Sunday, October 16, 2011

What would you do if......Nancy Ajram - Fi Hagat / نانسى عجرم - في حاجات



What would you do if... after years of marriage, he suddenly becomes ignorance on your presence, talk less than usual and sometimes no words at all uttered when you were beside him in a car even for a long distance of journey! And no more romantic moves, no more sayang words, no more... And somehow you can live with it for the sake of your kids and your marriage! It happens sayangku, to many of married couple. Live with it. Sian Nancy. Sedeykan clip ni.

If you'd ask me, after 11 years of marriage mak dah tak harap romantik2 lagik dah....sume pun pikir tuk anak2 jek, eh tetiba rasa tua sgt dahhhh. Romantik2 ni mainan jiwa, jadi baja kasih sayang suami isteri mmg penting tak nafikan. Tapi rasanya kalau Apak korang tetiba hantar a bouquet of flowers ateh meja kt opis tu, balik tu dan-dan tu juga mak ko amik thermometer sukat suhu badan Apak ko, tak cukup tu rasa belakang tapak tangan kt dahi dia, eh, Apak ko demam malaria tapioka ker? hahaha... sejak kawin ni paling romantik pun Apak korang beli kek besday n anniversary n bawak pi dining out jerk, tu pun tahap2 kek King's jerk, nak beli kek kt SR ke, kek eskrim Baskin Robbin ke tak arrr... tak reti trend kek terkini kekdahnya, tp bagi mak korang dah cukup le tanda sayang dia tu...lagik satu Apak korang klu ada masa suka bawak pi jenjalan, klu tersesat lagik la dia suka, jadiknya tak de masa lah nak dok diam layan perasaan sendiri cam si Nancy ni sbb mak ko mula hangin klu tersesat bila hangin mulalah membebel....bila omak membebel Apak korang pun cakap , 'love, lebih baik you tido sahaja' (itu mak ko translate ayat hangin Apak ko seromantik mungkin) jadi omak pun tido maka Apak koranglah yg layan perasaan dia sendirik. la ni klu tanya mak, suka ke klu hubs you buat surprise kt you? <<-- dek non, klu dia tetiba ajak main konda-kondi kt depan umah tu barulah mak rasa surprise!!!! Eric Leong pun muncul tiba-tiba.

eh Apak korang masa tgh cinta-cintun, sayang-menyayang ala2 lagu Fauziah Amad Daud ngan Jamal Abdillah dulu tu, romantik gek le juga dlm kontrol macho dia tu, ada sekali besday mak, dia wat surprise noks, pi bawak mak pi ala2 candle light dinner kt Resto Berputar Menara KL tu, owhhh kagumnya mak ko masa tu, tgh femes resto tu kan ker... tetiba mamat yg main piano masa tu nyanyi lagu Happy Besday kt mak... auwwwww, malu mak tau, mcm nak tekup dua belah tapak tangan kt muka, pahtu sume org yg tgh dinner tu tepuk2 tgn kat mak, kebetulan ramailah pulak omputih masa tu, berangan dok Eiffel Tower kejap mak ko auuuuuuuuuuwm. Balik tu siap bg a bouquet of flowers lagik, mak ko siap keringkan wat pot-pouri owh indahnya sayang-menyayang, cinta dikenang, perasaan menjadi rinduuuu oh oh lihatlah, diriku, yang kehilangan....tanpa kasihmu sayang siapalah aku.....tulah tahap romantik plg ulung Apak korang dlm carta hidup mak ni. Lepas 11 tahun ni pi restoran Seafood Karim pun dah ok dah....ngeh ngeh. Standard arrr kan lelaki gitu kan, time nak woo the girl macam2 usaha tangga kejayaan, dah kawin nak ajak pi pasaq malam pun malehhhh nooooh... eh, tapi mak korang pun apa kurangnya, plg last sekali wat aksi romantik nak surprisekan besday Apak korang boh kad besday bawah tudung saji, bajet Apak korang balik keje malam tu lapo bukak tudung saji jeng jeng jeng... sekali Apak ko balik dah letih teruis kroihhhhhh...esoknya bagi kt tangan je lah. eh,tak romantik langsung, perasan je mak ko nih. Lain le klu panggang ayam golek sekoq, pahtu letak kad besday kt kepak ayam tu ala2 ayam tu yg pegang kad besday tu barulah terkejut kingkong Apak korang bila bukak tudung saji tu yek. Bila Apak ko nak romantik2 miaw miaw depan tv plak mak ko bagi siku jerk, jadi tokleh komplen lelebih, tokleh le nak harap kt sebelah pihak je kan.kita pun banyak kekurangannya.

btw syukurlah dengan apa yg ada. we always get opposite sgt dgn apa yg kita ndak kan. Cam laki si Nancy dlm clip nih, ehhhh sapelah takndak hok yg tall, dark and handsome guy mcm hero2 dlm buku citer Mills&Boon tu kan ker, dahlah hensem, kaya plak tu, in reality jgn haraplah jangggg... Marion Counter jelah hok bertuah pung klu kt Mesia nih kot, klu mung nak cari hok kaya2 alamatnya dah tarap2 tak baper ada rambut dan muncit jelah jawapnya choyyyy eh, Dato K ensem aper...dah.

4 comments:

Maya Marisa said...

hahahaaa...help! i cannot stop laughing.....hahahha
tak per la, janji dia sayang kita kan yong.

~jeet~ said...

hahaha...saya pon x abis gelak, bnyk betul part aaaauuuwww nyer ;)

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Yong, Yong..
Kelakar habis you ni...

Yong Kamariah said...

Dear Pah Maya,
Ya betullll janji dia sayang, camana pun dia itulah jodoh terbaik buat kita, ye dok? heee...

Adinda Jeet,
Nti kau dah kawin tau ler cemana gayanya, tp cari hok duit banyak2 sket choyyyy hahaha...

Kakanda Iha,
Gitu ler asam garam berumahtangga kan, akak lagik le terlebih dulu makan garamnya tau ler cemana kan teheee!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife