Monday, October 31, 2011

Weekend

vah vah vah vaji vah...rasanya udah terlewat tp still nak ucapkan Happy Diwali to 1Malaysia, jiran sebelah umah kita siap bagi maruku n cookies lagi. 2 hari 3 malam jugaklah mak yong layan citer Tamil, fuihhh hebak-hebak, kalu nak tau aku lebih prefer tgk citer Tamil dr Hindi lagik sebab citer hindi tu sgt2 di alam khayalan, manakala citer Tamil lebih berpijak di bumi nyata dgn background kedesaan di tamil nadu gitew, tp bila time dah bergaduh dasakkkkk bohhh, klu tak guna kayu hoki dia guna stick sampai org jahat dushhhhh melayang lalu jatuh atas gerai buah2an hermmmm time ni terus le aku tuko channel dow, tp ari tu layan citer Sivaji the boss ngan apa ke nama citer Chitti de robotic yg heroin dia Aisywaria Rai tu, terel betul citer Chitti tu, mak sampai rasa nak pingsan tgk adegan2 last tu, sgt hebakkk robot2 tu bertukarrrrrrr lalu menembak bertubi2 kt trooper askar kerajaan tp biasa arrr hero Ranjinikanth mana boley mati...mmg le mak pingsan, 3 kali mak pingsan depan tv sbb lama gilerrr nak tunggu citer tuh habih hahaha...(eh, tipu gek le tu klu kata aku tak layan citer hindustan, klu tgk clip lagu dia pun dah melopong2 mulut), petang raya tu plak aku ada layan citer Tamil kt TV2 gak, cam beh tp tak baper behlah, tgh layan emo tetiba ada le adegan samseng kampung Tamil Nadu bodoh2 alang lempor selipor kt belakang ayah dia, sekali ayah dia kewl lagik, sekali member samseng lempor plak selipor curi dia kt belakang mamat hero sekali hamik kau... deiiiiiii...terussss mamat hero kejo satu kampung, sesapa yg halang dia bedal belasah sampai tercampak atas bumbung umah kampung, nak pitam mak keterujaan...sib baik Ammar tetiba amik remote tuko channel estro ceria, kurr semangat urut dada mak kau nih...tp frust gek le sbb tatau dia jadik kawin ke tak ngan minah heroin tu, ada ker sbb tak jadik amik exam terussss terbatal kawin, kira2 org yg amik exam tu kt kg tu kira cam wiralah, cam kau nak amik KPLI kekdahnya kat sini, jadik calon menantu pilihan gitew, kesian mamat hero kena halau sekali ngan bapak dia dari mejlis kawin tu, sekali bapak dia dah sentap kata kt hero tu, apsal ko tak pegi amik exam tu? anakpavi!sekali hero pun ckp dia tak sempat amik exam tu sbb nak melaksanakan upacara kematian cikgu dia yg dia dah anggap macam mak dia sendiri...terusss bapak dia emo n sentap n menangis.. ko tau lah kan kalu deme2 ni menangis, sendu habis...ehhhh, banyaklah aku punya citer esok pun tak habis.

so weekend tu citer dia cam ni..bukan, bukan citer tamil tapi cambiasa arrr citer bergambo, mana boley tahan citer tak bergambo, mau pitam kebosanang horr...


aluhluhluh...cumelnya mereka2 ini...anak sapalah ni...Ari Sabtu adalah hari graduasi anak2 kindy kami, these 4 were among 6 yrs std who can make it at KL ihtifal, mak kan pengetua lelap kindy kt Kuantan tu, camana buleh terjebak ngan early childhood education ni aku pun tatau, tp tahniah lah kt adik aku yg telah dgn jayanya menguruskan kindy itew tanpa aku yg selalu lelap kt KL ini (bohoooo rasa nak lempang pipi sendiri isk), tahniah kpd grad student kami yg telah terer 3M dgn jayanya! Good luck in tahun 1 tahun depan sayunk2 sume!

baiklah, baiklah, ni kisah mokna Cik Aly. My baby you dah masuk 6 bulan ni kemain ligat nak praktis bunga2 crawling sampai omak ni takut dia tertumuih kt lantai time angkat bontot tinggi2 tu.


