I'm not a Super woman...

... But boyyy I am only woman...
And I hate sales!
#hashtag Ikea sales

Org Mesia kalu sebut bab sales mmg terhandal. So semalam ada family member card sales preview at 7.00 a.m. Aku sampai dekat kul 10 uols sampai lakibini dah terpinga2 pebendeeeelah yg salenya tew. Sekali terdengo le ada makcik tu tanya satu item, budak customer service tu ckp 7.30 brg tu dah habih! Depa dah terpacak kt Ikea subuh sepi'e gamaknya. Pusing2 dekat sejam baru le mata terbukak. Yg sale tak berkenan, ended up amik yg tak sale, big looser betul. Memer arrr nak cari book shelf dan nak buat2 ala playroom kt Aleesya kt bilik bawah tu, we all byk spend masa downstairs jadiknya kena le alter mana patut bilik sekangkang tenuk tu.


tu dia aihhhh, ko jgn bg aku pegi kt sales, pitaaaammm tangan tak bedung. Sib baik boss beso pun berkenan. Takper ar, tumpang bos beso dpt bonus kita sailang arrrr sama dia. Puas ati dpt bookshelf and shelf boh barang cik Aly.


oihhhh, tak hagak2 shopping mcm kete bas double decker. tu klu ikut haloba ada lagik barang nak angkut tp tau keterbatasan ruang kena auwk-auwk dulu keinginan. Aku dah terpenyek dah kt kerusi belakang tu jadik sandwich. Agak2 lalu kt trafic light terus nyorok kepala hahaha... malu dow. Dedi cool... think we need mpv.

tak sesabo tunggu apaknya pasang kerusi meja...





Make up tutorial... Merida the make up artist...

Supper time with BFF dah 10.30 dia takmo tido lagi, nampak tin biskut meroyan nak makan biskut, so I invited a guest for her haha bapakkk over mak kau, dia pun dan-dan soh boh biskut dlm pinggan guestnya. Jadik le set main2 ni. Meja tu bapak murah, memula nak beli set meja/chair kt kids tu, sekali lalu kt market hall nampak meja ni on sale cam nak habihkan stok je. Akhirnya kerusi dah sekali ganda mahal dr meja, okaylah tu kan Merida, ni kan bakal jadik stok2 xtvt memanjat merida je nanti ni huhu...

Comments

CS said…
Yong
Masa I tengah mamai2 semalam, my son kata meatball kat Ikea harga seposen sebiji. Dlm hati (yg juga mamai) berkata SO?

Rupanya Ikea ada sale... Syabas untuk you sebab berjaya penuhkan troli :-)
Yong Kamariah said…
Yuhuuu cik Som.
Semalam cik Ikea kata "No meatball until further notice" dikhuatiri ada DNA kuda hahaha, (ok bab DNA kuda tu aku yg ckp haha) depa dah stop juai meatball, tu lah dianya naper le ramai suka bebeno meatball import tew, dah sah2 from their continents kan, semalam tu member card day gilerrr arrr
Bab aleesya ngn guess tu sgtlah comel ok!
Haliza Ghazalli said…
Ala Yong...if only kak Liza is in KL now...I will join u sama
menhabiskn duit kat Ikea tu. I ada teringin with one of the book shelf...comel n simple je tapi memikirkn nk bawak balik keIpoh ni la masalahnye!
Yong Kamariah said…
Yuhuuu kak long Azni,
...and you know who will inheret 'em bahahaha!!!
Yong Kamariah said…
Yuhuu kak Leeza,
hahha, gi ikea ni selalu jahat, benda yg kita takmo boleh jadik mo! sudahnya beli benda yg tak plan. boley je kak leeza, gamak sewa bas wat balik Ipoh hahha *just joking yah*
Art Lover said…
Hi Yong..
Belum sempat nak comment yr previous entri, dah ada yg baru. I love and touched sgt dgn kes Merida tu..
Like Mummy like doter laa, ya Yong.

I pun sama, tak boleh masuk Ikea, entah apa2 membeli. Tapi memang suker, bnyk inspiration pegi situ.
Wah! bebaloi borong, sampai penuh keta.
aida said…
Brp harga meja tu kak sbb last sy beli rm29... Adakah lebih murah harganya
m.u.l.a.n said…
salam singgah...

kalo ya meatballs tu daging kuda, tercipta sejarah la festaim makan daging kuda sbb 2 weeks ago dah melantak sakan berpuluh biji 4 beranak..

pss: u dah menerai barang kak ton tu ke.. so so how? ok tak?
Yong Kamariah said…
My dear kak Iha,
Hahaha, memey arrr ... manakan tak tumpah kuah kalau tak ke nasi! kesian kt mak saya agak2nya masa saya kecik tu akakakak..
gi ikea mmg tangan takleh bedung, walau kata nak tengok2 je tp huhhh nan ado! saya klu gi sana mmg bajet kete mcm mpv tak sedo diri haha!


Aida dear,
hoh yelah kot mcm tulah harganya, akak bajet klu dibuat stok2 panjat aleesya mmg ngam habis sangatlah! akakaka
Yong Kamariah said…
Salam kenal MULAN dear (kak? puan? maafkan saya)

LOL! habislahhhh sume pakat keluo bunyi kuda lepas tu hahaha... alamak, saya tak kompemlah, but I think they just took precautions kot
p/s : no wonder lahhhh murehh bebeno meatballs tu bak kata CS 10 sen sebijik!
Yong Kamariah said…
Oh lupa la Puan Mulan, brg kak ton tu baru terai test 4 peket, lepas tu saya ganti pose sampai la ni saya stop dulu, setakat ni tak nampak benda2 perubahan pun rasanya hihi

Popular Posts