Mak Enon ku sayang

Halooo
Banyak entry tertunggak dek kesibukan mengejar masa.
Baik layan citer ANS dulu.
p/s : Kak Leeza (Leeza's Touch) your orange poppy seed cake is sgt mengancam okeh! bz mama sorang ni anak2 blk weekend eh... (tak boley komen in yr blog so kt sini boleylahhh)


this is my mak enon. Sangat mak enon sekarang suka bawak beg ke hulu ke hilior. sooo mak enon.


Mak Enon with opah kak nam style in the kitchen,or, my selerak kitchen to be precise hehe. Bergigih menarik kerusi punyalah jauh ni semata2 nak tekan memana kitchen appliances yg bersuis dan berputar. Jgn harus dibio dlm mode on. Dia perati je..dia perati je kita buat apa. few months ago dia tgk ahkak blend something, seangkat je jug blender tu terus dia tekan on, ha kau terloncat terkejut terjerit bila mesin tu berputorrr. rasaaaaakan ... biasa nihhh.. paling lawak tu ari masa gi umah Mak Teh dia, ada le tv beso gedegang cam vega ke cinema apa ke nama tu tak ingat, dia ingat cam 60's tv dlm bilik mak dia kotnya, tekan punat on tu terus le tv tu berdesir sekuat cam dlm wayang kan, apalagik terus bertempik berlari riauuu sampai pucat lesi muka hermmm... so kesian but at the same time rasa lawak la pulak hah..oh so kepohci my mak enon okeh.

 okay dah menjerit nak turun. nowadays tak bagi chan langsung ummi masuk dapur, asek nak berkepit ngan dia doploh4jam.


Opah kak nam with hantu kak limah hairstyle. sentap kak limah kau.

 Cita2 nak potong rambut si Sophia ni tak lepas2 lagik, so rimas one. jgn harap nak di sepit ke, nak diikat ke maka akan jadik kak limah junior cenggini.

 having a me time with ipad. sib baik tak reti nak tekan purchase. Dah puas flip flap terus selamba pijak dua2 kaki atas bendalah tu, hoihhh urut dada mak kau.

 mak enon ku sayang bucuk tgh consume more ganglioksida utk otak cari akai lebih
 
 Ni lepas penat melilau ke hulu ke hilir kepit paper bag, sebelah tangan pegang baju abang dia tatau pasai apa, sebelah tangan lagik pegang air kotak milo dalam cubaan nak lari dari rumah lepas kena marah... ko ado?? adoiii migrain mokcik.





cubaan tak berjaya so rilek dulu ler, beg, baju ngan kotak milo tetap tak lepas okeh. beso esok buat perangai siaaappppp!!! Apak ko bekas anak Special Constable okeh! don't play-play!

Last but not the least berjaya juga aku merakamkan aksi Pandalela Renong diving style from my very own mak enon... gambo2 terakam dlm masa satu hari je okeh. herannya mak kau tak jugak kurus-kurus....



tak padan ngan petite, cam ulat beluncas! Lambat le den dapek menantu ni... But I'm happy that she's active and healthy, enjoy your moments with little one mommies!


Comments

Anonymous said…
Terhibor teman baca en3 mike ari ni?

Bior le dia aktif, tak ada ngapenya lambat jodoh, yang penting pelajaran Ugama Islam cukup untuk hadapi akhirat dan scholar cukup untuk dunia ni. Yang akhirat kita junjung dan dunia kita bawa cam backpack. Insya'Allah dia berjaya.

Ahkak
PatinPasta said…
Yong,
Tak daye nak gelak part Mak Enon nak lari dari rumah. Pandai dia, tapau Milo untuk bekalan tenaga. Haha!
CS said…
Yong
wakakaaakahkahkahkah... *tetiba gelak bertukar style*

Cayalah mak enon aka 'pandailela' beraksi. Dakap baju abang kot sejuk nanti bolehlah pakai 2 lapis kot? hehe...
Yong Kamariah said…
Ahkak my dear...
hahaha..lambat lagik pun nak jodohnya, bio kawin lambat2 sket belajo habih dulu ye idok? ia betullah tew, akhirat kita junjung dunia kita erkkk cher ke sambung..i like the idea of backpacking!


Yuhuuu Cik Aida my dear semalam akak termimpikan ko sekali plak tu ngan angkasawan negara bahaha ntahapahapa...
mak enon tu sebenonya nak kuar umah bebeno, bunyi kete/moto je mule lerr menorkam ke pintu, kesian pulak dah milo tu dia dpt kotak je, bekas abang dia minum - dia tukang bwk je kotak tu kesian anak haku...

Halooo Cik Thom,
hahaha pandailela yek...sume pun pandai nohhh...baju abang nak boh dlm beg tp tak pandai ngehngeh...

Popular Posts