Thursday, July 8, 2010

Pulanglah perantau ke desa Part II

Makanya lepas melawat2 kebun durian yg pada akhirnya hanya sejibik je durian yg sudi gugur pd petang itu, we headed off to the pantai Batu Hitam yg dah tak baper jengkal lagik dah dr kebun. Isn't it lovely klu dpt dok kt area2 cenggitu? pak inchik dan mak inchik selalu berangan beli dusun dan dok berkebun sambil minum petang bakar sampah daun2 kering menghabiskan hari2 tua berdua, oiii jauh beno berangannya tuh.
Jadik petang itu lepak2 kt pantai sambil makan mee kari, sungguh nyaman dgn cuaca redup2 hari.


One late afternoon kt Pantai Batu Hitam, isn't it lovely??


Tengok orang main layang2 kt pantai..


I believe I can fly....

href="http://4.bp.blogspot.com/_OTAGtU9_q6Y/TDWcKBggyVI/AAAAAAAAC5o/-HfM_d07hro/s1600/DSC_1470.JPG">
Oii jang mak dah koba jgn cubo dokek dengan gerai layang2 tu jang...ado hantu ehh...(omak tipu den, omak takuit duit omak molayang yooo)


Lepak kt gerai sambil minum Laici Kang


Dan juga ABC dan air laici sambil menikmati udara pantai yg sempoi2 bahasa..


Ammar, jangan tunjuk sgt ekau lapa bona nak...


A bowl of the famous mee kari, dtg sini jgn lupa order mee kari! Sedap giler jang...


Kak long n the kids were having a mee kari


Maksu jangan lupo kt anak yo dah dpt mengcokek tu...


Oh apakah? Pertandingan makan secara horrornya atau dah tak makan 3 hari...

Bersambung.

2 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

berselera betul si Ammar !


kena pulak dengan angin sepoi2 bahasa

Yong Kamariah said...

dia tu berselera sokmo Rina, gambo yg atas tu makan kuetiaw goreng, gambo bawah alih2 dah pau mee kari mak dia!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife