Friday, February 19, 2010

Arahan

Satu malam emak menyuruh anaknya membuat homework.

Emak : Ammar, baca arahan homework ini :

Sila tandakan (tanda right) pada yang betul dan (x) pada yang salah.

Ammar : Si-la tan-da-kan RIGHT pa-da yang be-tul dan CLOSE pa-da yang sa-lah
Emak : Kenapa pulak tanda CLOSE? Tu kan tandanya PANGKAH, SALAH...
Ammar : Tu... yang dalam komputer tu, yang game tu nak CLOSE tu...tanda dia macam tu...
Emak : Ya Allah ya tuhanku... berilah aku ketabahan....

Amin.

4 comments:

Normi Ali said...

sabo yong......mane nak buatnye...eke..ke..ke

Amri Mat Saaid said...

salam, die melihat dari perspektif dan dimensi yang berlainan, mengajar bebudak sekarang ni kene approach yg berlainan jangan gune pendekatan yg kite gune dulu2. Bini aku Pensyarah IPTA pun mole2 penin mase ngajo anak dirumah, bile diterangkan perspektif dan dimensi bebudak sekarang ni tak sama dengan zaman kita dah okay dah bini aku boleh dah ngajo anak-anak, kalau tidak pening anak aku ha ha

Yong Kamariah said...

masalahnya anak keme ni kejap connected, kejap disconnected, bila disconnected tu yg hangin satu badan tuuuu

Amri Mat Saaid said...

aumak udah macam signal wi fi aje cik kiah

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife