Friday, October 28, 2011

stok takdek citer

tetiba otak stuck tak reti nak citer, sebenonya byk nak citer tp rasa cam otak berkarat jew ih ih... kenkonon nak stylo tulih jew tu yerk tp kang bunyi cam yahudi lak apa-apa lewww... Aleesya, di saat takdek idea ni izinkan mak ngumpat pasal kau nak...Aleesya is 6 mths + 1 week already, tgh bersiap2 pasang kekuda tp masih gear gohead gostan gitew je lagik, le maklum le tak lama lagik nak merangkak le tew...


Makin galak je bergolek sana-sini, tido kemain lasak lagik, adalah boleh jumpa dia nak menuju ke pintu dlm kul 2-3 pagi gitew, dlm tido pung ko boleh mimpi golek2 dik, dasak sungguh! Sepanjang malam 2-3 kali terjaga keje omak ni kutip ko balik masuk garisan haish....kan dah kata, dia ni pemerhati PBB, lantai kosong cenggitu pung gigih menelek buat kajian tempatan isk. gasaklah mak ko umah dah tak serupa haper dah


Memang sukerrr lew nonggeng2 cenggini, bergolek gelantang satu umah pung yg hebaknya tetap akan bawa BFF bersama - bantal teddy yg dah lebam tetap dlm genggaman!


hoh hoh hoh...dah ter stuck...
So mommy had to put you back into your crib sweetie...<----- aluhluhluh...cumelnya="" ayat="" br="" guna="" kita="" mai="" ni="">

There, there, ....seing your big smile like this makes mommy melt...


You and Libby, your little lamb a.k.a your second BFF. If you'd ask mommy about mommy's fav doll, mommy would asked, 'what doll-doll? ain't no stream deep enough for me to swim, ain't no trees high enough to climb...yup, you've got it right cutie pie, mommy was a tomboy once upon a time, period.

Meanwhile.....


Lately, almost every weekend I cooked Chicken Rice....alamak dasak nak speakang jew nih....org2 dlm umah ni tak pueh2 ngan nasi ayam dow, tp hok tu pung yg sonangnya, la ni I bake the chicken n it's easier n healthier kunun je lah tp makan nasinya tu bergantang2 hahaha...
I season da chicken with some salt n black & white pepper, add sweet soy sauce, oyster sauce, honey and sesame oil, marinate for a while before I melt some Garlic Spread and pour it over chicken and put it in da oven, yum, yumpuiiiii!


Papaku pulang dari kota...tak hagak-hagak cam name tag guru panatia Matematik dah aku nengoknya!


Yours truly yg makin galak tembun pipinya itew...hari Jumaat ya Mastura rasa toktoklah nak pakai Jubah bagai, sekali ana punya opismate kata Arab katik...kuang asam ko Emy! Jadik kak Pah katik n geng pi santap kt SR ari ni. bersedia utk ngap Stewed Aussie Steak yg dah ropa daging rendang Tok dah aku nengoknya, sekali masa dah upload gambo ni baru perasan adik waitress ni ntah buat hape tah selongkor tangan dlm baju hah kantoi ko!

eh, sekian lah dulu, stok2 memaksa diri menaip nih, anak2 aku dua2 dah kena bom by the time pukul 9, tak bleh jadik nih, aku pung jeles gek ni, nak bergolek gelantang jugoklah ni bai.

6 comments:

somuffins said...

Yong
Baby tekun pandang kat lantai kot nampak sah muka dia kat situ kot? Tandanya lantai you berkilat menciutkankah? hehe.. pasti tu.

Sekarang baru reti gohed gostan? Nantilah dia trus aje F1 kearah pintu tu.. (psst.. molek pintu awak, I like).

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Yong,
Sama2 lah tembun nya kita. Tak tau kenapa ya...agak nya musim kot!

~jeet~ said...

comelnye ally and libby, gelama nama mainan nye, taknak kalah ye ;)

Yong Kamariah said...

Dear Cik Som,
Rasanya baby kita tu tgh mengira habuk yg melekat kt lantai tu hahha, lantai tu berkilat sbb effect cahaya tu! suka ayat molek tu, lama tak jumpa, i loikeeee....

Kak Iha dearie,
Aduhhhhh... lepas raya ni mmg saya juara makan la kak oiii, nak buat lagu mana niiii?? eh, tp akak nampak maintain steady jew walaupung memasak yg sgt hebak kt dapur tu, dah jadik cam restoran dah akak masak tu yek, terusss aku terdrooling over! keep on trying new recipe ya!

Adinda Jeet hon,
omaknya yg sedap2 bagi namanya tu heee..sesuai lah kot Libby ngan Lamb tu dop? hahaha, tak nak kalah, musti!

PatinPasta said...

Yong,
Amende la gamaknye ditelek dek si Aly tu kat lantai. Nampak orang kenit kot? :D

Yong Kamariah said...

Cik Aida in Spain,

Tu ler gamoknya ia tgh telek habuk2 yg terlekat kt celah2 lantai tu huhu, ni pesen tekun belajo gamoknya nanti esok2 ni ngeh ngeh

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife