Menyampah...

Aku ala2 menyampah kt citer Tari Tirana tu. Tapi sedar2 aku tertengok juga. Camana aku buleh sedar ini ialah bila malam tadi aku dapati kami 3 beranak bertongkat dagu bila tgk Tirana menangis sambil cakap .. "I kesal sgt Ash... I kesal sbb tak sempat ckp I love you kt Neo.. tiba2 dia dah tak de...". Eh, tak, tu buat laki aku tersipu malu dan anak aku terlopong mcm ye-ye je, manakala aku tgh kunyah buah tembikai sampai meleleh kt baju. Yg buat kami menopang dagu tu dialog dia lebih kurang, "Kalau dia (Neo) tak de kenapa I boleh nampak dia dimana2 Ash? I boleh bau dia, dia menari dengan I...dia...Sayang??? you dengar tak sayang???". Oh, whatever la Tirana, ini satu pengiklanan percuma lagi ke? anyway, malam Selasa adalah malam misteri nusantara. Kita boleh tgk Jangan Pandang Belakang, Dimensi ke 4, Ghost Whisperer dan Supernatural kt TV-TV nasional. Kenapa malam Selasa??? Lu pikirlah sendiri.
TAMMAT. (oh, pathetic betullah entri aku kali ini)

Comments

Noina said…
kak Yong..ina pun tak de la tgk sgt tari tirana tuh..tapi tah semalam..siap nanes2 lagi kak..nasib baik cik abg dah gi keje..haha!bikin malu je..tah apahal tgk sedih pulak part semalam..
Yong Kamariah said…
ya allah ko buleh menangis lagik dek non... ntah ek, akak tak de la tgk citer tu tapi suka tgk wan syarmilla tu yg ckp sgt urban sambil huruf
R" yg terbelit2 dan manja2 gitu, jadik terpana gitu
Alhamdullilah dah sihat dah dia!! Belum pulak terpanggil nak tengok cerita riang tirana ni.. nanti nak pi try test tengok, best ke tidak..Happy long weekend holiday Yong. Tak pi mana-mana kali ni?
Yong Kamariah said…
Thanks Fasha...Balik kampung la Fasha, umah my mak at Kuantan, nti kita citer kt ntry yek.. oh citer tu, ala2 gediks gitu tapi still buat rasa nak tgk hihi

Popular Posts