Monday, June 15, 2009

Catatan Perjalanan III

Meanwhile, dikampungku terchenta, Mak Su Sarah telah menyambut a new member of d family, her 3rd hero in a row, harapan Mak Su Sarah nak dpt baby girl punah apabila yg keluonya pun hero, tak pelah Sarah, atleast dah 3 anak ko, kakakmu ni jugek le yg adooo...welcome to d family baby Loqman...



Sementara itu juga, 'anak2' angkat Mak Su Sarah (heheheh) juga tak kurang berkembang biaknya nun di belakang umah emak. Syabas kepada part timer Mak Su Sarah n Pak Su Di di atas anugerah penternak jaya of d year (aku yg beri gelaran ni daaa..)


Meanwhile, di halaman pertanian hasil usaha Bibik Sujinah tlh membuahkan hasil nampaknya...


Dan yg baru nak naik..


Oh! Rerupanya pokok durian emak kt belakang dapur ni pun dah berbuah.. dapat ke idak ambe merasa ni tatau ler...

Pokok manggis emak ni pun buleh tahan le lebat buahnya...Alangkah bestnya kalau aku dapat settle down kt kampung dan ada umah sendirik camni..

Dan tak lupa pagar baru emak yg buatkan ambe tak senang ati dok starang, ambe ni selalu balik tengoh malam, doh kena keluo kete tolok pago tu tengoh2 malam tu, open air macam dulu kang beh...
Akhirnya pengembaraan geng cuti sekolah berakhir di Melaka dgn mejlis menyambut menantu ini... maka habihlah episod catatan perjalanan kali ini...semoga berjumpa di episod pengembaraan akan datang...

No comments:

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife