Tuesday, February 21, 2012

She's 10 and he is errr...


okoka..ololaaa.. today my busyuk masyam is 10 mths old, now you can walk steadily and giggles a lot. Sebelum ni ya ampunnnnn... punyalah payoh nak senyum, nak gelak apa lagik lahhh kena jadik kongkang dulu baru lah si mokna ni gelak. Alhamdulillah... dah 10 bulan hari ini, semoga senantiasa sihat dan senyum sokmo-sokmo lahhhhh..

 Weekend Atok datang... lunch time Atok buat sambal nyior, Atok makes the best sambal nyior in the whole world! I loike the tomboy look kt cik Aly ni... apa dah jadik dulu sebelum beranak berkobar2 nak beli gaun itu ini kt anak, lama2 haku plak suka tgk dia pakai baju ala2 boiboiboy, dia pakai gaun cam tak sheshuai jerkkk eh maafkan mak nak, late bloomer la katakan... anak aku cepat rimas pakai baju beropol2 ni, kang dia tarik2 je baju tu nak tanggal, berkobar2 beli rantai tangan ngan kaki , dia main gigit2 nak sentap je rantai tangan tu, terpaksalah jadik tukun dlm almari, apa2 lah nak, janji kau bahagia apa adanya...

 The little helper.... Cik Aly kemain suka tengok org main masak-masak, jaga2 dik...kang terpelanting cili tu dlm mata kang...


Meanwhile...
and your dedi has turned hermmm..... olang cina tamau ini no. horrrr... maafkan dinda kekanda kerana terlupakan besdaymu... ari tew sembang2 ngan MIL tetibalah keluo bab dah umur berumur nih, sekali ckp lah...'A tahun ni pun dah umur bla bla bla... toingggg, terus cam filem kena paused, barulah haku teringat besday dia leklek hari itu lah.... semalam after work berkejo ke kedai kek terdekat dan dptlah beli blackforest ice cream cake yg sgt tersedap ini....Happy birthday love!

Tiada apa yang lebih membahagiakan Apak ko selain dari menyambutnya bersama bonda tercinta dan sanak-saudaranya yang terdekat. His mother is 80 something and still going strong... jalan je tak baper larat, semangat sgt kuat, I wish my mom is like that, sometimes you are sick and helpless but your spirit keeps you strong... just like her, she refuses to think that she is not that strong anymore, I just admire her spirit! you go golden girl! semoga sihat sentiasa apa adanya...
Malam itu pakai beli je semua, soh besday boy pi beli satay and char kuetiaw and aku goreng nasi sikit. so much so surprise party khan...



 
Night before pi bawak Atok dinner kt D'Lala Seafood Kampung Baru, our fav spot kt Kampung Baru. sib baik tapau bubur ke cik Aly, tgh tunggu order tetiba dia terjaga, dah jadik cranky dan takmau dok dlm baby chair dohhhh, cranky cemana pun suap makan mulut nganga jekkk...


 Ko Ammar memang jaguh bab makan-makan apa lagi nak dikata.... dengan sekelip mata sahaja dah licin.....buat shame the company jek. (But they say autistic kid mmg gitu selera makannya?)
 

video
Last but not the least... sketsa adik abang (jgn percaya sgt alim si Ammar ni tp okaylah dpt maghrib dulu, mamanlai my son, mamanlai... semoga jadi anak yang soleh yg mendoakan ibubapa dikemudian hari amin)

4 comments:

PatinPasta said...

Hepi belated besday to Pak Inchik! :D

Si Aly tu bukan apa, dia telek dekat-dekat supaya senang nanti dia pulak nak menumbuk :D

psst.. sedap la tengok menu lauk hidang kat meja tu!

Yong Kamariah said...

Yuhuuu senorita...
tq on behalf *wink*

Tulah pasalnya... esok2 klu cik Aly tak reti tumbuk sambal belanchan jugak mmg tak boley jadik menantu pilihan lah nampoknya..

p/s : mmg terbaek dr ladang lah menunya, tu belum lagik masuk pulut mangga dan pulut durian dia perghhhh marbeles lah!

somuffins said...

Yong
I dah baca past entries tapi tak dan nak komen. Now got time a bit .. Terbaik tentang ada orang tu, ahaks, bawak keta auto guna dua belah kaki sekali. Mabeles nih, boleh masuk Majalah 3 kekdahnya, pheewit!

Best kalau ada 'orang tua' dlm keluarga kita. Dapat bermanja2an..

Apaknya budak2 baru 'meningkat' 44 thn? Auwww.. mudanya. Hepi bday kat apaknya ye??

Yong Kamariah said...

Dear Cik Som,
lappy yg keluo ICU tu dah sihat dah yerk? takperlah..mamanlai...
- tu lah pasalnya org gelak kt kitew bila tau kita guna dua2 kaki, rasa cam terencat kejap hohorhor
-jgn memain org lelaki ni, tu baru kira masuk umuq 4 tahun la tew, life starts at 40 katakann... bahayo, bahayo!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife