Friday, May 21, 2010

Keberhasilan

Satu malam cheq pelan2 masuk bilik dok dengar satu lagu catchy mendayu2 dr dlm bilik. Saja nak mengintai anak teruna cheq sorang2 dok buat apalah dlm bilik tu.


Tersenyum-senyum, tersebik-sebik, tersengih-sengih..


Siap melentuk-lentuk lagi..


Oh... rupanya tgh feeling habis mengyoutube ngan lagu Akim ini... amboiiiiii... dah ada feeling da kah cheq oiiii?


Video ni kisahnya si Akim ada feeling kt sorang awek tu.... dok pikir camanalah nak ngorat awek tu...(oh ok, saya rewind balik clip nih, tapi saya pun tak pernah youtube kan lagu nih, ni semua budak ni punye keje ler nih, dah terer searching tenet tak yah ajaq pun)


Bila dah ada kesempatan lidah kelu tak terkata pulak dah... sampai tersasul-sasul....

Oih, ropanya tulah yang buat anak cheq dok perasan habih sorang-sorang tu... mak aiii, cepat ke nak dpt menantu nih...

Meanwhile...

Dok pikir apa lah nak contribute kt anak buah sulung yg nak kawin nih...maka terhasillah idea buat cup cake guna kain cotton, dgn tunjukajarku sifu Dania's Cottage nih :






Terhasillah cup cake jadi-jadian...

Meanwhile...

Keje-keje kerastangan decoupage diteruskan jua bila ada mood, saje lah kan buang tebiat... sbb cheq tak pernah pun terlibat dlm seni2 kerastangan ni, buleh la lepas utk umah sendiri...


Buat hiasan gantung kt kitchen


Tin bucket dgn lavender n lilin n some cuppies...

Dah abis.

4 comments:

Aida Rezuan said...

Yong,

Hehe.. kiut jek tengok si Ammar dok terlentuk2 nengok video clip tuh!

Yong memang suka buat kraftangan nih ye? Best tengok hasil2nye. Very sweet and homey gitu. *Jeles!

Yong Kamariah said...

Aida- baru kenal2 wat deco art nih, sesaja buang tebiat, saya nih kerastangan orangnya! i tought kt sebelah sana yg wallahhh derang punya folk art gitu...
Ammar tu mmg sebenonya suka feeling dlm buas2 dia tu!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

alaa... cantiknya...


kena belajar ni.. tapi kena buat deko english kat umah pulak..


skang ni deko taram jer..hehe

Anonymous said...

Yong said :

Rina- umah saya langsung decong namanya, macam hantu sbb renovate tak siap2 lagik, alahai, tak yah ubah style deco umah, tempek je kt dinding ok la tuhhh

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife