My Little Shaolin

Fuiyaiii... menahan napas dgn wordless wordless ni, stok2 kuat melabun cam mokcik ni idok le kena plak ngan jiwa dan perasaang... Sebenonya mokcik nok citer Miss P ku telah pun menjadi little shaolin. Yeah, yeah, message undelivered nampaknya di situ.
Cengginilah dah lama tak beranak tecik, asek-asek nak citer pasai baby jek, eh, nama pun the journal of my life, suka arrr...eh, emo nampak...


tadaaaa..... my little shoalin, dah 2 minggu Miss P ni digondolkan rambunya oleh pengasuh Ummi Ton. Isk memula tengok masa amik satu petang tu aku bagaikan surpriseee gaya Eric Leong. Masa kenduri cukur jambul tu kan ke ala2 je org potong rambut dia sampai compang camping kekdahnya anak aku tu. Dah le rambut dia sikit kan. Nak cari org buleh cukur satu kepala tak berjumpa, last2 tukang pengasuh pun buleh buat ianya pun.


Mukaku yang syahdu hari little shaolin jadik botak. Isk, mak ko kan emo, sebabnya Miss P ni kan ala-ala boiboiboy, jadik bile 1st taim tgk tu alahaiii... makin boiboiboy le rupa anak aku tu huhuhu... baju bajan plak byk kaler pink, isk rasanya tak sheshuai la pulok... Abang panggey Aleesya, Ayah panggey Najla, omak panggey Adik. Tak sesia boh 3 suku kata nama Aly ni, kita guna pakai ke tahap max. Nama Sophia tu mmg aku suka dari dulu, ala2 lembut, menawan, tertarik de bom oh gitew. Tgk kt buku maksud nama tu menawan. Oh, kekdahnya. Jadik omak reserve nama tu bila adik dah ala2 gegurl gitu, boley? Omak suka panggey Pia.... eh, weng betullah mak ko ni.


Hands up.... lepas maghrib dah tergobai tido sampai le ke pagi, bangun menyusu 2 kali pahtu sambung tido balik, good girl...omak menikmati saat2 ketenangan malam itu dgn sepenuh jiwa ragaku sebelum ekau bosa sket dah tau main2, kumbah barang, malam2 terjaga tetiba nak main ker hapa... ha siap le mak ko taim ni dgn stok kopi kapal api buat berjaga malam...


itik gembo-gembo... pe'el bia molek...memalam pe'el chomey lahhh, taim siang bila nak tido tu kamok2 lagu ni lahhhh... Sekarang ni kemain rajin nak sembang ngan orang, kalu malam tu tgh2 sembang topok2 buleh tertido gitew... tapi klu lepas tengahari masyaAllah ya Mastura, payoh nak tido lah pulops!
taim ni omak gamble je bawak adik gi jenjalan, kenalah alah bisa tegal biasa, eh, betul ke peribahasa tu... ha kau, dalam kete berpoloh den buat aksi2 bagi ekau tido... survive jugek le kami, masa beli barang dlm Carrefour tu cam kartun amik tu ini takut ekau terjaga dlm stroller, once dah terjaga meracing mak bapak ko ke kaunter bayaran sbb dah hek hek menekan gear, tunggu nak tekan minyak jek... adoiyaiii...

Sekian dulu stok citer hari Jemaat,wassalam.

Comments

Normi Ali said…
salam yong...kalau dah baby tu, buat camana pun syomel jer yong, ce kalo org tua yg botak????
Yong Kamariah said…
Dear Normi,

ye, betul betul betul... nampak bulat lawa jek kepala dema ni yek, klu saya la normi, buruk beno rasanya pasai kepala ku cam berbukit2 gitew!
Maya Marisa said…
fuyohhhh....kilat betul. patut ler omak nyer terkejut/terkilan/terdiam.
tapi kan, kot iyea pun, tanya ler dulu kan..errr...ado tak nanny nyer mintak permission dulu yong?
Uncle Lee said…
Hi Yong Kamariah, ha ha, I love your lively sense of humour.
Alamak, betul botak lichin your baby.
But he's so cute....
Love that 'Shaolin' name....maybe can have it as his nickname when he grows up.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.
PatinPasta said…
Yong,
Shaolin pon terserlah keayuan dia tau! Jangan memain. Hehe!

Soklan yang udah ditanya dek Maya juga bermain di benak saya ni. Tak de consult Yong dulu ka?
Yong Kamariah said…
Dear Maya,

Sebenonya dah risik2 ngan pengasuh, tp tak ler expect dia buat dgn kadar segera, tp baguslah jugak sbb kita mmg nak gondolkan kepala dia, nice bukan? heee...

Uncle Lee,

Oh dear, it's a SHE. Look, you also got confused eh? She got that boyish look, so that shaolin look tambahlah nampak boyish kan? heee...
Yong Kamariah said…
Dear Cik Patin,

Soklan dah terjawap nooo... Ayooo.. jgnlah mainkan perasaan mak ni dgn statement keayuan tu isk... harap2 beso sket makin nampak gegurlnya tu eh...
p/s : amboiii kenduri kepok nampak...yg herannya kepok dr Jarman tuh! special tu!

Popular Posts