Monday, August 13, 2012

Feel...

Aku yang hina lagi jahil ini....
Mengabaikan tafsir quran yg dah lama tersimpan dalam gobok...
Lalu Ramadhan ini tergapai jua tangan menyelak helaian kitab suci sambil membaca tafsir, rasa lebih meresap dalam hati ini...
Lebih indah dapat membaca ayat lazim bersama2 anakanda Ammar...
Kini Ramadhan hampir berakhir ... Masih kuatkah hati menatapi tafsir...

2 comments:

CS said...

Yong
Almost unbelievable you tunjukkan gambar ayat2 tu. I meant to bukak tafsir alquran tapi belum sempat lagi.. alkisah pagi tadi I bermimpi baca 1st ayat pada surah kedua yg you tampal tu.

Now that I dah baca maknanya, fahamlah I.. sesungguhnya I manusia yg lalai. Thanks Yong..

Yong Kamariah said...

yuhuuu cik som,
what a coincident ek... mmg lah kita kadangkala lagha...kejap ingat kejap lupa, nak maintain susah kan, actually aim bulan pose ni nak hafal ayat2 lazim dlm sembahyang, nak bykkan variasi sbb selalu ayat hok sama je bawak dlm semayang, tahu maknanya is a bonus, saya ni tak dapatlah nak berjemaah kt mesjid sbb anak kecik so kutip pahala buat yg ringan2 jelah, Selamat menyambut Aidilfitri Cik Som deh...

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife