An afternoon in Kijal

At Kg Tengah, Kijal, Kemaman
Sorry kids, no Kidzania, no fancy places, just remote perkampungan nelayan to watch them traditionally making the ikan bilis (and borong 'em too, rm15 per kg crazy or not harga tew?). These people are the hero of their family, makcik ni heroin cerita ini heee...
On the way back, Awe n Mak Long aka chek Ani borong ikan 5 kg, so fresh baru bawa ke darat. Nak tunggu org blk candat sotong lambatlah pulak nunnn tghmlm nti. Definitely will come back here to get the fresh n murah supply of ikan bilis, we bought 3kg to bring to umah Tok Perak soon. We had a great time, see you soon.

Comments

CS said…
Yong
bestnya pergi tempat tu... ikan kerisi gebu2 fresh nampaknya..

and that bilis... murah kot? I beli 200g = <> RM5 (price differs depending on the type of bilis kot. Lagi pun beli kat kay el kan??).
aznimatisa said…
yong
gumbira melihat gambau2 itu, sungguh happening aktiviti, akak suka. kirim ikan bilis hihi ><
Yong Kamariah said…
My dear CS,
Sememangnya sume pun fresh2 geram je nk angkut wat blk, ikan bilis tu kt KL rm20 ++ harganya, lepas ni dah tau lah kt mana nk cari stok hehee
Yong Kamariah said…
Kak Azni dearie,
Gi jenjalan blk kampung jer... Eh dia lagik
Happening bercanda di Kemen Helan lagik ahaks....
Anyway so happy dpt jumpa org kita yg buat bilis, dijamin suci dan halallan toyyiba hee....

Popular Posts