Friday, May 14, 2010

Badminton oh Badminton...

Sejak dua menjak Piala Thomas ni bersiaran, amboi amboi cam nak tercabut jantung tgk game kt tv esp. bila Mesia main. Kengkadang nak marah, kutuk2 biasa arrr kengkadang kembang kempis lobang idung bangga. Tapi satu je klu tgk ngan pak encik ni memang buleh kena hypertension. Lemaklum le bekas pemain badminton tegar, apa ke tak taksubnya tu. Siap buleh meraung bila tgk pemain main cam pondan. Bila dah tak de arah dah cam kucing nak beranak esp. bila ada game penentuan, buleh dan2 tuko drama rtm atau pun buleh tekan channel Vaannavil. Mak enciknya pulak komennya kalah Hasbullah Awang klu dah tak puashatinya tu. Hermmm klu dua-dua dok kt living area tu mmg macam dok kt petempatan indon kt tapak pembinaan la tuh. Sebab tu mak encik selalu naik ateh tgk kot tv buruk dlm bilik. Ha kau nak melalak pun buleh tanpa gangguan dan perang saraf (tiba2).



Aiseyman... le maklum tv lama, pueh lah mengejust arial tv tu, kejap ke barat, kejap ke timur, kejap tertonggeng2 arial tu. Ni masa tgk Mesia lawan Denmark - hoi buleh kena mild stroke tengok nih! Ari tu lawan ngan Jepun mmg buleh naik darah tinggi dan gula segala sbb kalah game penentuan, jam tu le mcm2 maki pun buleh dengo kt pemain yg tinggi lampai tu. Anyway, agaknya Mesia memang saje kasi Jepun menang sebagai hadiah untuk Jepun yg selalu panggil Ultraman lawan reksaksa tu. Hidup Otomen! (tiba-tiba). Ngan China ni guano pulok? Crouching Tiger, Hidden Dragon, mana yang menang?

Meanwhile.....

Sekang ni berjinak2 belajaq Decoupage sebagai hobi jadi-jadian. Cheq ngan few rakan sekerja belajaq ngan akak Penang pemilik blog Dania's Cottage ini. Lunch hour ngan lepas office hour je zappp hilang pi kt tempat dia.


Yeah, abang Nam pun ada minat wat nih.


Amboiii mentang kata kelas free bersepah2 dah kt atas meja kt pantry tuh


My first hasil jadi-jadian, ok la tu utk diri sendiri.

Di En.

8 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Yong,

minat gak decoupage tu.. senang tak? kos amacam?

nak belajar kat SIL sampai laa ni tak mola-mola lagi..

Yong Kamariah said...

Rina, tak la susah mana wat decoupage tu once dah tau teknik2nya, kos permulaan for beginners tak mahallah, tak sampai seratus pun, cuma klu pakej tuition tu mau makan ratus, kita ni nasib baik ada member yg dah terer nak tulun ajaq, save cost sket hihi

Aida Rezuan said...

Yong,

Cantek la Yong! Isk.. teruja pulak tengok decoupage tuh (siap google lagik td). Kiranye dah siap tuh.. buleh gantung kat dinding la ye?

Yong Kamariah said...

cik aida, dah buleh le gantung kt bilik sendirik tu hihihi, kira tu hasil amatur lah, belum katam ngat lagik ilmunya tu.. byk lagi nak kena belajo tuh! klu awok dekat buleh le buat kt awok satu yek.

Eine Frau aus Botnang said...

Fasha jugak tak leh tengok Badminton live dari sini. Dapat tahun perkembangan kat FB status je & suratkhabar. Emosi sungguh Pak encik tengok badminton hahahah!! Wah macam2 kraf tangan tu ha decoupage pulak? Apa tuh takpe nanti kita gugel!!

Aida Rezuan said...

Yong,

Kalo blum katam pon dah marbeles hasilnye.. memang story no use la. Huhu!

* Nanti bila saya dekat, saya tuntut sekeping, buat gantung kat bilik ye :D

Yong Kamariah said...

Fasha : elok juga you tak leh tgk live, kang buleh kena hypertension! malam tadi dah kalah ngan hidden dragon but kalah bermaruah jugalah kiranya

pasai decoupage tu saya ingatkan kt Europe dah lama femes kot...maybe kt england kot, tapi saje buat suka nak gantung kt wall @ kitchen

Yong Kamariah said...

cik Aida, no halnya, awok punye pasal koi buat nantek2!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife