Kisah Satu Petang

Random notes :
Aku ada satu perbuatan yg mana kalau aku ckp orang akan ketawa dan rasa pelik. Tapi aku tak rasa pun, malahan terasa sentiasa bersedia, dan effisyen lagi adanya. Aku pandu keta auto, aku guna DUA kaki. Satu guna utk tekan minyak, satu lagi tekan brek. Pelik ke? oklah, sila LOS (laugh out silent). Rata2 org ckp cemanalah ko guna dua kaki? aku try juga tapi gila siot nasib tak terbabas masa nak tekan brek. Aku ni spesis katik, jadik kaki tu cam klu guna kaki kanan nak tekan brek rasa cam jauhhhhhh je, jadik baiklah aku guna kaki kiri. Baiklah sekarang boleh LOL. Ada kata aku gifted la tewwwww, guna dua otak sekali. Sila LOL lagi satu kali. Aku rasa ok jek, aku selalu gek try guna kaki kanan je tew tp tak boley blah tak selesa...

Kisah Satu Petang....

My home ride never been easy since I have Cik Aly. I always have a terkuaaa baby during the ride. Kagum betul dengan baby yang bersopan-santun stok2 bakal menantu mak aji in the future. Duduk dgn tawaduknya dlm car seat gitew. But not me...Hari-hari aku kena merempit drift sbb nak sampai ke destinasi dgn segeranya. Syamsol Yusuf kalu baca ini boleylah amik aku sbg extra for your next drift movie sbg gadis tepi litar tolong bancuh air.



Usually she is only ok n in a good mood and mode like this half way thru.

So I have to stock up my car with errrr toys tak cukup sifat dan flyers harga murah pentipu pada minggu ini buat stok2 Cik Aly mencarik2kan ianya to kill the time sblm ianya mengamuk tak tentu pasal dlm kete fullstop. dah macam tempat tikus beranak dow.



 tetiba.....Allah mak aiiii...hujan is pouring down heavily la pulops...jeng la aku lagu ni.... ~tetiba lagu Alyah pusing2 atas kotak muzik kedengaran, lap airmata, bersedia lah nangis kerana jln jam dan anak yg akan terkuaaaa~

  owhhhh terkesima yang agak fake ketika melihat rintikan hujan ditingkap kereta bonda



 yeahaaaa... KL dok namanya KL klu hujan sikek mulalah banjir...

 ahah... dah start dah.. dia dah start dahhhh....baiklah nak, mari kita nyanyi sama-sama..
pok amai-amai... - kuaaaaaaa
tser..tser...tser... - kuaaaaaa ~ owh adik tak suka Ifa Raziah yerk? ermmm how about this song :
dulu aku sendiri, kini masih sen...- kuaaaakuak kuaaaa....
i, i love you like a love song babeh..bip bip bip... - kuaaaaaa
iam Mr Simple-Simple....tittaramittaramit tit tot tit tot... tetiba Ammar menyampuk : eh ummi, lagu apa tew?
-K-Pop, ko apa tau....


  Baiklah, marilah memberi susu tanpa gula tambahan sebotol.... maka senyap lah ia seketika ~lap keringat di dahi~
 
 tidak lama kemudian.... hoh, lantak ko la dik, it's okay babeh, give it a good cry.
Baiklah, tipu. Sampai di kampung taman perumahan i gave a screech halt and dokong ia dlm pelukan hangit. owhhhh ada barang kes dalam diapers rupanya. makanya mokcik pun maintain mendokong ia sambil satu tangan lagi pegang stering pelan-pelan sampai umah. fuihhh terel betul aku dahlah kaki dua2 guna tekan brek/minyak, tangan pun dua2 guna pegang itu ini, multitasking bai. anggota badan yg fully function.

sampai umahhhh gumbira dia dapat tgk baby tv. Cam posing Megan Fox tepi pantai pakai bikini polka dot dah aku nengoknya.

Inilah pot baik dia training bertatih sambil tgk tv.

So aku pun masuk dapur dgn berkobar2nya memasak Mac n Cheese ahaks terbatuk. Penat mak ko menggoogle resepi baby food nih. Sian anak aku tak dek pinggan baby yg fancy2. Belasah je lah mangkuk cereal abang ko. Beginilah nasib jadik anak kedua dan seterusnya, keghairahan mak nak beli itu ini dah berkurangan, atau sbb mak rasa kilang production dah stop ditutup maka pembelian barang itu ini akan menjadi pembaziran sbb takdek nak diwaris dah.


Bagaimana rasanya Fifi? Suapan yang pertama ok, kedua pun ok, Masuk ketiga dah nak termuntah, suapan keempat terus ditepisnya sudu itu. Bagusssssss mere bete. Welcome to tekak Melayu punya club.

Jadik kita berbalik kepada plan B. Roti kentang cicah air suam.


By the by semalam aku dah jumpa cara nak bagi dia ralit dlm kete, berikan sahaja dia biskuat tiger, ternyata senyap sehingga biskuat itu hilang dari pandangan.


-----------------------------------------------------------------------------------
Orang baru dapat kaki mabuk kepayang.

aiyarkkkkk....mabuk kepayang ni, go slow man, eh, go slow girl, go slow...

yeahhhhh that's my girl, that's the way ahak ahak ~gulung2 dua tangan sambil cucuk langit~

Comments

Yong...
Ahaks..you're not the only one to drive with two legs babe. Hee, seronoknya, sebab selama ni I ingat I lain dari yang lain. Give me five Yong!!
Yong Kamariah said…
WUHUUUU... you got my five! dah jumpa geng ropanya, ingatkan kitew sorang je hok spesis lagu ning, tak delah malu sangat kena gelak hahaha...
dak aly besar sign up utk jd klip 3gp nye pelakon..dush..hakhak~
~jeet~ said…
adventure betul perjalanan baik umah...salute la nak mengharung tiap-tiap hari, caiyok!!
Yong Kamariah said…
yuhuuu cik Azni,
amboii ko terus clip 3GP, apa kelasss maria....
Yong Kamariah said…
Dear Jeet,
Hai lah Jeet, bertabahlah hati ini selalu hari2 (tapi setakat ni takde lagik lah cam dapat mabuk laut tu *wink wink*)
PatinPasta said…
Yong,
Erk! Kalo saya la, mesti akan ada masa yang dua-dua kaki saya akan tekan pedal. Camno tu? Hehe! Syabas, Yong memang tere!

So sekarang biskut tiger tu bekal sokmo la yek? Hehe! Nanti kalo dia dah jemu biskut tiger, buleh try bagi pizza sekeping ke :D

Psst.. dah bubuh gambo besor2 yek? ;)
Yong Kamariah said…
Dear Aida senorita...
Ko pun okay ke tekan dua2 pedal? syukurlah jumpa spesis yg sama, pasal tak tahan kena gelak kakakakak...
hamboiii sampai nak bekal pizza plak dah kt cik Aly yerk? esok2 dia buhsan biskut Tiger aku sumbat kuih baulu plak..
p/s : dah terer boh gambo beso godang, saper yg ajorrr??? ekau jugak hakhak...

Popular Posts