Friday, October 21, 2011

Dalam episode Seharian di Penang and BBQLand

Dalam kisah seharian di Penang dengan keterangan bergambar.


Puan Kay, please attend the meeting on my behalf - Boss.
-Baik boss. Stok2 ikan bilis naik kelas ekonomi jew.


5.00 a.m. - Angkut anak-anak sekali ke KL Sentral. Pandai2lah Apaknya jaga anak2 lepas ni.


5.20 a.m. Check-in siap2 kt KL Sentral, amik KLIA Express to KLIA. Huihhh... sungguh horror pemandangan Subuh hari di terminal ERL ni, tetiba teringat citer psycho-thriller eh eh dasat betul imaginasi.


Dlm train, ada 2-3 kerat jek umat manusia dlm ni. Klu jumpa Ju-Onn pingsanlah mak sengsorang.


Apa lagik kroihhh dulu. Poyo giler tutup mata pahtu amik gambo sendiri, psiko giler pompuan ni.


6.10 a.m. gitew sampai KLIA. Cam patung cendana terpacak sengsorang kt boarding gate ni. Dah baper kali naik flight pun bengong lagik nak gi mana buat apa, selalu klu travel pung ada org hok buat sume, aku tau-tau ikut jerk. Sekali nak travel alone tetiba jadik gelabah biawak.


I hateeeeeeee flying!!!! Klu ada org offer naik tongkang pun mak sanggup. Imaginasi tahap kronik standard arrr gitew. Owhhh dok kat kepak gitew.


Good morning Penang! Arrived safely around 8.15 a.m.


The meeting. Ntah hapa aku cakap pun aku tatau hahaha.....(amik gambo sket2 kunun bg pihak uni padahal nak tepek kt blog jerk teheee)


Amboiiiiii cheq datang dari jauh hangpa bagi karipap ngan sandwich sekeping jerk nohhh, hangpa tatau dlm flight tadi depa bagi minum jus ngan kacang masin sepeket je, bekpast cheq mesti kurang2 nasik lemak sambal sutun harhar, eh, eh, gurau je nooooo...


haaaa... camtu lahhhhh....tang ni lahh, hangpa pandai cover balik lunch kt sini noh.....baguih nooooohhh....


Mari kita pakat pekena nasi kandaq tersandaq nohhh...


Eh nanti, nanti, cam ni lah baru betui, penuh meja baru gempaq! Tapi agak malang bagi mak sbb mengalami batuk yg kronik, takbleh makan pedas2 owhhhh tp mak belasah semacam, bila lagi nak pi Penang noh! tapi hospitality pihak Penang memang superblah! Rasa takmo balik, petang makan lagik....


Ih ih ih.. tang ni rupanya nasi kandaq beratuq tu...last pi Penang tatau pun dia dok tang ni, takpa, nanti2 pi Penang haruslah menerai noh!


5.00 p.m. - Dah nak balik. Pi cari jeruk-jeran dulu kt Chowrasta Road, eh, ada ke kata ganda jeruk-jeran tuh?


Huih... terliuq nih...


Tu pung beh, ni pung beh, kasi campur2 ye auntie!


Flight delay kul 9.00 p.m. Sampai KL dlm kul 10.00 p.m. gitew, naik balik ERL kul 10.40 p.m. dengan jeruk idaman hati, dah ropa balik dari Shangdong dah! Amik dak Aly kt nursery kul 11.30 p.m. Sib baiklah Ummi Ton offer nak jaga sampai malam, klu tak pitam lah Apak ko nak layan kerenah dak Aly the attention seeker tu, maklum le, bab2 anak2 menangis ni bajet tak reti pujuk mesti pass kt omak jugak....

------------------------------------------------------------------------------
Meanwhile.....

Kisah satu malam makan steamboat di BBQLand, Kuang, dalam versi gambar2 blur bajet kamera cap kambin.

Aktiviti makan2 semakin aktif (padamkan saja angan2 nak jadik body cam Nancy Ajram ye). bertitik tolak dr rancangan JJCM sampai terdrool over tgk Qi yg makan cam there's no tomorrow tu (ish ish mamat tu klu makan cam lapo beno yerkkk), maka pi lah ajak anak buah 2 org makan steambot kt Kuang. Huishhh punya lah ramai umat manusia jang.....


Ni antara tetamu kehormat yg hadir.


Ni namanya steamboat banjir sampai ke bawah, daging blackpepper dia terbaek tp hati2 Cik Salmah, tak kena gaya bbq ada liatlah sket daging dia tu. Tapi dia punya variety tu not to my expectationlah, klu korang berangan nak makan seafood baiklah pi Bagan Lalang ke haper, seafood dia setakat udang ngan sutun jerk, hok lain tu selain dr daging n ayam ada ball2, mee2, sayurnya pun sawi ngan kangkung jerk apa barang...aku rasa lagik beh n variety kt Flaming lagik, tp yela Flaming tu takdoklah pulops bako2 tu, tp makan mmg puaslah sekali ngan desserts sume, kt sini nan ado dessert2 tu yerk...


Aleesya ko minum susu jelah dulu dik.


Ammar tak reti la pulops steambot2 bagai ni, dia nak makan mee cam megi tu jerk, sampai2 terus nak megi!nak megi! tensi betul, belum dapat meja dah pi amik pinggan nak makan megi grrrrr.... oh yea, korang kalau tercegat nak tunggu org blah sampai ke pagi lah nunggunya tu, klu gi situ, pi kaunter amik no. dulu, barulah dpt meja, sian plak aku tgk ramai org berdiri tunggu meja tatau prosedur tu kekdahnya, pakwe aku kan terlebih peramah, dialah tukang jadik usherer tak berbayo malam tu soh org pi amaik no. kt kaunter ish ish.


Yampoiii kata Apak eh.


Portion aku tgh tunggu nak terjun dlm poyok.


Tengah nak bako2 ni Aleesya mulalah dah setat enjin, keluokan bunga2 introduction nak kamok2, member dah melepasi waktu tido plak taim ni. Kau Aleesya masa turn Apak ko makan sedap2 siap menambah2 elok je perangai tu, bila turn omak nak strecth2 badan nak makan bajet dgn aman dan jayanya mulalah wat perangai grrrrrr....


dah... dia dah start dahhhhh....makan cam masuk mulut kunyah 2 kali terus telan jelah kekdahnya omak ko taim nih. Dah habih makan nak bayo elok le pulak dia tersenyum simpul main2 plak...tensi, tensi, kau suka memainkan perasaan omak ni yerk dik! Apak ko dah gaya Mullah Omar dah sekrang nih, berserabai dah janggut tu bang oi!


Antara food selectionnya, aje giler nak menonggeng2 amik gambo lama2 kt sini, psiko apa pompuan ni kang org kata, ehh, tp musti ada gek org kata elehhh, bajet nak boh gambo dlm blog lah tu hehehehe....

Sekian terimakasih, jumpa lagik. Esok Apak eh mau ninggalin aku 4 hari, lepak 3 beranak kt umah je ler aku nampaknya weekend nih haihhh...

9 comments:

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Nampak best je bbqland, Kuang dekat Sungai Buluh tu ke?
Well Yong, kata nak badan macam Nancy ajram, tapi makan macam tengku Maria sobri, hehe...jgn marah!

Yong Kamariah said...

hahaha....tak marah lah kak Iha, mmg betuilah, la ni lemak2 sumer tgh membiak dgn suburnya dibadan ini
Ha'ah, kt Sungai Buluh, dpn umah Hijaz Kasturi, tp biasa2 je lah rasanya.

PatinPasta said...

Yong,
Ada baik gak ganti boss gi meeting tu, dapat gak makan nasi lauk utara bagai and borong jajan bagai. Hehe!

TERE sungguh Yong amik gambo sendiri tido. Muahahaha! Kagum tau! Ada gaya actress gitu sebab buat muka tido dengan jaya nye!

Steambot tu nampak sungguh menggoda! pastu tengok pulak berbaris jek lauk terhidang nun. Haish! Kalo saya la, bukan takat tak malu gi amik gambo.. mau saya suruh suma orang berenti ceduk lauk selagi saya tak habis snap. Hehe!

Yong Kamariah said...

My dear Aida aka Cik Patin,

betul betul betul, lama pung cheq tak pekena nasi kandaq tersandaq! Penang pun dah lama tak singgah, tp klu pi Penang mana cukup sari ye dok?
ih malu plak dah aku gambo cam aktress terkenan tu puyu gilos haha! ishhhh awok nih mentang kata nak jadik photographer makanan terhebak amboiii nak soh org ketepi mmg nak kena ketuk ngan senduk le klu akak buat lagu tu huhuhu...

somuffins said...

Yong
I turut terkesima dgn skill ambik gambar sendiri semasa terlelap, hehe..

Yong Kamariah said...

alahlahlah cik Som tetiba rasa malu plak kita ni, geli betul ngan aksi tu hahaha

syieranuar said...

wah kak yonggg,makan angin penang ka?hahaha.eh lawa la layout blog baru ni :) kak yong,ni syiera dh ade kt PJ ni.ble nk jumpe babe Aly? :D

Yong Kamariah said...

yuhuuuuuu dek syeira!!! lama nau ko tak update blog yerkkk.... makan angin? ishhh idok, attend meeting jew, lain le klu gi Melbourne baru le buleh nama makan angin! *wink* oh ye ker? PJ tang mana tu dear?

Maya Marisa said...

Caya lah! Posing time tido...cun betul outcome nyer.

Drooling nyer i tengok gambarX2 food tu yong. Lapar pulak tengahX2 mlm nie

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife