Sunday, June 10, 2012

Paradigm Mall

Ari ni melawat paradigm mall.
Baguslahhhh.... Dekat bebeno ngan nursery bebudak ni. Nti nak amik anak2 boleylah selalu buat2 silap jln hakhak.
Ramainya umat ntah dr mana dtgnya.
Terjakun kejap tgk directory touch screen siap ada image kedai lagik, lemaklum le dah lama tak melawat mall.
Pi beli kasut, mkn ngan beli susu cik Aly je.
Brunch fish and chips balik mengago masak nasi ngan sambal sardin dasar tekak melayu sejati muahaha.....fish n chips siap ada bendera Italy lagik, Dak Aly mulut nganga aje suap mkn.
Tak baper ada citer babai. Nak pi cari baju ngan kasut sekolah Ammar ni, welcome back a hectic life, sakkkkit ati! ~hentak kaki gaya Ropi dlm SS~

10 comments:

CS said...

Yong
Kita tau paradigm shift aje tapi paradigm mall katne??

Is it kat ShahAlam, yg guna nama Jalan 'U' pada pangkalnya??

LEEzasTOUch said...

Assalam Yong
Seronok jugak ya dok kat KL mcm2 shopping mall bukan mcm kat Ipoh balik2 benda yg sama. But still I luv Ipoh tak de hustle bustle!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm Yong..
I belum sampai kat sana lagi..My daughter banyaak tempat makan..
Lagipun cuti sekolah..memang lah ramai.
Kalau I nak pegi pun tunggu week days.

Yong Kamariah said...

Salam CS,
hahha baru nak kata kita pun asyik sebut paradigm tu paradigm shif, tu mall baru kt Kelana Jaya, kata yg terbesar di??? ntah tak pasti di mana haha...

W'salam Kak Leeza dear,
mmg sonot tp klu terlampau byk sangat jadiklah jem yg amat sesaknya! Kt Ipoh mmg best tp jamnya boley tahan gek ye kak, anyway, apa tempat makan plg bestest kt Ipoh ye? selalu ronda area2 outsirt Ipoh je sbb dkt ngan Tronoh tu kan...

W'salam Kak Iha dearie,
hermmmm boley tahan geklah byknya, kita pun round satu floor je tu pun sekerat jalan! parking lot dia i don't like! lebih prefer Empire

LEEzasTOUch said...

Yong
Kak Liza sekeluarga jarang makan kat luar. Biasa lah mcm fast food stall2 makan kat shopping complex and some Indian Muslim restaurant. By the way Tronoh tu kpg hubby kat Liza tau....

Yong Kamariah said...

bagus bebenolah tu kak leeza, nothing beats homecook dish eh? o ye ker, umah SIL kita kt Seri Iskandar, selalu le klu blk perak ronda2 area tew...

AZNI BINTI MAT ISA said...

Yong,
Paradigm tu belakang umah mak akak.sebab belakang rumah tak g,..dalam erti kata konon apa keles p mall belakang umah,hihi. ada tanya kat akak punya akak,katanya tempat tu keles tapi dipenuhi orang kelana jaya yang berjalan kaki, macam depa p kedai runcit le. bukan deme beli pun, round2 menambahkan kesesakan. tapi yong, oke bebeno le tu,.atea yang akak ni ha..ada the store jek kat kuale,apo nak dikato, last2 rasa nak keles sikit masuk la 7 seleven o guardian,.baguihkan,.tak abih duit den

Yong Kamariah said...

Dear Kak Azni,
coincidently sume yg komen entry ni kecuali Cik Som is org Perak, teman suka bebeno!
canggihnya Paradigm mall belakang umah mak akak, ini dah terbalik, anak plak dok kt kuale, mak kt kota metropolitan, a good excuse for you utk selalu 'balik kampung' hahahha....
eh kak Azni, kuala kan best gek, selain the Store ada Sakan ke apa tu..eh idok le, kan ke ada laksa kuala yg femes kt tebin sungei tu, bukit chandan nan indah... i loikeee....(guardian pun guardian lahhh, kelas gek tew!)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Kamariah,
Salam kenei dr Shah Alam. Tak penah dgr Paradigm Mall. Baru ke?

Yong Kamariah said...

Salam Moh Kembara...thanks for dropping by.
ha'ah, mall baru, kita ni asal pantang dengo mall baru bukak menggeletis nak pergi!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife