Monday, April 22, 2013

2 years

Semalam, 21 April genaplah anakanda Aleesya Najla Sophia berumur 2 tahun. Alhamdulillah, hati ini senang dan bahagia dengan kehadirannya dalam hidup. Berbaloi penantian 10 tahun menanti hadirmu nak.

Kebetulan ada org nak blk kampung so 3 of us pun tumpang. Apak kau tak leh kacau sejak2 PRU13 ni bz kemain mcm dia nak bertanding, masuk opis from 9.00 p.m straight to 9.00 a.m. pitammmlah ko bang. babai, kami nak jalan2 jumpa Awe. Dengar Awe tak sihat, tp alhamdulillah masa balik ni dia boley bangun dan masak pulut kuning lagi, pahtu dia terbaring balik huhu. Petang Sabtu pun lepak Pantai Batu Hitam, pepagi Ahad pun lepak kt situ. Dan menikmati mee kari sedak boh. Pepagi Ahad kami pun pi picnic, ntah kt bangsal nelayan mana tah tumpang teduh mahahaha. Celebrate sekali le besday girl.


 Cik Aly, Ammar n kazens were having so much fun dlm small boat Pak Long aka Ayah Wan. Bawak bebudak ni pun kt birai pantai je ler, had paras paha dewasa je pung. Aku harap tak bawak baju spare je klu tak nak terjun laut gek. Jernih plak airlaut time ni sbb air surut, klu pasang dia bawak pasir2 tak baper jernih kan ke. Masa ni eh pulak matahari tak keluo so tak panas berdering tengahari buta pun tak risau kan bebudak main pantai. Lepas bebudak ni naik cam sampan hanyut bawak pendatang turn kami plak mak2 org menunda boat sampai ke tengah, sib baik tak tenggelam haha. Bajet small boat Ayah Wan nak memukat ikan kt pesisir pantai sbg hobi masa senggang dia je ni.


Aleesya first time mandi pantai. Kesiannn anak aku kemain suka nya dia..., padahal klu blk kampung selalu lepak sini. Memula sampai kt pasir pantai melalak2 dia sbb takut pijak pasir, aku bio je. ngelabah dia cari selipo org. Last2 dapat rasa berendam terus tak nak balik. Klu ada bapak dia tak baper encouraging nak bawak anak gi lepak pantai huh banyak beno pantang larangnyew. Klu air pasang mmg tak berani nak bawak bebudak kt sini sbb dah byk kes. Kena tunggu air surut baru on.

Happy 2 years love! Semoga menjadi anak yg solehah dan dalam barokahNya senantiasa.

3 comments:

m.u.l.a.n said...

happy birthday aleesya comel..!!

Haliza Ghazalli said...

Hi Yong....
Happy birthday to your sweetie pie Aleesya....n next I guess will be yours....

Yong Kamariah said...

ASSALAM tu MULAN and KAK LEEZA DEAREST LOVELY LADIES,

tq yah auntie2 semua! yeah, turn kak ton hujung minggu ini pula ehem2 dah tuoooo kak ton uwaaaa

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife