Friday, June 26, 2009

Report card

Ari ni pi amik report card kt sekolah. Achievement dlm akademik agak memuaskan, sume dpt A kecuali SAS (short form utk apa tak pasti tapi kelas multimedia/komputer camtu). Heran lak aku sbb kt rumah cam terer je bega2 pc, kt sekolah haram dia nak jawap kertas periksa subjek tu. Ari ni jumpa 3 org cikgu. Math dia susah sket nak terima arahan, nasib baik dpt cikgu kelas dan cikgu RPI (Rancangan Pendidikan Individu ker gitu le) yg ngajo, so cikgu tu buleh fokus kt dia, so la ni buleh le mengira tambah, tolak tu, tapi duit tak tau nilai.. aisey...pada dia janji dia bagi singgit kt makcik kantin pas tu dpt nasik sepinggan dan seketul 2 nuget dah ok....

kelas Sains n Bm plak cemerlang dan overconfident, berlagak jugak tu pasai cikgu ckp cikgu tak dan nak ajar camne nak wat latihan dia dah siap dan angkat tangan kata dia dah siap n nak pergi kantin makan nasi....cikgu heran pasal betul plak dia buat tu sedangkan cikgu belum ajo bab tu.... huhuhuk...aku ngan en. A tahan gelak je le bab nak mkn nasik tu...

masalah utama dia kt mana2 report subjek matapelajaran adalah behavior, pasal dia suka berangan dan tepuk tangan dan kadang2 dia tergelak2 masa dia berangan tu... pas tu ada kawan idola yg dia angkut kesana kemari, tahun lepas Ikhwan, tahun ni Anas, mesti carik budak beso dari dia yg buleh ikut ckp dia pastu berkepit ke sana kemari, cikgu pun selalu kena pisahkan dia ngan best fren dia tu sbb takut lain hal lak jadiknya. Mcm ari tu kata cikgu lepas rehat dia bawak Anas pi bike riding, agaknya dia dah lama berkenan kt satu moto beso cikgu sekolah ni, makanya dia ajak budak Anas ni naik moto cikgu tu siap pakai helmet lagik dua2 ekoq tu, pas tu wat aksi riding (nasib baik tak aksi rempit)... oih, nak marah ada nak gelak ada bila aku bayangkan benda cam ni....ate camne nak buek tu, nasib baik Anas tu last kt sekolah tahun ni, dia tu ada kawan je dia nak wat benda bukan2 tu, klu sorang2 patah kandaq dia...hai, tak lama lagi nak daftarkan balik dia kt NASOM, kt situ buleh buat corrective action pada behavior2 yg pelik2 cam tepuk2 tgn tu... dulu masa dia sekolah kt situ dah hilang dah perangai2 cam tu, pas tu masuk sekolah rendah ni dia setat balik, tak tau lah, harap2 dpt le ilang nti...

aku yg berharap sinar dihujung terowong...
Sign off.

No comments:

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife