Riang Ria Raya Sana-Sini. Makan. Makan lagi. Part 1

Yeahhhh. Sume orang masih lagi riang ria raya. Yeahhh ramai org sedang menghitung baper kg dah naik sejak 1 Syawal ari tu. Enjoice the raya sementara masih ada. Me sib baik belum le byk lagik undangan open house weekend ari tu, cuma pak eh jek pi reunion raya bebudak sekolah dia dulu. Me nak buat open house tak cukup tangan dik, tp pintu umah sentiasa la terbuka sesapa nak mai. Tp makan biskut raya ngan air oren je ler yek.

Memula balik keje kita buat open office. Meriah uols. Buat potluck style, n ada yg order ngan caterer. Marilah tgk gambar.


Memula kisah haruslah camhorror. Bekas ratu kebayu 90an choyyyy, la ni jadik ratu kebayan je lah.


Akak tgh bz wat mocktail. Jgn hangpa mabuk dah lah. Ingredients : 1 tin fruit cocktail, 1 botol aiskrim soda, 1 pack susu perisa strawberry, 1 tin susu sejat, secawan air gula, 1 peket jelly ala2 Sumi jelly manis, 1 peket pudding jelly. Campak sume benda n boh ais banyak2.


wah wah wah... meet Ema the cleaner. Kelas opis aku cleaner pun tak kalah nak join the potluck, kau ada? eh pulak. Tapi Ema made the best bakso in the Malaya. First taim aku makan bakso Indon nih, ha kau menambah 2 round, enak banget sih. Siap tapau wat balik.


Asal gambo amik makan je muka aku, muka aku amik makan je org amik gambo.


Inilah kenyataan sebeno, takde kamera trick dah, mmg badan dah beso tong drum dah.


Sila-silalah jamu selera yek, baca bismillah banyak-banyak, jangan takut tengok mesin penimbang lepah nih.


Sume org dah ke se'eh-han makan, aku je yg masih tabah pegang pinggan polisterin.


Eh, budak ni pun ada, inilah hikmah umah dekat ngan opis, buleh angkut anak-laki sume.


Group photo bebudak opis, mak sorang je kertu hahaha...

Bersambung di lain siaran.

Comments

~jeet~ said…
takat air oren..apalah sangat...- bukan dialog saya, dialog maria arshad...hehehe..

wah..sakan kat opis, sy kat sini cha ya nun alif majority, so paling habis feel raya bila nampak kuih yg management bagik satu bakul, baju kurung? ada yang kata sy buang tebiat ;)
Yong,
Betoi2 riang ria raya kan. Baik makan2 dan berposing. Keep it up!
Yong Kamariah said…
Jeet dear,

Ooooo.. nak Ribena ek? Kelasss kau Maria...heeee... tp klu dialog Jeet pun akak tak kecik ati, dah mmg beno itu jek termampu pung...sian Jeet kt opis tak de sgt suasana riang ria raya yek, takper, nti gongxi fa cai jeet raya sungguh2 sambil pakai cheongsam boley? tehee,...
Yong Kamariah said…
kak Iha dearie,

Kata Syawal sebulan haruslah riang ria ye dok? yg bestnya tiap2 minggu lain2 department pun ada buat open office, sakan raya opis nih!
Maya Marisa said…
meriahnyer Yong ur makanX2. lapar pulak tengok gambar food nie.
my dept blum buat lagik. we all buat next week. la nie, tak tau nak bwk food apa...

amboi, beriya ammar makan. tak toleh kiri kanan gitu...
Yong Kamariah said…
Dear Madam Maya,

aduiii makan apa yg tak meriahnya yek...sampai sendat dah kain sib baik buleh kancing lagik, tu baru department I, dpt. lain pun tiap2 minggu ada, adoiiiyaii keje makan ajelah bulan ni.
p/s : Ammar food lover cam mak dia, tak dapek nak nolong!

Popular Posts