Majlis Akikah dan Cukur Jambul Aleesya

Salam siaran satu Malaysia.
Meroyan ke hapa blogger nih, susah beno nak upload gambonya, udoh pukui satu pagi nih pung, anakku pun dah riau nak susu. Oh sempat lagik aku membebel.

Ni kira siaran ulangan kt FB lah ni yerk...

Bertempat di Taman Buana Perdana,19 June 2011, berlangsunglah majlis Akikah dan cukur jambul baby Alyku sayang dgn sederhana tapi meriah. Alhamdulillah, tertunailah hajat tuan tanah utk buat mejlis kt umah sendiri. Udoh tepu otak teman nak mengarang citer pepagi buta berembun cenggini, hangpa layan le pix kt bawah nih. Udoh tak kuasa teman nak che citer che citer....



My fair lady... pengantin yg diraikan ari tu...masa lahir aritu omak tgk cam Sinchan, la ni dah cam spesen ngan Pocahontas plak dah.. Pocahontas pung Pocahontas la dek, janji ekau sihat sentiasa...


Tido sgtlah tu...pahtu malam ekau buat OT eh... pun syukurlah dah kurang ragam 3 ribu tu, pepagi klu dia bangun buleh ler tersenyum simpul kt sesiapa yg melintas depan mata dia tu... dalam hek hek tu sesekali stop kejap pahtu tegur kita....ari ni gi cucuk vaksin 2 bulan udoh 5kg...how come aku tgk dia tiny beno tp dah sama berat ngan sekampit beras 5kg horrr? miracle sunggoh kejadian tuhan ni yek...


Tidolah tido..anakku sayang...9 bulan...menanggung azab..eh, cenggitulah lirik org marhabban tu...sgtlah menginsapkan...


Marhabban ya nurul aini...


Ayooo...udohhh...nampak suar dalamnya tu dek...


The Cradle


Ekau dok diam2 dlm buai ni eh...buleh tahan gek sewanya nih...sib baiklah baby tak meragam, pandai ekau jaga imej omak yooo...


The proud mommy


Atok tgh potong jambul cucunya...


Turn Maklong aka Chek pulak, byk berjasa dlm pantang ni tau...


Mastura dan Abdul Wahub lahhhh... tarbus sangatlah apak eh tu...


Buai laju-laju.....


Ammar and Uncle Adam.
Ekau Ammar mmg selalu buat muka tempoyak lagu ni klu taim bergambo, idok ke ada apa2 perasaang di hatimu? Kulit tu omak tgk dah separa rentung dah dek paneh berendam dlm kolam tiap minggu wat swimming therapy...


Aly and Autie Azura Z.R. idokler beliau melaporkan apa2 hihi, timakasih sudi dtg walaupung bz


Antara tetamu yg hadir dlm tenda pink, timakasih deh sudi meraikan mejlis kami...


Udoh tak terasa penatnya bila rezeki dapat berbahagi cenggini, inilah kebahagian yg tak ternilai, alhamdulillah tak terhingga kepadaNya atas rezeki yg dilimpahkan...

TAMMAT, (udoh nak patah pinggang dok ateh kerusi ni kome..)

Comments

Popular Posts