Selalu abang Ammar bagi moral support sambil jadik merangkap reporter klu adik merayap jauh2. Maafkan mutu gambo blur. masa beli kata anti goyang sekali hermm...goyang geruditerussss .... insaplah bang, boleykan aje ler beli kamera canggih sket.


Jangan angkat tinggi2 sangat dik oiiii, kelas anak mak tak pakai suar, selekeh giler anak aku dlm umah, lemaklum tgh panas ang ang time ni kenalah pakai seksi sket ngan baju aircond


ewah ewah kau gelakkan pompom girl yerk, standard arrr pompom girl musti bagi moral support, go Aleesya go!


Asyek2 nak menerkam ke pintu je budak nih


atoiii kita dah penat dah.


wow....kening ziana zain tak boley blah


fuiyoooooo... nok ganti Khairul Fahmi ko demo?

Meanwhile...

Kau bosan tak hari2 pikir dlm kepala what's for dinner?


Sekali mak dah sendu terussss masak linguine hailam...boley? Fusion sgt la tu...tp boley tahan lah plak rasanya, mmg aku selalu tuko mee kuning tu ngan linguine, nak2 heboh2 pasal borik asid ni serremmm...


My mom paksa me to pose like this


Atoiiyaiii, hari Ahad....masak nasi ayam lagik, berkepak2 lah kita lepas ni Ammar, sib baik lepas makan Ammar tak berkokok hahaha...


Camhorror bersama Siti Tanjung Perak hok dah stim mata nak tido, cadangnya nak pi satu kedai kt belakang umah sekali tutup daaaa...


Terus tuko direction pi panjat mall. Mokna ni setengah jamlah pun buleh bertahan senyum dok dlm stroller, lepas tu terkua2 nak keluo...nak pi survey walker dia tp tak jumpa hok berkenan di hati


Hujan lebat lah pulops lewat petang tu... so we felt like sipping someting hot like Starbuck Coffee...chehcheh...nak kopi mahal je tak kalah hahaha... sipping sipping hapernya terusss jadik aktiviti melantaking, nampak Papa John so belasah je lah order something hot2 from the oven


Cheesy baked pasta for Ammar... anak dah obes mak tak sedo2 order benda berlemak kt anak ishhh...Aleesya cam biasa tgh menganalisa menu


And pizza for apak ngan omak hermmmm... look who's talking eh...


Aluhluhluh..nehi nehi... belum buleh mkn lagi ni nak, omak kau belasah pakai t-shirt gi market jew tehehee kalu pakai kain batik teruss mantop..ada beran kah?


Syabas mere bete! Dah akhir rancangan baru mintak susu, terimakasih kerana menyumbangkan kepada aktiviti penambaikan badan omak ni nak.


Balik umah after hot bath minum ubat terus zzzzzz...tido musti nak berkepam ngan napkin jew, sian anak mak, batuk ngan selsema cycle kedua kaedahnya, apa nak buat, musim2 hujan cenggini tak dapek nak nolongnyo...

3 comments:

Maya Marisa said...

Usahawan lelap rupanya u nie yong. Lelap pun lelap lah, jadi ada share yea tak?

Wah, seronoknya tenok Ally punya new skill. Oh ya, dah rupa apak nyer dah si Ally nie yea yong

somuffins said...

Yong
Masa raya Diwali hari tu, rumah I pun gamat tengok Sivaji. I tengok sipi2 aje tapi my hubby tengok sampai habis. Dasyat aaah..

Usahawan lelap dgn adik beradik sendiri, pulang modal tak??

Yong Kamariah said...

Dear Kak Pah Maya,
wahhhh lamanya pi jenjalan yek...
alamak, share adik-beradik apalah sgt cik Pah...
si Aly tu tgh ligat praktis skil baru, ate, apa nak buat, anak bapak le katakan ngeh ngeh...

Cik Som dearie,
hahaha, dasakkan citer Sivaji tu? adegan lawan mmg tak boley blahhhhh. Usahawan lelap ngan adik-beradik sendiri lagik payohhhh, adakala dapat, adakala tutup mata jelah...kindy kita baru lagik so byk nak rolling modal heee...

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife