Wednesday, November 16, 2011

REPLY TO CIK AIDA PATINPASTA

Salam 1 world.

Terlebih dahulu timakacihlah sayunk-ku Cik Aida kerana telah memberikan tutorial tidak berbayo cemana nak bagi imej jadi beso godang. owh sungguh terharu ~kepak2 tangan kipas kat muka~

And timakacih also kepada Cik Puan Ahkak kerana sudi singgah kt umah koi nih yek, ate apa ke gelornya tak berani nak komen/tegur, teman idok lah makan orang Ahkak yerk... ape salohnya ramaikan kawan ye dops? eh, teman pun sama, silent reader kt blog2 org tapi ya ampunnn tak berani nak tinggal komen, ai ni pemalu kekdahnya auwwwmmmm.....
amboi amboiii mike nak soh teman hentak pale kt dinding yerk? ha, mmg betuilah tu, dah hampir2 dah nak wat tu hahhaa....


jadik berbalik kpd tutorial tersebut, Cik Aida, koi tak jumpa langsung window hok awok dah copy pes tu... sebaliknya adalah window cam kt ateh nih... owh, bawak bertenang, bawak bertenang, urut dada ko yek Aida, byk cekedak betui akak hok buta hurup ni yerk...koi rasalah...koi still pakai template blogger zaman Saloma so idok le jumpa window macam awok guna tu time upload gambo tu, ntilah koi godek2 nak cari hok up sket, ke kena click kt "Try the updated Blogger Interface" nak jadik cenggini yek?


Lagik satu... tetiba lepas upload gambo keluo script cenggini, dulu masa upload gambo keluo gambo sebijik2, sekali ntah apa aku godek keluo script cenggini, biasa ni tangan tak bedung nih!

Jadiknya tak perlah, janji buleh mengarang ye dops? ke ada hok sudi bagi tips? Anyway, thank you in advance uols.

p/s : hoyeeeeaaaaaa! yesterday dpt SMS Toys R Us Shopping Gallery dah bukak semalam, jom Aleesya, ajak Apak ko pi carik walker sebijik!

9 comments:

Anonymous said...

First

Ahkak

Anonymous said...

Lelama pande le Yong. memula ni meamng gabra. Nanti jadi professional boleh lawan tokey pulop.

Aye pun ada 2 kupon Toys R Us. Rasa nak beli Lego Tehnic lagi.

Tak takut ke Empire Gallery runtuh. Hari tu baru kena bom sikit je.

Ahkak.

PatinPasta said...

Yong & Ahkak,
Psstt.. saya patut dapat komisyen tempoyak ke hapa sebab 'menemukan' Yong dengan Ahkak. Ahaks!

Yong,
Ok.. berbalik kepada tutorial, sila duduk di tempat masing-masing ye. Segala bungkusan nasik lemak, sila simpan bawah meja.

1. Ha ah, Yong kena klik kat 'Try the updated Blogger Interface' nye link tu. Interface yang Yong guna tu zaman pre 1Malaysia daa. Hehe!

2. Jangan hentak kepala anda kat meja. Sila hentak kepala kawan sebelah anda kat meja.
Cenggini.. Kalo Yong peratikan line-by-line.. kita akan nampak gini.
a. Title (untuk title entry)
b. Tab 'Edit HTML' dan 'Compose' (kat sebelah kanan)
c. Kotak untuk tulis segala mende.

Ok, the reason Yong nampak segala codings tu sebab Yong tertekan tab 'Edit HTML'. So sila tekan semula tab 'Compose' tu, gerenti akan nampak gambo seketul-seketul. Hehe!

Yong Kamariah said...

Ahkakkkkk,
Akan ku sahut cabarang mung itew, esok2 klu dpt upload gambo beso gedabok jgn kata bulu idung, taik idung pun buleh nampak seketul2 hahaha...
erkkk takut la jugak nak masuk Empire Gallery tu, tp kecintaang punya pasal kena cekal dan tabahkan ati.

Yong Kamariah said...

Cik Aida dearest,

muahhhhhhh flying kiss seketul...owhhh kita dah tau, kita dah tau... mahapkan akak yg buta hurup ni... nasib baik le ada org IT consultant nih teheee...jangan kata tempoyak, budu pung buleh bagi, nti esok2 kita tuko2 juadah, awok bg paella koi bagi gulai tempoyak, soh si Tommy makang puah-puah horrrrr...anyway, TQVM dear.

~jeet~ said...

loh kak yong, padanla xleh upload gambo beso, nasib ade che'gu pro bono kat espana tu ;)

lepas ni gambo godang sokmo la ye..!!

~jeet

somuffins said...

Yong
Jom reramai kita redah Empire.. Kalau kita bersatu kesana, kurang takutnya dan semangat bersyopping akan naik setinggi Empire ..haha..

Samalah kita guna apa ntah tu zaman Aziz Satar.. kalau zaman Aaron Aziz, auwwww..

Anonymous said...

Cik Som, Empire Gallery tu +- minit je dari ghomah kita.

Jommm/mmmoh kita gi dating gi tengok baby Ally..

Kalau kali ke2 meletup, lebih baik runtuh teruih, ganti baru.

Aida,

Terima kasih atas usaha murni menemukan kita semua di alam maya ni.

Saya sedang makan keropok lekor losng dan dodol Terengganu nih. Nak boleh saya poskan.

BTW, saya bukan orang Ganu tapi suka dengan makanan dari Pantai Timur. Sesuai dengan tekak.

Ahkak

Ahkak

Yong Kamariah said...

Jeet hon,
Yolahhh... sib baik ada cik patin apa ko cakap tu..espanada, tetiba dpt tutorial free, tpkan, akak dah cuba amik large tp tak large pung...dah diam2, nti cik aida espanada naik angin nak bg tutorial kedua hahaha!

Cik Som & Ahkak,
Moh kita! moh kita ke sana, kalau tak meletup kita bako! kita bako! Amboi ko ahkak, nak soh runtuh terus, ada ke patut....matnyer tetiba kita hok tgh meronggeng dlm tu kan ke naya! wahhh kopok losong...terbaek dr ladang wok!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife