Sketsa

Sketsa satu : Maafkan mak nak...

Monday, 12th Sept.
Ammar : Umi, esok Ammar tak sekolah.
Omak : Haaaa jangan nak spedo, hari 1 Malaysia lambat lagik, Jemaat ni.
Ammar : Cikgu Jaya kata tak sekolah lah.....
Omak : Ohhhh dah malas nak sekolah yek? nti habaq kt Ayah baru tau! Esok ada apa?
Ammar : Taekwando..... jawap dia lemau...

Tuesday 13.
Wahhhh jalan cam clear tak jem. Baguslah.

Cam biasa apak eh anto Ammar ke sekolah, omak anto Aly ke nursery.
Sampai opis wahhhh henpon aku asek2 king kong, le maklumlah org pakai Iphone Ai pakai Air Phone. Charge le kejap, kejap haper, dekat kul 11 baru teringat nak on henpon. Voice mail mesej masuk, missed call 2-3 masuk. Call Voice mail yg berbunyi : "Puan, hari ni tak sekolah, ada UPSR, sila ambil Ammar, dia dah menangis2 kt sekolah".
Wengggggggg.... penampo 18 kali kt muka sendirik.
Call apak eh tak berangkat, balik2 suara pompuan simpanan henpon je yg berjawap, sah laki mak tido mati sbb keje malam. Call cikgu sekolah, suara cikgu cam lemau giler... "Kesian dia, menangis dari pagi tadi sbb dia sorang je kt sekolah"
Aku meracing ke sekolah tengok2 anak aku dah kering airmata. Iskkkk... rasa nak menghamun kt laki tak guna, anto anak agaknya campak tepi pago jek, pasal ala2 nak disiplinkan anak pandai2 hidup sendiri dlm sekolah cari kelas sendiri bagai. Grrrrrrrr..... camano aku pun lupa minggu ni ada UPSR? penampo lagik 20 kali.
Oh my son..... Maafkan mak, nak. Kerana meng underestimate mu. Moral of the story : jgn underestimate anak autistic anda kerana mereka sebenarnya lurus.


Sketsa 2 : Yeahhh... tak yah pakai buai dahlah dik...





Oh my baby...tak yah pakai buai dah lahhhh, sonang keje omak. Sedu plak anak mak taim ni, buletin utama tak bleh blah citer budak sekolah 14 thn memadu asmara tepi semak atas moto ngan laki org pahtu lahir anak pahtu meninggal haishhhh dunia sekarang apa nak jadi. Kesian anak aku mak dia amik vid ni dgn OST buletin utama, berita tak semenggah plak tu. Utk pedoman di masa hadapan nak.

Comments

Maya Marisa said…
ala cian nyer si ammar tu yong. tu ler, kita parents nie pun ada jugak silap nyer. kekadang maya pun underestimate jugak si cha cha nie. fuyoh, caya lah, dah tak ber buai dah anak dara you nie yong. sonang la nnti nak pegi berjalan-jalan kan
Yong Kamariah said…
Maya dearie,

Tu le rasa geram jek bila dah jadik gitu, tatau lah klu emergency apa2 buat dua2 tak on henpon plak tu aduhaiiii...
anak dara kita tu dlm seminggu dua ni mmg kita tak pakai buai dah, sejak tgh mengasah skil meniarap ni nak tido meniarap je, so senang sket nak ditidokan, harap pattern tu berterusan lah hendaknya...

Popular Posts