Tuesday, March 16, 2010

Balada lepak kt umah

Hari keempat cuti masih lagi lepak kt umah. Selagi dak Ammar tak kebah demamnya maka tak ke manolah makcik, aishhh rugi plak amik cuti rasonyo. Dah 2 mlm gek makcik tak tido (cuma berdengkur je sket heh) sbb takut tahap darjah kepanasannya itu meningkat. Takut ler kena fit lagik cam tahun lepas, ni pun sib baik la setakat ni panasnya tak tahap garing lagik, brrrrr takut makcik...jadik apakah yg kita buleh buat kt umah selain tido dan tgk tv? yeah, macam2 buleh buat, cuma pd mereka2 yg ditahap pemalas tegar cam makcik ni je tak byk le benda buleh buat, cumanya aktiviti2 di bawah ini ajelah utk laporan pada hari ni ye tuan2 dan puan2 sekalian....

Pak encik dpt jugalah cuci kolam ikan dia nih sampai 3 ekor jugalah ikan beliau sodaqollah... mati dek non oii dek kena transit kejap dlm baldi... sayang juga lah kt Kajol, Shah Rukh Khan dan Malika Sherawat yg mati tu sbb dah beso gemuk dah deme tu...terutama SRK yg ikan putih kuning posing dengan sgt machonya paling kiri sekali dlm gambo nih... haiii apa nak buek...

Ha kau, dah terbarai habih selut dan lumut bila kena dikerjakan cam nih...

Poyok belanga dapur mak encik pun dah setat berasap balik sampai hitam melegam dah poyok gulai dan tunggang langgang habih spices kt rak tu...sakan masak nampak makcik niiii...

Oh yea... dah tak lupa dpt mengikuti sinetron Indon yg tak habih2 nak rampas harta org, tu yg buat episode sampai beratus2 dan merepek2 tu...ermm tapi makcik layan juga citer Munajah Cinta kt tv9 tu, base citernya best tapi cam biasa kengkadang merepek dan tak masuk akal


Oh dan seorang budak yg demam yg terpaksa pakai boxer je seharian dek kepanasan global yg terlampau , dun wori, beliau buat silap mata je nih...
Sekian, wassalam.

2 comments:

Amri Mat Saaid said...

salam, kak yong

A tu ngikut apaknya pakcik mat ganti
suke nangkap ikan di sungai perak

Yong Kamariah said...

ye le gamoknya tu hihi

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife