Tuesday, June 8, 2010

Aku, MC & Wedding

Minggu lepas aku dapat MC seminggu. Agaknya doktor suruh rest betul2. So you think u can dance? Cannot. Camnalah nak rest ngan keadaan umah yg tak siap2 lagi (lambat beno indon2 ni wat keje rasanya). Doktor pulak bagi ubat macam ubat bius, lalok dan buleh tido sampai tghari, masuk hari ketiga aku stop ubat tu. Makan ubat camne pun kepala masih ting tong lagik, ntah apa yg tak kenanya tu tataulah, kadang2 rasa nak ma.. ker... So I am in a state like kapten Jack Sparrow, gitulah. Anyway, dlm pada tu sempat jugalah pi tgk movie Shrek n ronda jln TAR temankan anak buah belikan tudung kawin sepupunya. Ok tak? Therapy sakit kepala. Yeah alasan yg sgt munasabah. Khamis malam balik Kuantan. Jumaat bergegas ke Chukai, Kemaman nak meraikan perkahwinan cucu pertama emak, which means anak buah aku yang pertama kawin. Bukan cucu sulong tau, tapi, cucu pertama belah emak kawin.

So bertempat di kediaman kakak no tiga, Puan Noorhayati dan Encik Azmi, maka berlangsunglah majlis perkahwinan anak sulong mereka, Sarah Nur Nadia dengan Mohd Azrul dgn sederhana tapi meriah dgn kehadiran jemputan dan sanak-saudara. Since akak aku ni penuh ciri2 Islamik maka takde lah pukul kompang, pencak silat, bersanding segala. Pelamin bagai tu ada tapi setakat amik gambo je lah. Anyway, aku pun turut merasa sebaknya menerima menantu anak buah yg pertama dan tahun depan silap2 jadik nenek sedara...owh, tidak....ekceli sebenonya disebelah pak encik aku dah lama dah bergelar Opah...Opah muda ngeh ngeh...ekceli sebelum aku diserang sakit pala lagik, layannnnsss the pix kt bwh nih :

Amboi mentanglah bapa pengantin orang IT, buleh ia superimposekan gambo daulat tuanku ini... Kebetulan jatuh harijadi Agong pula itu...

Sebak moment between father and daughter...(tapi masa sign 'agreement' laju je dak nih gegege..)

Eh, tiba-tiba ada budak nih...

Saat lepas diijabkabulkan...

Menangis sokmo pengantin baru nihhh...

Makan beradap...
Semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa deh...

Lepas ni tokleh dok setepek camni doh kt MakNdak...


My sisters......There are 6 of us incl. emak pengantin (tak dek pula dia dlm gambar ni). Boria pantai timur.... last minute punya baju nih, tqlah mak su Sarah sbb sponsor baju nih utk semua, dgn ini semua diisyhtihar satu saiz (adik aku ni main pakai ukur saiz badan dia je utk sume org). Kenapakah kau pilih baju tak ikut tema Mak Su Sarah oiii???

My one big family...
SELAMAT PENGANTIN BARU NADIA@KAK YAH......



3 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sakit mesti hilang bila shopping.

"quote dari hubby i tu"

hehe..

Yong Kamariah said...

yesser, betul ckp hubby u tu Rina, masalahnya dia mai serang balik bila tgk poket dah kering ngeh ngeh...

Aida Rezuan said...

Puan Yong,

La isk. Apa kabo skang Puan Yong? Dah sihat ke?

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife