Horeey

Ada sbb kenapa buleh Horeey hari ini. Time masuk Rejab/Syaaban je sesungguhnya le org2 macam aku terdesak nak habiskan hutang pose tahun lepas. Masyaallah ya syeikh, ya Rahmas, ente baru nak bayar fuasa kah? Poyo arrr kau, org horey nak dptkan keberkatan bulan itu, kau plak horey sbb hutang habis. Jgn tiru mcm dia nih. Tak boley pakai.

Nevertheless, aku admit lah aku nih tak cukup kekuatan nak ganti pose awal2 lepas raya, klu ada pun rajin sbb temankan pak incik pose enam, so klu balancenya tu pepehamlah liatnya nak bayaq...makanya malam tadi sebagai meraikan kemenangan itu pegi makan ikan bakar nunnnnn....jauh di hujung - tanjung - kampung - Medan. Kira2 sepelaung karaoke je dr umah hehehe, macam jauh beno le klu dpt makan ikan bako tu yek? Lupa nak bawa kamera, tapi tak per, imaginasi ikan bako dlm kepala sume org sama jek, lainlah klu kita sebut makan asado and chimichurri, ke, mengagau black out kejap otak. *wink kt patin*


Taim kita keterasingan pose ni kan, pastu tgk member sebelah masyukkk hatta tgh makan kuaci pun kan, mesti rasa tingin je dak pun sket lagi rasa buleh penampo Arab klu dia tapau ABC special tghari buta bawak balik opis... kita mulalah mengidam macam2 seperti mengidam sambal udang petai cenggini..


Atau dah berniat nak semelih sedara Paul bila habih WC buat sambal cenggini...


Hai mamak...karimu itu sungguh harum.. itu beras sangat panjang juga...


Tak pun benda2 penyet camnih


Atau mungkin sahaja semangkuk jeluk pasta n mussels...


Haiyaaaaa amoi....lu boley pula2 tak lampak mentua lalu pun ianya kalu sulah makan ini barang pun ianya tu...lu gila ka lupa sama itu mentua pun????


Atau lauk glamer sedunia a.k.a lauk tengah bulan


MasyaAllah, tengok gambo budak2 potong kek cenggini pun bule stim taim pose


Nak-nak lagik tgk smoothie apa ke benda cenggini


pastu dpt pekena plak iced lemon tea panas2 musim summer ni kan...echehhh

Ok, bawak bertenang, bawak bertenang wahai pemiutang sekalian, bertenanglah sehingga jam 7.30 nti utk Kuala Lumpur dan kawasan2 yang sewaktu dengannya... jangan marra arrrr...

Comments

Normi Ali said…
ganti pose yong? saya pose penuh tahun lps, sbb adam menyusu badan....hoyehhhhhh!!!!!
Yong Kamariah said…
normi - hoyeehhhh saya pun dah merdeka pun ianya...
Aida Rezuan said…
Hahahaha! Tak abes gelak lagik nih, Puan Yong!
* sokmo sengih (paling minimum) sesorang bila baca penulisan Puan Yong.

** tarik napas!

Dalam menu-menu hidangan Puan Yong tuh, saya paling tak tahan tengok sambal tumis petai udang. Buleh membunuh!

*** Yong tahan la berbukak kol 7.30pm, saya nanti kol 9.40pm gitu tau.

**** ;) ;) ;) ;) balik kat Puan Yong!
Yong Kamariah said…
cik Eda, tengkiu.
mak aihhhh.. lamanya nti nak tunggu buka bulan pose tu yek...Da, kt sana senang ke nk dpt petai yek? awok klu pose kt sana selalu masak ape? hai, buka sorang2 la awok nti yek...
Aida Rezuan said…
Puan Yong,

Tuh la pasal. Jenuh la nanti. Huhu! Nih baru first time posa sini, so tak tau la nanti camno. Wawa!
Tapi kalo dulu kat Puchong pon sokmo sorang jek. Masak sendiri (jarang bebenor beli lauk or kuih). So rasanye sama jek la kot kat sini nanti.

Harap-harap dapor Puan Yong buleh beraksi semula sebelum posa nih, kan? Haru sungguh nih!

Petai? Uiks! Tak penah nampak lagik, tuh la pasal. Pekan nih tak de kedai Asia langsung, tuh haru sket. Puan Yong buleh awetkan and layarkan bersama bahtera kertas (jgn lupa buh GPS), kot2 buleh saya buat sambal petai udang.

Puan Yong sokmo gi pasor ramadhan kat mana?
Yong Kamariah said…
Da, klu dapur tu tak siap lagik bulan pose nanti harusla aku bom ngan mamat2 yg bertukang tu sekali!

Aiyooo-- mau pos petai kt Spain ka? takut kena soalsiasat dek Interpol sbb nti disalahertikan sbg bahan membuat bom! ye ler, gas yg dikeluokan petai tu kan mampu membunuh!
Saya jarang gi pasar Ramadhan Da, tp dulu selalu pegi kat Kelana Jaya.
Yong,

kita ni sama jer..tapi ko lagi terer lah.. aku sepatah hari pun belum ganti...hehehe..


esok baru nak start. seminggu stretch lah jawabnya... huhu..
Yong Kamariah said…
oih Rina, you better move fast dear! dah tak baper hari nak pose nih, tu ko dah kira ke waktu2 'kecedaraan' (yg dtg tiap2 bulan tu) tu lagik ke, heheh, kira2 kita ni set2 last minute lah yek

Popular Posts