Friday, June 22, 2012

Hello Again..3 : Stoberi

Hailahhhh terasa amat malasnya nak sambung citer ehhh...
Maka mak jemak ko upload gambo jelah.

Tajuk : Stoberi

 
Annyeonghaseyo!!!!!Annyeong hashimnikka......haah.. belasah, kata K-Pop.


Good morning... Jun Myung-Hee in da house dgn baju sejuk paso malam Brinchang, dah nampak cam kuih lapis anak aku.

 
 Myung-Hee sudah bersedia ke sekolah tadika Awam Korea Utara... wahhhh rejim komunis terus. Apataknya dah ropa tak cukup mkn nak mkn tangan sendiri.

 
 Pi lah kejut sume org nun... dia le mandi awal sekali, heater pun cam tak baper berfungsi, bendalah tu nak bg air jadik suam2 kuku pun menyeksa agaknya.

 Suasana di kediaman menyewa... sejjjukkkkk... sementara nak tunggu sume org bangun layan citer Jaws2 tahun 80-an dulu di HBO. te...neeengggg... te....neeeengggggg gitulah sound effect time jaws nak kuar... haku klu jaws main2 nak mkn org mmg tak boley menahan betul.. homaigod....ate baham je lah terusss, ni nak main2 balik2kan bot lah... sakkittt atti!!!*hentakkaki*

 
 ko ingat senang ke nak tunggu sume org bersiap ni? ada yg baru terpisat2 bangunnya, nak menelek celak, lipstiknya...hoihh berkurun rasanya menunggu, so lepak le dulu kt bawah.
 
 Aleesya dgn sepupunya yg awesome, taking a stroll below the apt.
 
 Ni bunga loceng nak... bapakkk besarnya punya bunga loceng! sikit lagik nak muat kepala Aleesya.


 hado aku kesah??? ~mode garfield~
 
 nan hadooo... baru kete gerak beb. meter terus lentuk.... mak kau dah lapar nasik... habih bertabur atas badan anak muahahaha....nasiblah Aleesya, mak kau dah tak koser nak bawak stroller jln bukit-bukau, wat melambat je...
----was having a brunch at Tanah Rata, steamboat lah sgt malam tadi, bangun tido dah gelabah cari nasi campur hahaha-----

Jadik kami nak tengok stoberi (apo laei kalu dtg sini khannn...). Nak pegi kt tempat yg tak pernah pegi lagik. Dah dkt ngan apartment, kami pegi kt Al-Mashoor Taman Agro, kt Kampung Taman Sedia (between Brinchang n Tanah Rata), mcm small perkampungan Melayu kt Kemen Helan. Rasanya next time pegi kalu ngan troop yg beso nak sewa homestay plak, byk homestay melayu kt sini.

 
 Budak ni kalau dah dibawak lepas...
 
 Sume org kena wat aksi hambat ayam masuk reban... menonong je ke sana-ke mari....(pandang 2 kali dah ropa shogun dah anak haku)


 yeah.. itulah stoberi nak.


 lah... kecik ni je??? ~berlagak~


 Wif Kak Long kecik yg borong bunga awet sampai ratusan ringgit, member nak ehem ehem tak lama lagik gamaknya tu...


 Poyo. Aksi standard kt kebun stoberi orang. 2 kali pandang mcm pekerja ladang nak kutip buah yg mengandung 7 bulan.


 Kt depan taman agro tu.
 
  Aleesya n cousies. Nenek kt tepi tu tetiba dokong Aleesya.. hak alohhh comel betul nenek tu.


 Kemudian mereka ini order stoberi ngan whipped cream n honey. Juga stoberi n cekelat. Sangat menggelikan tekak Ai, manis sia.....

 Aleesya gerammmm je tengok tu. Penuh berminat.

 Ammar nak ekskrim je. hek eleh...

 Aleesya ngan muka tgh serius mengikuti persidangan selamatkan alam sekitar sedunia.

 Hermmmm Ammar, Ammar.....

 All for one... hok alohhhh Aleesya.. Dari mula tiba, sampai persidangan dah nak habih dok tenung stoberi tu kesiannya tak sapa pedulik....

  ooohhh rupa-rupanya beliau suka mkn stoberi n whipped cream, ate naper tak habo dari tadi???

 Nak amik gambo anggur sebenonya tapi dek kerana kamera zaman Sarimah tak boley wat apa2lahhh....kt atas tu bergayutan anggur sebenonya.

Itu jelah gamaknya. Semoga bertemu di lain episode.

Next episode...

Sekebun cinta nan berbunga... rose.



Heyyy. who needs Turkiye??? *winkwinktoKakLongWanNoorAzni*

7 comments:

Muna Mahdzar-Fadaaq said...

Salam Yong
Aleesya looks so cute in her strawberry pink outfit. Seronoknya dapat berjalan-jalan dengan keluarga, sekarang ni memang musim strawberry kat sini.
xoxo

AZNI BINTI MAT ISA said...

salam yong,
konon upload pic je ye......
haha ngelekek kak baca cerita mu, mmg betul sungguh dari hati ek,so adorable and well written di jaman yang menyesakkan fikiran. Perasaan lepas baca > macam lepas baca komik zaman budak2,perasaan suke leh...ngeh3

Yong Kamariah said...

Salam kak muna, uihhh tq, am glad kak muna said that sbb saya ingat aleesya dah mcm mangkuk tingkat pakai baju tu..LOL...
Anyway, i bet strawberry kt sana besar n manis2, yg kt sini bawa turun bawah dah masam huhuhu....

Yong Kamariah said...

Salam kak azni,
Aiseyman, can't help it la kak, stok2 suka melabun tak boley menahan, am glad kak sudi baca n singgah, tq.

Azni A.R. Azizan said...

hell yeah!!who needs turkiye when we have cameron on out side!!hehehehe

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm Yong..
Seronok tengok rombongan Cik Yong Kamariah ke Cameron.

Yong Kamariah said...

my dear Azni,
yeahhhh.. itu kata2 dr org yg tak dapek menyertai rombongan ke Turkiye tu ari sob sob... so next Korea sarangheayooo!!!! amacam?


Kak Iha dearie,
Mohhhhh kita panjat lagi Kemen Helan nak??? kita rasa sekarang ni musim bunga Rose kt sana, I bet you'll fall in love ngan Rose Centrenya tu...

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife