Hebat sangat la tu...


Sangat hebat kerana sudah sebulan memandu dgn lesen sudah expired, betul2 lupa lah tu padahal hari2 lalu depan polis trafik. Kalau kena tahan baper eh kena saman tu? Dok kemas2 purse (obviously setahun sekali wat keje ni) baru perasan lesen dah expired. Le maklum le hendbeg ngan purse cam beg doraemon, sume pun ada, resit beli paip toke Ah Seng pun ada, resit beli gula sekilo kt kedai Tin Tin pun ada, tu belum masuk bisnis kad kedai kain lah, kedai perabot lah, kad cop beli minuman ais blended (bajet dapat ice blended free bila cop penuh) ada, ish, macam2 lah ada....

Meanwhile.....

Agak teruja over excited anak nak pi ikut aktiviti rombongan cikgu Kiah ke Kelompo. Dah 3 tahun sekolah rendah ni nilah baru 1st taim kompiden nak bagi anak pegi ikut rombongan sekolah, lemaklumlah, ada anak autistik cenggini sangatlah tak kompiden nak lepas kt org (walaupun cikgu) utk monitor, ngeri seriau semua ada takut2 dia buat 'nano' ikut kepala dia pastu hilang dr pandangan mata ke... choyyyyy... jangan sebut aihhhh, harap2 doa2 tak dek apa-apa amin. Sesungguhnya pengalaman sangat mengajar kan. Bila cikgu kata sorang cikgu monitor 2 - 3 org budak baru le dtg kompiden tu.


Ha kau, macam2 biskut mak bawak bekal kt kau, sangat tidak healthy ni, tak perlah, janji layannn...

Comments

Yong,

hahaha..samalar pulak..
2-2 perkara tu memang terkena kat batang idung ni..

* resit beli buku mmg tetap disimpan.. utk icmetx lah kononnya tp xpernah submit pon..


adeh pasal lesen tu .. punyalah takut nak drive balik
* masa tuh keje kat USJ. Nak menempuh heway tu..takut je.
Aida Rezuan said…
Yong,

Selama nih dok main jerit2 di kotak itu.. hari nih nak testing sini lak (mari kita lihat Yong nampak ke tak sini :D)

Pasal lesen expire tuh.. geng le kita Yong. Saya SOKMO gitu, paling lama pernah sampai nak dekat 3 bulan. Bukan sengaja.. tapi tak perasan. Patut ada email notification ke hapa kan.. kasitau kita bila lesen dan expire. :D

Nih dah re-new ke blum nih?

Ammar gi rombongan balik hari ke? Best dia ye.. dapat bekalan sebegitu rupa. Time2 saya dulu, mak bekalkan nasik lemak jek.
Yong Kamariah said…
Rina- resit beli gula tak leh claim incometax ke? ngeh ngeh... kita kena kompiden lalu dpn pulis trafik tu klu lesen dah expired- janji awak tak report kt polis trafik le pasai saya ni hihi
Yong Kamariah said…
Cik Aida.. wahhhh kagum, kagum koi dgn keberjayaan awok tu,koi buat tak leh muat pnyer gambo koi nih, jadi, gambo koi musti kosong klu nak jadik follower blog org, ache citer sket lagu mana nak fit gambo kita tuh...

lesen? belum berkesempatan lagi nak renew nampaknya, harap2 tak jadi apa tgh jalan.

koi dulu klu ikut rombongan musti bawak bekal nasi siap ada lauk pauk lagi mak koi bekalkan, kira ammar ni dpt ummi pemalas la tuh pakai beli biskuit2 jer huhu
Aida Rezuan said…
This comment has been removed by the author.
Aida Rezuan said…
Yong,

Hmm.. gamaknye size gambo kot. Ache buat size 200x150, kot2 buleh nicely fit.
*sebenornye saya pon tak perasan, bila Yong sebut baru dok terbelek2 kat mana. huhu!

Kamikaze sungguh Yong nih! Jangan sampai abang polis tulun re-new kan, udah la :D.

Ummi si Ammar modern gitu. Omma saya dulu beli nasik lemak 50 sen 2 bungkus jek.
* Skang nasik lemak suma rm 2.50 ke atas, kan?
Yong Kamariah said…
Aida, nasi lemak sekang RM1.50 tu cam nasi lemak 50 sen zaman kita dulu

ate camne nak kecikkan sizenya tu? ache che ke citer
Aida Rezuan said…
Yong,

Hmm.. ada Paint Brush tak? Or hmm.. hmm Adobe Photoshop? Adobe senang sket. Buleh resize kat situ.

Hmm or Yong buleh gi ke
http://picnik.com

1) Upload gambo
2) Ada option untuk resize, just masukkan size yang berkenan

Camno ek? Ha tak pon paling senang Yong kasik jek gambo kat saya, saya resize kan. Kan? Hehe!
Yong Kamariah said…
Oh gitu cik Aida, akan ku cuba, guna paint brush je ler kot, kt PC tu tak dek photoshop... ehem.. klu bagi gambo koi kt awok takut tetiba koi posing sebelah M. Daud Kilau jek tetiba dah kena superimpose haahahha...(acah jek naaa)

Popular Posts