambo, lauk sup tulang, siakap sweet n sour dan ntah apa2 lagi tak ingat, sbb ingat nak makan je.


Isnin, 24 Ramadhan - Indon kacak tepon demam tak dtg keje, tulah, sapa suruh main hujan.


Ya ampun, tuhan selamatkan budak ini dari sifat2 mazmumah... budak ni pi jln TAR merembat baju ala2 cap Indon kata dia murah, dia nak buat pakai majlis tunang yg tah bila2 akan berlaku, BCL sila jawap kenapa budak ini terpengaruh dgn baju kawin ko ngan Asyraf ari tu???
eh, madam pun buleh muat la baju ni tau (ye sbb baju ni ala2 stretchable)

Comments

Popular Posts