Tuesday, March 20, 2012

Kak Bap ke Pangkor 2



chaaakkk...eh kak Bap muncul lagi. payohhhhh nak cari masa untuk Ahboi. Bz bee. Maap kenkawan tak sempat singgah umoh kome. sambungan citer ni kira upload gambo2 jelah. Boley buat stok anak2 gelak2 tgk pix deme masa kecik bila dah beso esok.







Hari 1st ammar takmo keluo kolam, takmotakmotakmo... suka ati kolah nak.


jadik petang tu lepas cik Aly bangun dr nap, bawak dia pi mandi kt pool and beach. hermmm anak teman biasa lah, mcm tak de apa pun dok dlm kolam tu. letakkan dia atas surfing board Ammar bawak pusing dlm ayo baru le nak tersengih.

so petang tu pakcik pi cari rental car, org tu kata musim cuti sekolah payah la banggg, kete dah habis tinggal ni jerk...dr jauh nampak ok, dekat aku rasa bagi timbang kati pun 18 kali toke kedai besi pikir nak amik ke tak, ngauman enjinnya tu fuihhhhh satu Pangkor boley dengo. harga cekik tak padan ngan prestasi kete.



so petang pi ronda2 Pangkor. The sun setting view, very2 nice. Tetiba teringat citer Bedazzled yg hero dia wish to be romantic sampai menangis tersedu2 tengok sun set. haworrrr......Lepas Teluk Dalam tu, ada satu bukit humangggg aiiii tingginya, Yeop teman kira nak redah jugak ngan kete ngauman Harimau Malaya tu, half the way teman jerit, turunkan aku! turunkan akuuuu!!!! udohhhhhh berasap2 dah lubang ekzos kete harghaaaaaaammmmm kete mau naik bukit tu, tayar dah bau hangit tok sah citer lah lagik. tumporrrrrr!!!! kete tak gerak2, so reverse ke belakang le sudahnya, teman dah urut dada dahhhhh apa ke gelornya reverse mencuram gitewww... sume doa sampai doa penerang hati pun keluo dr mulut teman, dah lah bunga senja plak tu...fuihhhhh tu le pengalaman tumporrrr yg kak Bap takkan lupakan sepanjang hayat, haworrr!

lengan teman dah sama beso ngan pokok ketapang tu, owh, pakai 2 lapis baju so dimahapkan. ayat cover line secara telus.

Teluk Nipah yang happening, balik chalet dulu ingat nak keluo balik for late dinner kt sini, para peng hawker dah siap2 menayangkan seafood yg seksi sepanjang jalan, yum, yum dah terasanya.
anak teman boley tahan klu dah perasannya nih.

Dah siap2 tapaukan porridge kt cik Aly, lepas makan hati senang explore setiap ceruk bilik, nak tido dia buat hal, lebih hangit dr biasa, malam tu dia menangis punyalah homaigod... buat perut kak Bap rasa senak sume. Ntah apalah yg tak kenanya, sebab perut tak selesa ke, sebab alih tempat tido ke... sbb terjatuh tilam ke sebelum tu tataulah....siap baik tak melarat sampai ke pagi, so hajat nak mkn seafood dibatalkan, tido malam mak ko termimpi2 haihhhh....











Ammar sekarang ni rajin nak semayang, siap mintak izin lagik... boley nakkk... apa yg tak boleynya, alhamdulillah.. senang hati omak ni nak...adik tukang bg moral support kenkadang gedebuk terjatuh sbb abang ko dah tak nampak org dah klu semayang tu.

pepagi esoknya sementara 3 beranak tgh snoring kak Bap ajak mak no 2 bekfast.

boleylah. siap tapau porridge kt cik aly lagik bawak ke chalet.

Morning everyone! Cik aly ajak jenjalan sekitar area chalet.

apa ajeeelah yg tak interesting bg dia ni. habih pokok bunga seme pun dia getus.






oh jauhnya melencong nak, chalet kita belakang sket, tu chalet mahal nak.

they definitely have to do something with the pool areas. upgrade lah sket lantai tu kerr...





 

hamik nak, gambo anak main pasir dekat 5 kilo mak ko upload. happy, happy, happy dpt main pasir, pahtu selamba je suap mulup, takmotakmotakmo....

so lepas sume dah bekfast ingat nak sambung pengembaraan meredah Pangkor. Sekali ko...100 meter berjalan keluo resort tu kete tinggal ngauman je yg gah... geraknya nak adooo...dahlah nak bukak kete pagi tu tak boley, sekali ada brother guest ckp, bang, pusing2 kunci tu kebelakang... wahhhh ingat Da Vinci je ada code, kete ngauman Harimau Malaya pun ada code kekdahnya. Makanya, setelah mengaum-ngaum dengan asap ekzos yg tebal dan bau hangit tayar sampai org2 yg lalu kat situ tutup hidung, kete itu diisytiharkan lumpuh satu badan, paralysed habih. kesian, nampaknya itu lebih baik utkmu dari terus kau terseksa.
eh Ammar rupanya, ingat ada paranormal activity berlaku disitu, masa kete ni paralyzed satu badan, kena stroke sbb clutch dah habih, ada sekor anjing tgh lepak kt pantai tu. Ammar dgn anjing mmg stok takut giler, so dia lebih rela menemankan kete ini sementara tunggu tuannya sampai bawak bengkel sepital.

jadi sementara menantikan replacement/tuannya sampai, camhorror dulu di pantai Pasir Bogak....

 huihhh lengan kak Bapkan sepemeluk pokok ketapang haruslah di cropkan...perut buncit sayangnya takdpt nak crop, kang org kata alien mana plak dah nih...



 
 ingat nak terjun laut tp takdek sorang plak manusia yg mandi-manda, jadik klu jaws dtg dia tak dek pilihan, haruslah aku kena baham dulu, so terus cancel the plan.

 seorang ibu yg barangkali terkenangkan her younger years bila mengokkan aksi2 anakmenantu cucu.




and the savior pun sampai... wah kembara kau, ini sudah baik. ada lah pulekkkkksss khannn... semalam cam beno2 yilek, sampai sanggup ko bg kete veteran kt Kak Bap, sampai kena stroke kete tu. Apa lagik dikenang, moh kome kita ronda Pangkorr...

sekali tgh2 lalu kt jalan ada le dog yg buang bayi tepi jalan... iskkkk kesian kt baby2 nya tew....ada le 4-5 ekor puppies chumel2 jln terkedek2 kt tgh jalan. Lama kami tunggu dia lalu, iskkk mana lah mak budak2 nih...sampai ati dia, gi batu belah batu bertangkup kot sbb bapak tak mengaku anak.... ni klu cik Aly nampak ni mau dia cekik n geget sekor2, anak haku klu ngan kucing mmg kucing pun takut kt dia, dia main tarik2 je ekor kucing tu, ada sekali masa balik kampung sib baik sempat aku ternampak, klu tak nahaslah kucing umah MIL tu kena kokak telinganya...


eh pakcik... sori, tertangkap gambonya...

tetiba Pangkor nak hujan...







oklah dulu, Kak Bap capek nih...klu ada masa kak Bap sambung, klu tak nan ado. Babai.


6 comments:

aida said...

fuhhh...kak yong....
betol2 kilo2 pny gambor...

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam..
Nak tergelak tengok keta Proton tu..
Ada ke bagi keta sewa yng antik camtu.

Yong Kamariah said...

aida.... ha'ah, mentara ada masa, klu tak kebizian sokmo2, ada byk kilo lagik tp takut org muntah ijo nengoknya tehehehe...

salam kak Iha,
akak nak tergelak yer, saya memula tengok terbuntang mata what the...??? bukan sbb kete tp sbb harga cekik darah utk kete antik hahaha... sib baik tak dpt kete Mr Bean!

PatinPasta said...

Yong,
Nasib baik la ada jugak savior yek? Tak buleh ke mintak bmw ke, volvo ke? :D

Yong Kamariah said...

Yuhuuu CIk patin

Haper? Volvo? BMW? Jawapnya kami 5 beranak kayuh tonkang lah balik ke Lumut haha

Blogger said...

By using Car Rental 8 you can find the most affordable rental cars at over 50,000 locations worldwide.

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife