Joli


Iklan Kejap.

yeayyyy.... I've got my Pop Tart Tuesday night back. am talking 'bout my fav drama series Desperate Housewives. 1st episode mak dah teruja sakan, klu dulu ada le masa tonton online sekrang nan ado lahhh, so 100% lah depend on my 60s tv kt dlm bilik tu. after tugging the kids to sarang masing2, I got my own sweet time melayan 60s tv.... maklum le sekrang asek2 dok melayan Baby Tv, Ceria bagai dah jadik pathetic mom dah aku. Macam dah terputus ngan civilization dah haku, balik umah nak mengadap tenet pun tak sompek den. Ari tu tetiba Ammar tanya, "Ummi kenapa tak copy lagu Jessie J kt dlm henpon? terkulat2 mak ko ni, .." Jessie Who?"  wahhh anak mak, khelassssss. ko klu tanya Seripah Eni n Dj Dep mak kenallah hahaha...ok, sila usung mak ke Arkib Negara sekrang...

Ke Putrajaya
Last Sunday, mengambil keputusan bawak the kids ke Hot Air Balloon Carnival Putrajaya. Berkobar2 mokcik nak pergi sampai masa bulan 2 dah siap termimpi2 event dah berlangsung padahal nan ado lagik..

 So that day tetiba nak fefeeling gypsy style auw ouch kenkononnn....or you may say pretty much like Pah Bedah <----------- akibat tengok drama banyak sgt ni. so kiak2 almari jumpa scarf ntah tahun bila pakwe mak beli masa pi travel kt manatah,  wahh baru le terperasan cap Tie Rack, sian Apak ko, selalu benda dia beli omak wat tak excited pun nak pakai, humban je dlm almari. jgn amik hati wahai pakwe ku.i heart my pakwe.. eh tetiba.... pahtu kiak2 kotak harta karun carik anting2 pirates of currybean, belasah je lah. sementara anak2 tak pandai kritik lagik kan ke... esok2 mana tau dah pandai kritik maka akan keluo lah statement annoying e.g.  "euwwwww... what was that mom? ok, you're not my mom today... OR .... don't you dare to walk beside me..." hampessss...tunggu balik karang omak bagi penampo Sivaji de Boss sebijik hahahha.. tetiba imaginasi ke laut....

jom heboh2 ke PutraJaya... ber camhorror sana-sini mak ko yerk...siap edit color gambo ni bg effect sun tan stok baru balik dari Bahamas auwwww.... pakwe mak kt sebelah pun naik rimas nengoknya, kejap2 baik tudung, kejap2 kemas tudung pah bedah, "apasal tak pakai tudung biasa je??" tetiba pakwe mak khaaaan....  eh sukew kitew lewwww....ok, baiklah bang, kita pun nyesal nyeksa diri pakai style pah bedah ni, tudung silk tak shesuai lah asek2 lari allignment horrr....

 camhorror sana-sini tetiba lupakan anak. Kete Doraemon standard arrr, bajet cik Aly kiak sana-sini jumpa macam2...

Jadik tibalah kami ke Putrajaya setelah sesat ke presint sana presint sini, makcik ngan pakcik ko mmg tak baper jodoh ngan Putrajaya ni, asek sesat jekkk... dah sampai tapak karnival orgnya OMG ramainya... tp belon sebutir harghammm pun tak mandangnya, belon iklan kaler merah adalah sebijik sayup2 di udara. Hampa mokcik. Agak2nya tak kena timing kot, nak turun maleh so ronda2 keliling tu jelah, tensi ai.

Everybody tensi tak nampak belon. kalau tension memang kita wajib cari escapism. Ours is makan. so detour Cyberjaya menuju Saba Resto. Haku dah rasa mabuk dah nak makan nasi Arab ni tp toke ajak makan tableh wat apa lah. So Pah Bedah order chicken kebab. Supaya tak leleh tgk depa makan dgn sengaja aku mengorder set mandi chicken large kt Ammar. kesian anak tak berdosa dapat nama e.g..... wahhhhh budak ni stok-stok tak makan 3 hari ke ni.... seperti yg dijangka maknya yg over, sudahnya chicken kebab tapau wat balik ngehngeh...

Dari anak2 tak kehampaan,  maka patah balik Putrajaya, bawak dema pi main kt playground.

eh anak aku dah boley main swing...

tonggang-langgang jadiknya pulak tu

sikit hari lagik mak beli kanta pembesar ye nak, besarrrr  punya...


hermmm minah kajian tempatan takbley wat apa lah, ari tu beli kasut mahal 2 pasang harghaaaammmm muatnya, last2 kasut murah Gian ni jugaklah yg byk berjasa, don't judge the book by its cover org kata, budak ni sebenonya byk berjasa kpd ekonomi keluarga, beli fancy toys from fancy shop pun dia tak baper hirau, cuba ko bagi dia main plastik gelenyar ke, tin susu ke kemain syok dia main, mesra alam kekdahnya budakni, gelang tangan pun aku dah tak pakaikan dah kt dia, asyek2 nak gigit dan sentap2, kang ilang ke mana kang mak ko pulak yg sentap..... i heart budak masham ni so muachhhh!

tp cam sikit poyo lah,.. muka tak menunjukkan walau sikit kegembiraan pun, adoiiihhhhh... spesis muka serius nak wat cemana...

jangankan mak ko tu... kemain excited dpt main jongkang jongkit sampai crop muka sendiri.  sbb nti risau anak dah beso gelakkan mak.. eh, mak aku yg lebih2 nih.... padahal anak muka seposen cam tak berlaku apa2 hawwww....

Hari bebas kanak-kanak sedunia.
Kasih Ayah membawa ke syurga.
Selama ni seorang Ayah sanggup berkorban mengabaikan kepentingan diri sendiri untuk isteri dan anak-anak. Such as pakai henpon zaman batu dan vibrate henpon tu dlm meeting editorial sbb malu ngan deringan bunyi hendpon stok2 bunyi ayam berkokok subuh hari.

Ari tu amik leave nak temankan Apak ko berjoli, mak kau ni klu sebut berjoli je sanggup amik cuti. Berdating seharian dengan misi menghabiskan duit dgn kadar hati mak kesayuan tgk duit say baibaibai...sob sob...

memula singgah sini dulu.... benci gegurl tau... niat nak carik kotak storage je sudahnya benda lain aku hangkut, keluo market hall tu satu trap besar-besaran pakcik Ikea buat, dah nak pegi bayo benda lain benda lain plak yg sangkut, dah di display tepi jalan menuju ke cash register tu sgtlah mengancam terus angkut satu kotak berat..tumporrrr....

hermmmm dah nak pecah tumit dah rasanya meronda area2 kt Mutiara Damansara nih... kita berehat dgn setengah dozen cikpap Ikea yg sedap ni dulu...waahhh tetiba nama cam kuangajo

dari MD ke Digital Mall, misi Mullah Omar wannabe belum tercapai. Tersenyum gembira Apak ko nak beli henpon baru. Tergerak pulak hati dia nak pakai henpon zaman Bieber, klu tak masih setia ngan henpon zaman Ahmad Jais dia tu.

akhirnya... dapat juga dia hadiah belated birthday kt diri sendirik. nak harap kt bini bagi, bini sengkek sangat. ehemmm lepas ni kenyanglah main BBM, klu ada skandal siaaaappppppp!!!!!

wahhhhh apak ko klu sekali berjoli.... dia kata kita ni dah ketinggalan lrt beribu batu, kesian tgk Ammar stok2 leleh tgk anak org sana-sini ketab sana pady sini... ye ker bang.. (tetiba mak ko cam suspek sesuatu, harap2 suspek itu bukanlah benar2 belaka...) maka heret lah dia mak ko ni ke Bangsar Village plak. Pikir2 nak tunggu ipad 3 tp apalah sangat kita org ni nak 3 ke, 4 ke, stok2 tak gila gajet what the difference would it be kan....(ayat cover line sbb ipad 2 dah turun harga) ... masa apak ko hulur duit kt salesperson tu, tetiba ada air yg bergenang dikolam mata ini...tetiba mak teringat citer Pretty Women masa Julia Robert nemankan Richard Gere over business dinner tu, dia macam nak makan lagik main course tu kan, tetiba dtg waiter dah angkat for the next course, dia macam ala2 nak cakap wait, i'm not done yet, aku nak makan lagi woiiii.. tp terpaksalah mengalah... ha cenggitulah mak rasa, cumanya makanan tu ganti ngan duit, mak rasa cam belum puas renung duit tu tetiba dah ada org angkat... THERE GOES MY NEW HANDBAG... errr supposed to be one kan.... sob sob... mak definitely  boley hidup tanpa ipad, tapi not without handbag..... tak per lah, incase you'll forget, my birthday is next month, 28th April to be exact, incaselah kan....well yeah, yg kt kedai kita tgk tu, alah yg row no dua tu, incaselah kan....


Punyalah berjoli sakan ke sana-sini baru teringat makan cikpap ikea dari tengahari bawak ke petang, lepas amik anak2 terus singgah resto makan tak pandang kiri-kanan dahhhhh. sampai umah terus tukar mode miskin bandar balik.

oklah peeps, adios, see ya when i see ya. Babai.

Comments

aida said…
kenapa i-pad... org kata nk install ke nk download ke kna provide kad kedit... apakah handbag itu agaknya ek...
PatinPasta said…
Yong,
Hamboi.. dari nak tengok belon, terus nampak shopping mall ye? Sah senget bahu tu, sakan shopping :D

Ada satu gambor si Aly naik buai tu, posing macam nak terbang la pulak. Hehe!
Yong Kamariah said…
aida ... memang betullah menyusahkan hidup, nak install app kena register n provide credit cards details, hamik nak abang zahar ko nak sgt, berpeluh2 ketiak nak meregisternya, maklum le sama2 kundur hahahha...

cik patinpasta senorita...
adoiiii senget ke bahu apa, senget kaki nak pecah tumit adalah dok reki ke bendalah tepon tu haihhh...
cik aly ko ni dia bukan takut ke apa, main redah je terbang pun terbanglah hahaha....
aznimatisa said…
Assalamualaikum yong,

suker beno kak baca blog yong ni release tensi ai. hihi.

Salam perkenalan dari kak azni,

Royal town of kuale kangso
Yong Kamariah said…
Yuhuuu Salam Aznimatisa... Org kuala ye yong? Teman suka meno lah pi royal town tu Makan laksa kt tebin sungai tew Pahtu round area bukit chandan, timakasih sudi singgah blog teman no ye Azni (eh ke kak? Teman pun Dah tua)
Salam Yong..
Phee Whitt!! Cantik gaya tudung baru!
Maya Marisa said…
adventurous betul u kali nie yea Yong. berjalan & berjoli sakan.
bulan nie bulan ammar, mana tau kan kot bulan esok bulan Yong pulak...aminnnnnnnn...
err, omak nyer pun bole join sekaki guna ipad tu. bila ammar tido, apalgi, blogwalking la yea..hehehe
Yong Kamariah said…
yuhuuu salam Kak Iha,
phewitttt from Pah Bedah ngeh ngeh...


Kak Pah Maya,
Apa yg tak syoknya mengabihkan duit ye tak? lepas dah kering maka berderailah airmata huhuhu...
tp ipad tu nampak gayanya mmg mak dia le yg concur, sib baik dak Ammar masih setia pada lappy veteran kehkeh...

Popular Posts