Travel and living

Tajuk tak boleh handle punye, ala2 rancangan tv plak. Tak tau nak tulih tajuk apa pula dgn aktiviti hujung minggu. Cadang nak tulih berjoli tak jadik pulak. Sbb karangan pada kali ini ala2 karangan bergambar maka mak tulihlah seperti tajuk di atas walau tak dek makne deee.

Makanya pada hari Sabtu yang lepas, encik A tlh kembali ke tanahair PJ setelah berkampung 3 hari 3 malam di Dungun dengan membawa kepok lekor Marang penuh satu beg. Setelah mabuk dgn kepok leko dan cuaca panas Teganu, beliau mengajak carma (cari makan) kari mamak. Mak yong sebenonya dah mabuk ngan kari mamak nih tapi diusahakan jugalah. Setelah puas pusing2 nak carma kt PJ maka kita terpikir ada satu resto kt Subang Jaya ni cam baguih dok ada.


Ya ampunnnn.. jgnlah buat camni chek, sayu omak ni tengok...nanti kita gi kolam mancing udang Sri Manja ke pulak lepas ni

Maka kami pun pegilah menghala ke Subang Jaya, kt pusat Komuniti SJ, yang ada Resto Kari Kepala ikan. Lain macam je resto ni, tak dek ciri2 kemeriahan mamak pung...


Ha kau... nak sgt kari kepala ikan makan cukup2 eh. Tapi mak yong rasa kari ni lebih kepada gulai kepala ikan je, tidak begitu menepati standard ISO kari cam kt Kampung Baiduri tu, ada makne ke kari kepala ada taufu cenggitu? tak dek makne deee....tapi belasah je ler....

Tapi cendul durian ni mmg betul2 kawww, masihku teringat2 sehingga kini...ya ampun...

Sungguh damai pemandangan ini...

Ha kau, dlm tak dek ISO pun tinggal tengkorak ikan je ni haa, buat mak teringat citer Bawang Putih Bawang Merah, mana tau tumbuh pohon beringin plak depan umah tu..

Then encik A ajak pi cari baju n seluo dia. Hermm pak encik aku ni jarang nak shopping2 nih tapi ia kata dah lama seluo baju dia tak berganti. So we headed to Sunway Pyramid, statistik gi sini rasa2 6 tahun sekali adalah.... ya ampun, punye ler payah cari parking dia, buat apalah ramai umat manusia ni berkumpul kt sini agaknya...

Oh tidak... kita hanya mampu beli air mineral dgn Nini celup-celup je kt sini Ammar, no sale! no sale!

So we headed off to KL plak...cuaca di KL petang itu 34 darjah C. Tu dah petang tu, tghari baper le agaknya suhu dia tu, lemaklum le musim panas terik kt Mesia ni... global warming katakan, tapi satu dunia pun cuaca cam huru hara dgn gempa sana-sini sekrang ni, mak pun memalam buleh pasang econ ngan kipas sekali, sampai je bil listris rasa naik juling biji mata dibuatnya. Whatever happened to you mother nature??? Eh, lari topik pula mak.

Misi kita nak pi sini la, kat sini je le kita reti shopping.

Ewah-ewah, gali bang, jgn tak gali... boleh tahan juga org lelaki ni bila shopping ni eh, yang ini baru betul2 sale!

Yeah, work it babeh... dari sape lagi belajo ni kalu tak dr sifu...

Tapi sifu tak ajo pun menerai testing dan-dan tu jugak...jgn wat malu company la chek oiii...

Nama sale kali ni "Grand Prix mega sale" , mak ai, tak boleh handle punya tema....patut le humang aiiii umatnyer...

Iye, ini beliau masih tersenyum simpul lagi sebelum mengeluarkan ciri2 autistiknya setelah keboringan..


Ha kan dah kata....
Keesokan harinya pula, kita pergi sekali lagi ke sini selepas balik kerja. Kita ni perasanlah kot2 pinggang kita ni menyusut turun seinci ke, rupa-rupanya yang adooooo... jadik terpaksalah mak dtg balik nak tuko seluo jeans yg mak beli semalam. Tetiba tekak ni terasa nak makan nasi Keinsafan, maka singgahlah dinner kt resto tu yg sebelah cik sogo ni. Wowww makin cekik nampaknya mamu resto ni...

huuuu yg depa tu lagi mengancam Mar....ada kari kepala ayam lagik... eh tak, dialog cuma rekaan semata2 hiii

Agaknya perut kami kalu dia buleh berkatalah.... dia akan hangin cam Jin citer ntahapa ni Jula Juli ke, dia akan kata, "hoiiii hangpa takdak benda lain ka nak balun, hari2 kari, hari2 mamak..."
Sekian.

Comments

Amri Mat Saaid said…
ha ha darah kelin nye kuat meno patut ler mencari kari mamak

Popular Posts