Tak baper mood... Persiapan?

Aku tak baper ada benda nak citer...sian jiran tetangga nyinggah takder bendapa aku nak hidang kekdahnya haha...ado ko jirang tetanggangnyew??
Anyway, ari ni dah baper ari kita puasa ek? dan dan baru nyambung pose terus tak terbilang dah baper ari pose, tu sbb le aku takbaper ada benda nak citer sbb 9 hari uols tinggal pose, humangggggaaaiiiiii punyalah byk ari berhutang ni homaigod. semalam tu pasrahhhh jelah pose dgn harapan sesuci qaseh ramadhon, alhamdulillah suci dah kekdahnya kuakuakuak tak senonoh ekk citer benda2 ni kt belog? hoihhh mmg payoh jadik pompuan nak2 was2 ada lagi ke takdek? ada ke takdek lagi? silap2 ko dah baik pose sampai kepetang tetiba tub2 dia mai lagikkkk masa nak bebuka tu.. tak ke meroyan? hahaha... uniknya kita pompuan ciptaan tuhan ni yek, masyaAllah...*ustazahnoorba'yahtetibakeluo*

Jadik, how's your prep for Raya? Kita tak dek baju raya lagik sob sob... lemau je rasa nak raya ni, tp biskut raya dah tempah siap2, rasa2 dekat 20 balang kot muahahahaha nafsu syaiton ke haper? eh idok ler, ada le sikit2, raya ni pun NO open house-open house, aku pun dah naik muak tgk interior umah aku, bila aku ckp nak tuko yg ni, pihak pembangkang elok baik punya keluokan nas2 dalil2 itu ini, nak buat ini, dia kata cam ni... last2 lantak la banggggg umah awok kan, nak panggil org bertukang pun mano sompek lagik, so mak jemah tahun ni kesekian kalinya akan guna langsir recycle yg 10 tahun balik2 mix and match jek.. ko mampu?  kerusi sofa tu mmg nawaitusaumaghodin akan aku tukoooo you just wait n see big boss!!!!! *huihmelawannih*

*gambo utk muhasabah diri sendiri* betapa ada insan lain lagik yg tak bernasib baik dari kau..poor little boy....dragging her mom's body without realizing mom already dead due to kelaparan...

kachinggggg *bunyimesinduit*
Anyway... masa balik Perak tu ari, pi beli baju melayu kt hero-hero, dlm 3-4 tahun ni mmg selalu beli kt satu butik kt pekan Ayo Tawo nih, butik cikai je, tp toke ahcai specialized in baju melayu lelaki yg bermutu pada pandangan mokcik, dia punya baju siap ada pasangan sedondon ngan bapak, mak, dotter n son gitu. But the design baju kurung me don't likey, gaya cam org Myanmar design baju kurung Melayu cenggitu so ko boley bayangkan tak berseleranya haku. Tahun ni adalah hari ini dalam sejarah, I let them chose the color first... sbb nak sabotaj tak moh sedondon muahahhaha *gelakevil* dak Ammar dah berkenan kaler purple terung hermmm suka ati ko la nak...

 yeahhh yg tgh manjat tu mmg anak pompuan saya... pasrah aku ngan budak ni.

 yeahhh pilih, pilih.. pilihan adalah terhad sbb bukan wholesale punya kedai ngehngeh... satu design tak byk copies kekdahnya ehhh bukan ke baju melayu satu design jek? boring jugak jadik spesis depa ni nooo...

 haku ni tatau lagik ler, bila nak gi cari baju ntah...tahun ni buat kesekian kalinya akan beli baju dah siap, kain 4 pasang bio kena makan anai2 dlm goboh *sigh*. Haku mmg meleceh bab nak anto ke tailor, takut tak sedap pakai, setakat ni tak jumpa lagik tailor yg rasi, le maklum le tailor yg rasi 5-6 thn dulu dah meninggal... sayang betul sbb arwah jahit mmg sedap dibadan.
Nasibler klu tak jumpa baju berkenan kaler purple, takdelah boria sgt raya ni kehkeh...baju Aleesya dah tekad dlm hati nak beli yg cheap2 je sbb O'O'... aku ketahuan...pakai tak sampai 5 minit haruslah melalak tu..pasrah aku ngan budak ni *2kalipasrah*

 wahhh tang gambo makanan je terus mode large *heee*. Adalah smoked beef in blazing hot spicy-high fat gravy (atau dlm bahasa Melayu masak lemak cili api huahuahua).  Blazing la sangat, adalah boh 2-3 ketul cili api, takut anakanda pedas tokleh makan. Sbb ponteng kan, maka masak gitu-gitu lah. hoihhh sungguh tak semenggah nawaitu, asal ko tak pose je masak gituan je dong.... sebenonya minggu lepas yg posenya dak Ammar sorang, apak dia tak balik buka kt umah alahaiiiii, lemau je rasa nak masak, tp demi anak den yg setakat ni cukup posenya, aku gagahkan jua di hati.

 with...crunchy hot sambal anchovies <-----------  hermmm teruk betul bg nama spesis makanan). ni mmg feberet dak Ammar..

 hermmm kesian anak ku...berbuka sorang2 je ngan 3 lauk, haku dah tak koserrr nak masak kehijauan (sayur) sbb yg sudahnya haku sorang jugak hok makan sayur tu... che ke kalau mak kau pose gek, boley roboh meja tu letak makanan hahaha dasar...

 tetibalak khan.. apak ko pulang dari kerja...apak ko bawakkan hamper...*ikutlagupapakupulang*

wehhhh sedap giler cookies dlm hamper tew... sapa tau mana pak mohidin order cookies ni eh? habih kt aku sorang je...*sorry anak-anak, mak kau giler kuasa* kalau tau mmg aku nak tempah sekilo-dua! hover!

Baiklah, salam Ramadhan penuh barokah untuk semua, tak baik gaduh2 laki-bini nak balik kampung mana? nak tuko set kerusi apa? nak beli langsir 10 pasang ker? eh tetiba....kita jumpa lagik tata!

Comments

Aslmkm Yong..
Bila nak beli baju Raya? tunggu lama2 nanti habih yang cantik wei..
Tak tau nak komen apa..mood kurang baek!
Yong Kamariah said…
Salam kak Iha,
it's okay, go and dapatkan mood balik ehh.. eh, naper tak de mood? sbb kes Anik tu eh? sabo ye kak, think on d bright side, sekurang2nya dia masih ada menolong apa yg patut nak raya ni kan...
baju raya dah dapat, hantam sajalah...janji ada baju raya heee...
aida said…
Kak Yong... Sama la tema kaler baju sy dgn Kimi tahun ni... saya pun kaler ungu terong... hehehe... boleh la nak memboria kan...
Yong Kamariah said…
Aida...nti klu dtg umah cik mah kita pakat nyanyi boria ramai2 ngehngeh!

Popular Posts