I too, Spy, I mean...

Woho, rasanya it's been ages since I last keyboarded my last word here. I guess don't really miss my blog, I don't even bother, can't tell why coz I donno... let's count, hmm over a week hoh record pencapaian seumur hidup sejak memblogging ni, whatever. Eh, agak2 ada yg rindu aku ker (cheh, shut up - moron). Ok boleh turun siku sekarang . Took few days off sempena budak nak sekolah. Been busy with the not so bz thing coz I was like hallucinating over Robsession (don't bother to understand).
Ok, ok, happy new year everybody. Resolutions? Duhh, I never had one, guess I don't take and trust in resolutions so I just don't bother to have one. Come what may, I'll endure. Pathetic? Yup, I'm trying to be a moron. Dot.

About school - so we thought we wanted to give it a try. Normal class then. No kompromi punya. Tapi kena patah balik darjah 1 - poor thing budak Ammar. Trial sebulan. 4th day today alhamdulillah he's doing fine. The besarest boy in the class. Good thing dia dah boleh membaca dan menulis, hope the rest tu dia buleh catch up, esp. in that social interaction with classmate. Kau jgn provoke org dah le Ammar. So sepanjang minggu ni kita berdua jadi spy. Nasib baik Ayahnya dpt off seminggu, buleh le tgk pergerakan dia kt sekolah. Antara reportnya :
Hari kedua keluar je dr van sekolah, dia terus menonong dan masuk kelas. Yeah right- budak kelas pagi belum keluo kelas lagik, keterujaan yg sgt positif. Last2 ada pengawas hanto ke kantin sekolah.
Hari kedua amik lambat sikit sbb jln jem - dah melalak kt pintu pagar sekolah. Sib baik Cik Tipah the van lady sudi kutip wat masuk van dia dulu.
Hari ketiga - desas desus kuat bergoncang dikalangan makbapak dan makcik kantin ada budak darjah satu mengepau duit budak darjah 2- diulangi, mengepau senior. Woho, ada samseng kg dusun nih, siap nak tarik talipinggang senior dia tu lagik buat nak belasah. Ish2, jgn le anak aku jadik mangsa. Rupanya budak ni dari tadika lagik kaki ngepau. Mampossss... jgn kau provoke budak tu je dah le Ammar oi. Mari kita lihat hasil I spy kt sekolah - oklah, the so not spy sbb menyorok camne pun budak tu mesti nampak aku punya.

Ibubapa yg sgt keterujaan sambil berharap dpt duduk sebelah anak dlm kelas

Wow, hot babe next to you lah...

Eh kau pura2 malu dan buat tak tau pulak dah...

Oklah, cikgu soh dok depan


Diam nak, diam.. wohhh, hari pertama ni tak pelah kamu semua nak bising pun, esok siap kau aku ulam2kan... kata cikgu itu dlm hati kecilnya, eh tak, cikgu tu baik ada makna.Oh baiknya kau sgt tekun menulis apa2 tu

Murid2, kita mestilah diam dan beratur dan beratur dan beratur, in one line please.... Masa rehat kt kantin Dah abis sekolah dah, bagus, kau still maintain in character

Ok bos, saya balik dulu.

Comments

Amri Mat Saaid said…
salam

anak teman, teman tinggalkan aje yor dilantak nye
Yong Kamariah said…
hemmm yo lantok klu tau bawa diri takper, ni anak teman nano semacam

Popular Posts