The opening day

Kalau ikutkan hati memang tak larat nak balik Kuantan last weekend, nak2 keadaan semak dlm rumah aku sekarang dah macam berek Indon kt penempatan sementara projek perumahan. Sejak berkeadaan begini mmg dah tak larat dan tak kuasa dah nak kemas2 umah, pulak tu my partner pun buat dek je pesen Aiman tak kesah, makanya selalu doa tak dek le org singgah umah dlm waktu2 cenggini.

Anyway dgn rasa tanggungjawap sbg pengerusi lelap kindy nih maka digagah juga balik Kuantan, aku sebenonya malas nak outing sekarang sbb takut tak terkontrol plak makan tu nti. Hari sabtu lepas berlangsunglah upacara open day our first kindy kt Kuantan. Nasib baik ada Kak Long n Kak Tie, org kuat masak memasak utk jamu org. Aku tukang perati jelah, pastu sambut tetamu. Alhamdulillah, on the opening day, the registration and sambutan dari parents bakal2 student tu amatlah memberangsangkan. Kira ada beberapa tempat jelah lagi yg kosong. It was unexpected jugalah. Aku pun rasa cam mimpi jek, camna aku buleh terlibat ni tatau lah, kira pakai setuju je lah jadik pelabur merangkap pengerusi, program kindy ni pun aku tak hafal. Sib baik anak buah merangkap pengetua Akademik ada bagi briefing ari tu and she was doing good, kira presentation yg sgt convincing. Anak buah aku, Kak Long kecik (KLK) ni dah ada kindy kt Sungai Buloh, memandangkan program dia (Muslim Junior program), dah ada murid dia by 4 dah pandai membaca dan hafal yasin kira buat aku yakinlah jadik pelabur. Dia ambil program Little Caliph, ours kt Kuantan kita buat program sendiri jadik Muslim Junior program, integrates English and agama sekali. Bagus juga sbb kt kawasan yg kami buat ni belum ada program yg serupa. Moga2 berjayalah ia nti. Januari tahun depan kami akan start, but bulan 11 kita akan buat kem English and reading techniques. oklah, panjang lebo lak penerangannnya, kita layan le serba sikit gambo2 kt bawah ni :


So...this is our kindy, dpt sewa rumah agak besar semi D, baguslah tak bergasak2 bebudak tu nanti


Pengerusi terlelap sedang dengar penerangan dengan muka amat toya nya...rasa nak berbaring je tp kutahan Jebat...


Teacher Azni@KLK tgh bagi briefing and slide presentation kt parents...


Aktiviti pendaftaran yg sedang dihandle oleh my biz partner (eceh), maksu Sarah


Budak ni pun ada, nak jadik cikgu disiplin ke Ammar?

Bye for now.

Comments

Aida Rezuan said…
Yong,
Waaaaaaaaaah! Congrats on the opening! Seronok dengo Yong berbisnes. Kalo saya dok dekat, buleh saya tumpang jual nasik lemak and karipap kat pagar kindy Yong. Buleh? :D
Yong Kamariah said…
tq aida - hehe..adalah sikit-sikit.....buleh aje, no halnya, nak laku lagi jual aiskrim malaysialah Da...
Wahh..
Congrats Yong..

tido-tido pun masyukkk..

Kat Sg Buloh tu kat ner ek? Aku tengah carik utk si Adiq. Kalau boleh yg Islamic+English.
askrim malaysia tu cam mana kak
sungai buluh kat d,sara ke kuala selangor...saja sebok tanya takde kerja

Popular Posts