Happy birthday, Ammar!

23rd August - Happy 7th birthday, Ammar! Ummi nak minta maaf, sbb tak macam tahun2 sudah, Ummi tak larat nak masak dan buat makan-makan sempena birthday Ammar kali ni. Ummi ni tak sihat sgt, selsema pun belum habih lagik. This time around, kami bawa Ammar gi jalan-jalan dan makan2 saje. Puas berfikir nak gi mana, last-last ke Zoo Negara juga jawapnya, tapi Ammar pun suka kan sbb dapat tengok haiwan favorite Ammar, harimau n buaya..hehehhe... Potong2 kek tu kita postpone weekend ni la, kita celebrate sekali sempena anniversary Ayah ngan Ummi nti, insyaAllah, kita wat kt Kuantan ye, ni tgh pikir2 le program apa ni, le maklumle, lepas 31 Ogos tu dah puasa la pulak... Anyway, harap2 happening jugak pasal maybe kita wat small gathering ngan Ammar punya sepupus, aunts n uncles, just wait n see yek..

Apa pun, Ammar dah masuk 7 tahun ni Ummi dah lega sebab secara basicnya, Ammar dah boleh membaca, menulis dan mengira. Tak de apa dah yang Ummi harapkan selain dari 3 benda basic tu, walau pun belum ke tahap penguasaan yang baik lagi. Itu pun Ummi bersyukur sesangat sbb kalau ikut harapannya, Ummi memang tak harap tinggi sangat, but somehow you manage to do it, perhaphs it's just a matter of time ... yang bestnya Ammar rajin wat keje sekolah (hem maybe sbb takut cikgu marah kot), vocab pun ammar dah getting improve, tgk tv pun dah mula paham jalan citer, dan yg kelakar tu ammar siap hafal program tv, hari ni ada apa, lepas ni rancangan apa, ye lah, yg ummi hairannya Ammar never paid attention pun what's going on kat tv tu, selalu ammar terbongkok-b0ngkok menulis/melukis macam2 benda masa ummi tgk tv, tapi out of nowhere nanti ammar akan tanya apa jadik kat sesuatu watak tu, tak pun ammar cakap dia ni sapa, dia tu sapa, i wonder how.... hari tu Ammar took Ummi by surprise, by listing down lebih dari 10 animals in English dan siap-siap translate haiwan tu dlm bahasa Melayu, sume betul pulak tu.. ummi heran bila masa ammar belajar tu, (maybe kt sekolah kot), beberapa bulan lepas ammar wat listing basics of program astro, siap ngan no. channelnya sekali, sume betul jugak tu, dari RTM101 - 122, dari 611 sampai AXN 701.... semua listing ammar wat tanpa rujukan apa2, wah, panjang listing tu... kelmarin ammar isi petak2 kosong maths 1 - 100, betul juga turutannya, maybe ammar ni jenis penghafal kot, tapi ammar jugak boleh sebut randomly kalau tanya tanpa turutan pun, maybe itulah kelebihan ammar, macamana pun Ummi dan Ayah accept sume kelebihan dan kekurangan Ammar, we love you just the way you are, happy birthday sayang!

Comments

Popular Posts