Hallo



Well hallo....warghhhh memula mestilah gambo tergempar akak kheennn. Kata winduwwww haruslah bg satu gambo terkini lagi sensasi. Sampai terkeluar-kuar garisan lipstik kesian. Ok tak kelaka. Hiiish terasa tuo beno diri ini, maklum le dah tak lama nak masuk 4 series kuakuakuak. Ni nasib gek ada filter klu tak mmg nampak lewww skin yg flaw sgt tu. Mana nak cari kolagen ni, byk beno le jenisnya kt pasaran.

Berabuk2 dah blog ni terabaikan. Amboi-amboi...bermaharajalela spam dlm kotak dialog tu ehhh....Sumpah takde masa dow. Seminggu 7 hari rasa tak cukup beno, mmg full benda nak buat satu ari, dari hal keje sampai hal rumah tangga. Sebegitulah. Balik umah dah lewat, kadang masak kadang tak sempat, anak2 membeso mmg nak mkn malam, cam ni ngan diet2 mak kau pun ranap sekali anak oiii. Minggu lepas mak turun KL dah mengomplen... "gemuk pulok napok le ningggg".... sudohhhh dia dah buat dohhhh. Dah tukang masak takdek makneeee je nak renung benda dia masak ye dok.

Apa kate kita citer pasal raya korban tu ari.

Hari Raya Korban 2013.

Tahun ni tak balik ke mana. Cuti tak baper ada ngan cuti short beno. So kita beraya kt umah je lewww.

 yeahhh... kutip gambo kt IG je, jangan tidok hapdet blog. Macam biasa saya masak nasi tomato je, senang dan mudah, pastu tambah rendang tok nyum nyum and beli lemang. perghhhhh....penuh berkati-kati lemak kt badan. Makan 4 beranak je pun.

 Ingatkan nak tido berjemaah tghari tu tp tak jadi ar, mari kita beraya lah. Amik gambo ngan anak dara dulu. ih tajam beno gigi taring ko dik sungguh vampire. Akak ipo tak balik beraya so why not kita pi beraya umah dia dok.

 Lagi satu. Baju ni cik abe beli kt Mesir, bapaaaak seret lantai, dah alter pun masih gedoboh jugak. inner dia plak ntah hapa potongan tah tak berlengan dow. terpaksa aku pakai inner lain berlapis2 panehnya ya rabbi. pelik aku org Mesir ni klu wat baju. same cam leher baju budak2, tak celuih kepala.

 haaaaa tu dia... buah pelam epal depan umah galak berbuah alhamdulillah, dapatlah adik kakak jiran tetangga merasa. Org yg petik ni pulak dahhhhhh jatuh gedebuk ada satu petang tu masa guna tangga.,.. mmg dpt bini bertuah bukan nak simpati tapi ketawa sampai meleleh airmata...kuangajaqqqq bak anggg, sbb takdan nak simpati dgn otomatiknya member bangun balik mcam takde pepe, padahal kaki dah berdarah hanyar
Mari citer bab makan sementara aku ada masa. Now dah jumpa port mkn seafood baru, kt resto Aroma Ikan Bakar, pantai Jeram. Hala ke Kuala Selangor tu. tp perghhh punya lah jauh nak cari mkn ni, but it is worth it sbb seafood dia mmg segar2 mmg terbaeklah. even gi kul 9 ke atas pun dia akan selalu refill stok seafood dia. Boley lah google map tpt ni klu nak pegi.

 yeahhh tamak haloba selalu, tu nak amik, ni nak amik, makan 4 beranak je tp boley accommodate 6 org dewasa, last2 sikit je terluak, selebih tapau wat mkn lunch esoknya. la ni dah tau dah nak amik apernye. sbb selalunya masa nak pilih seafood tu bila dah boh dlm bakul tu rasa cam sikit je, tp bila dah masak ha kauuu cam tak caya je benda-bendalah ni yg ko pilih tadi.

Historical moment...
26.10.13 saying goodbye is always the hardest, setelah mengkuda kami sampai dah fully utilised, kini tibalah masanya kita berpisah...banyak jasanya pak itam ni, but sad to say...we have to let go..kami ni org kampung, jauh plak tu, tiap bulan kenalah je balik jengah mak/mak mentua, satu pahang satu perak mmg le kena cari a better performance punya vehicle ye dokkkk...mokna ni la ni klu suruh posing beginilah aksi dia, aksi nak menerkam namanya.

 So last week emak dtg sini ngan abang ipo, tagged along was jiran merangkap sahabat sejati dia Mak Yam. Tido semalam kt umah, amik barokah tetamu kehormat ni wat round2 Putrajaya, ajak turun sorang pun takmau sbb tak larat dah nak jalan esp. my mom.
 @ JPN. Aku rasa ni kali ke 4 dah wat ic. Ic ilang pulok dohhhhhh...cicir kt mana tah, careless sangat niiiii bak anggg.... tp dlm record dia catat aku ilang 2 kali, perghhh legaaaa... klu tak nahas nak bayo 300 lebey, so aku kena denda 230 tp dia bg less sbb aku kata tolongggg le, aku bawak 150 jeeee, so ok le, dpt la diskaun tu ari walau dlm ati menangis tersedu hukhuk..


Dapat rilek memalam kira untung le sesangat, selalu kul 10 mata dah kena gam, jarang je ada masa nak baca buku ke, even ngaji pun celum celam je. Melayan kerenah bebudak ni pun dah letih bonar, kekadang aku dah tertido bebudak ni terbio je layan kartun memalam, tiap2 mlm nak tgk Phineas and Ferbs ke benda tu. eh ntah apa aku repek ni, sampai sini jelah dulu, see you soon babai.



Comments

aida said…
aduhh kak... jenuh sy nak tolong sapu habuk kat blog akk ni...
Yong Kamariah said…
hahaha...mmg dah berabuk Da! takde masa utk Aboy...

Popular Posts