HOT! edisi tak baper WW

OMG... it's Wednesday oledi!....

Yeahhh people... it's been a hot, hot days and nights for the past few days, or maybe for weeks dah.
Too hot also not good, people sick everywhere, true or not ah chai????

My little Phia demam dah 3 hari, sianlah anak Ummi. Coughing some more... Lepas bagi ubat kebah kejap, kang 4-5 jam after panas balik. Tak tergamak jugak nak anto kt nursery tp can't afford amik cuti selalu sbb next week nak cuti seminggu *wink* . Tghari tadi lari jap gi jenguk simanja alhamdulillah nampak ok, hope it's just biasa-biasa viral fever. Terfikir gek nak pi check darah tadi, hope kebah sampai malam amin.

and so I got some Hot pixs heheheh...


one hot, sunny sunday, everybody lepak umah Chek Ani aka Mak Long. Pling... ehhh tetiba ada kolam plastik.

 the kids kecik ceniap apalagi... terus tanggal baju dan terus berendam dlm air setinggi buku lali demi keselamatan masing2 esp. baby Aly. Kang klu dibuatnya tersembam idok le tenggelam.... sume dgn persalinan suit kulit. no one bawak baju spare. Anak aku kejong dkt 15 min tak gerak2. Cik Aly dgn air tak baper mesra sgt. Adoih perut anak aku.. ko makan apa tu Aleesya????

 and after nearly 15 mins... lebih-lebih ko yerkkk....masak aku kena kutuk ngan bebudak ni bila dema dah beso ni.. sorry Aleesya dear....you guys are so cute, can't resist to upload it here.. iskkkk anak aku sorang je pompuan kt sini, pulak tu dia sorang je ada isi sikit, hok 2 lagik tu tinggal tulang jekkkk... eiii aleesya tak aluuuuu!!!! and so the weather is sooo hot, kesian pokok rose Kak Long kecik (the tu-est sepupu among them all, mak dia Kak Long Beso), dah kering-kontang pokoknya kuikui...


they were having so much fun...wahhh Aleesya, angle dah baik cover apa yg patut, tp montot lak terlebih isi, terpaksalah di teeeetttttt.....tak pe arrr sama sepupu tak dek hal nya horrr...

 mokna ni sekrang..suka imitate owang semayang, tertonggang tonggek nak ikut sama...

 satu-satu benda aku tak risau sgt sejak dia demam ni, membuasnya sama saja, and she climbs like a monkey dow! tak koserrr mak ko nak follow 24 jm, tabur je lah bantal kt bwh port fav dia ni, klu jatuh pandai-pandai lah ko nak. Umi doakan adik cepat sembuh, tak senang perut dok ofis tu kalau anak sakit ye dok?

dan aku... still determine to feed cik Aly with mac and cheese, alhamdulillah nampak gayenya tekak dia dah boley menerima, (setelah diupgrade ing. sana-sini ahaks) klu tak pun tak per, mak dia senantiasa ada utk habihkan the leftover huuuu....











Ari tu, semua benda tak jalan, aku suapkan dia ngan biskut mayat celup air teh yg aku tgh makan, amik ko..sekali sukalah pulak budak ceniap nihhh, 2-3 keping gek habih... ko dikkk...sgt old school! Till we meet again, babai.

Comments

somuffins said…
Yong
Tu bermandi2an kat Bondi Beach ke? ahaks...

Censored jgn tak censored nanti bila masing2 dah besar, tup2 you terima surat saman pulak, hehe..

Cantik ukiran kat tembok tu :-)
aznimatisa said…
assalamualaikum yong

Kalau boleh kita pon nak berendam camtu kat umah ek. haha teringat kak amik pic anak2 masa mereka kecik2 dulu, sekarang budak bertiga tu dah beso2 ngekek tengok all the censored picture,hihi.
alorh....tentomey tul mokna, geyam la tengok yea.muah2

Take care dear yong, teruskan menulis dari hatimu ><
aida said…
mak aih budak kecik tu... geram je nak gomol kalau chubby2 mcm tu... kalau diorg nakal2 dh besor nti leh ugut diorg nk sebar gambar bogel tu... errkkk... just kidding kak yong...
Aslmkm Yong..
Apahal tu Yong bogel2 ni..
Nanti beso, mesti marah kat you... tapi suka2 kan..buat kenangan utk cik ally.. I pun pernah ambil gambar fifa pakai panty..ketawa bila tgk.
Yong Kamariah said…
Dear CS,
How I wish it was a Bbeach too!
Nak saman gua no hal tp harta pusaka nama kena erase siap2 kuakuakua...

Dear Kak Azni,
Ehhh awatnya kita tak boley berendam, deme dah keluo kita pulak amik turn terjun pakai kemban kain batik, bio gelembung2 gitew! Mmg bebeno gambo tu utk kenangan stok2 buat gelak esok lusa...
Yong Kamariah said…
Aida dear,
Mmg akak sokong sgt idea bernas ko tu! Akakakaka.....


Kak iha dearie,
Tak de ape heynya mmg nak carik heyyyy ngehngeh, esok2 dok kt anjung umah ngan deme kita pakat gelak sesama, best gek kan?

Popular Posts