Tuesday, November 22, 2011

That's the way we did it...auwmmmmmm!!!

 ~Bersyukur ke hadratMu yang telah membisukan mulut insan2 yg telah buta hatinya dengan dendam kesumat yg tak berkesudahan, sesungguhnya kesabaran itu dibalas dengan buah yang amat manis~
 
Wahhhhh...sentap emo punya introduction. ooooo ko ada hati nak ganyang anak2 ikan mak yek....ha rasakanlahhhhh...orang tamak selalu rugi, orang hati busuk tuhan tak redho amik ko...
So how was your game watch last night? Kt kedai mamak? berkumpul adik-beradik? dok kt umah terpekik terlolong... fuiyaiiiiiii what a game! fight habih! Giler punya saspenshen! Baper kali luruh jantung kutip balik atas lantai haha...Mak Yong dah sematkan dlm hati awal2 kalau kita kalah pun Mak Yong tetap akan bg sokongan tak berbelah bagi kt harimau2 muda kita auwwwmmmm, nilah baru betui2 wira kt gelanggang, bukannya gelanggang raja lawak mega tu haha...jgn sbb menang kita sokong bila kalah kita cerca, not good at all! giler ko nak masuk dlm Gelora tu mmg penuh gelora, tak kuat mental mmg awal2 buleh tersungkurrrr, dgn ratusan ribu bohoooooo nya, kalu mak belum referee tiup wisel permulaan lagi dah lari sorang2 tengah padang terus melutut surrrender woiiiiii....dah2 lah tu woiii aku surrender nihhh!!!!

Respek, kagum giler kt bebudak Harimau Malaya Muda yg tlh menentang berhabis-habisan (walaupun byk peluang tersiakan horr), penuh kesabaran melalui kegetiran masuk padang, team Indon tu pun bukan kuat mana pun main, harap sokongan roh semangat penyokong fanantik je tu, klu 3 lagi tonggak utama kita hok cedera tu masuk padang takpayah tunggu penalti pun insyaAllah buleh score sebutir dua lagik gol chewahhh konfiden giler  ulasan kalahkan pakcik Hasbullah Awang dow. Jadik Alhamdulillah bolasepak kita dah berada dlm kelas dan landasan tersendiri. Sejak zaman Mokhtar Dahari dulu... now we are back on track. Honestly I don't give a damnnn pun selama ni, sedo2 ada final match, cenggitulah.  Cuba ko tanya aku sorang2 nama Harimau Muda tu... sah2 seketul dua jek aku tau, nak2 nama Khairul Fahmi tu klu tak kenal saje lahhh kan, as much as I meluat ngan gosip ngan Dahlia Teck choyyyyyyy, harus bagi kredit kt awe tu ...  demo mmg terbaek wokkkk!

So this is how we watched it last night......




1. Ammar... tak heran pun ada game ke tak, bila tanya ramalan MAS ke INDO menang? -.....errrr MAS jawap dia, Indo ke MAS? .....errrrr Indo. Lantak ko la nak...masa aku ngan Apak eh macam org sasau tgk game adalah dia ni tetiba terlompat2 tepuk2 tangan dtg angin autistic terus kena sergah ngan Apak dia. Terus sentap lalu amik buku ngan pensil cenggini ala-ala 'sit UBU, sit', good boy'. Ko tak tau Ammar Apak ko dah sampai tahap stress multilevel cam ada ternakan kambing dia nak beranak. Tu yg omak maleh nak tgk final match ngan dia ni. Klu sesapa sakit teruk jgn dok dekat boleh kena admit ICU pitammm....


 2. Mokna ni lagik lahhhhh, lepas maghrib terus tertonggeng tido
 
 3. Apak eh - hoihhh tahap kritikal punya penyokong, aku ok lagik, walau nak terkucil baper kali tapi ku tahan Jebat, dia ni 2-3 kali mengulang ke toilet ajer.  Siap sapu minyak panas lagik kt perut, dia kata perut got butterfly. Sanggup berlapar tunggu habih game baru nak makan, dah lega tu 2-3 pinggan nasi habih dia bantai hahahha...tp ntah naperlah, bila kita tuko posisi gol ngan Indon tu, otomatik je aku ngan apak eh pun tuko kedudukan, dia gi sofa belakang aku gi sofa depan, klu dua2 teruja terkinja2 terpekik2 atas satu sofa kompemmmm... berkecai 18 sofa tu kehkehkeh...



4. omak eh - fuihhh lagi hebak dan dasak. Pernah nampak pompuan giler meroyan kt Chow Kit? Pretty much like... Dia ingat badan dia sikit punyer ringan, boleh terlompat2 lagik atas sofa sambil dua belah tangan sentap rambut sendirik, sungguh mengerikan....nak2 masa si Fakri tak score masa penalti pahtu kena tunggu gol penentuan si Badrol (oih magic tetiba dah hafal nama...), pahtu apak eh sound woitttttt...turun2lah....masyaAllah.....awak ingat awak ringan? dia bising bukan sbb takut bini jatuh tergolek tapi takut sofa patah kuakuakuakkk....giler maunya tak kejong sejuk kaki tangan, jantung ni apa lagik lahhhhh.....120 minit game on 120 minit jugek pam darah lebih laju dari biasa, mengalahkan time nak nikah dulu tu masa pengantin lelaki sampai org dlm umah terpekik woiiiiiiitttt, pengantin dah sampai wooiiiiiii.. terus jantung berdebar2 lalu duduk bersimpuh atas pelamin dgn ayunya auwwwwmmmmm.....aku beritahu kt pak eh dia kata jgn main2 takut kena heart attack...laki mak ni kan....

Bila dah menang tu anak yg disentap tu jugak yg dijulang2, melambung-lambung Ammar depan TV, hoverrrrr....sikit lagik Apak ko tak terlondeh kain pelikat kuakuakuak....



Mokna ni klu dia dah tido tu apa benda jadik pun dah tak heran, Apak dia siap bertempik GOLLLLL!!!! sampai sikit lagik cermin tingkap nak crack dia tak sado pun, apak ko hoverrrr.. siap bukak pintu umah pahtu menjerit2 GOLLLL!!!! Giler satu Mesia terpekik terlolong teruja termasuk aku lakibini, mmg puas hati dpt benamkan keegoaan penyokong Indon. Dan keterujaan itu tidak berakhir di situ saje, siap tunggu habih sampai lagu negaraku dimainkan, tiga2 beranak tertancap dpn tv dengo lagu negaraku, pahtu sume channel bukak nak dengo comments n sorotan, dkt kul 1 dah siap2 nak lelap mata sekali si Aleesya terjaga daaaaa....hermmm jawapnya pontianak kampung dusun lagi le mata mak esok..



Dan keterujaan itu tidak juga berakhir disitu....giler kompiden, siap masak spageti banyak2 sebelum game tu bajet nak celebrate kt opis the next morning, tupperware pung kaler2 harimau malaya punyalah semangat... jauh disudut hatiku kata musti kita menang punyer, tuhan insyaAllah makbul doa org teraniaya chewahhhh.... makan spageti ngan bebudak opis, sian plak tak cukup kuang kuang kuang....


video 
Jadik begitulah  Madness Monday and Tremendous Tuesday we all, I bet you had the same eh? tata.

6 comments:

somuffins said...

Yong Kay, aummm...
Enjoy reading your lapuran selari mengalahkan Hasb.Awang. Takleh nak komen panjang2 sebab I tersangat enjoy membacanya...hingga bergoyang kusi, meja n netbook, ekekeke + wakakakakaa... (part badan bergoyang I rahsiakan takut terbongkar rahsia ketidak-comelan badanzz..).

Yong Kamariah said...

cik som, auwmmmmm!!! bab lawan apa pun ngan Indon ni mmg sentap! so report mmg kena celen en hasb. awang! amboiii bergoyang aje dia yerkkk...goyang ngeborrr yukkkk!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Yong..
memang enjoy habis baca blog you..
Apa2pun, Hidup Harimau Malaya! hehe.

Yong Kamariah said...

Kak Iha,
tqvm. Akak tgk tak game tu? sib baik tak berjiran ngan saya, klu takkkk...malu je memekak hahaha...oh yeah...Hidup! Auwmmmmm!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ko suka layan bola jugak eh..ok ar..

haa yeaaa...memang best dengor GOLLLLLL !!! tapi yang tak bestnya aku kena berkorban nengok citer yg aku suka malam tu...malam tadi jugak..huhh..


bapak budak dah tengok bola. Budak2 pulak dah cop kartun... grrrrr...aku jer melopong terpaksa tengok tenet..
malam ni aku nak pegang remote control.. heheheh

Yong Kamariah said...

Rin,
Sesekali final cam sea games ni tak per berkorban fav. citer pun, the feel tu tokleh ganti ngan tertinggal citer fav kan ngeeee... eh citer apa yg ko tertinggal tu ek? anak2 cuti sekolah ni susah ko nak kontrol remote tu Rin tehehehe....

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife