Teacher's Day and I-City

Ini kira entry dah basi, tapi nak citer jugalah kan.

Seingat aku lah, aku tak pernah amik pot pun nak bagi2 hadiah kt cikgu masa zaman sekolah2 dulu, paling habih pun pernah bagi sekuntum bunga ros kt cikgu Matematik aku dulu sebab bagi aku markah yang buat lobang hidung aku kembang sedepa satu ketika (sbb lama sgt aku dah tak ingatlah plak bila tu, bukan selalu dpt Math cemerlang pun). Hok lain aku ingat, konsert, konsert, talentime, bajet pakcik aiskrim dtg dlm sekolah dak pon van vitagen dtg kt sekolah sambil berhibur dgn talentime (owh, aku le juara masuk menari2 kt sekolah nih).

La ni bila sekolah anak ada sambutan hari guru boleh pula terasa teruja sedangkan anak tu entah paham ke makna Hari Guru tu tak taulah. (anak akulah, bukan anak hangpa). Tapi sbb guru kelas dia ni spesis sgt perihatin sampai duit belanja sekolah pun dia jaga akaunnya, cam ari ni beli apa, makan apa, dsb, rasa tak patut le tak hargai jasanya tu. Maka dengan peringkat amatur giler nih, memalam terbongkok2 le buat decoupage buat cikgu, dan hasilnya, buleh le utk diri sendiri puas hati.


Buat cikgu Su buleh gantung kt dapur dia (ntah2 kt umah dia lagik canggih huah!)


Pastu soh Ammar tulih ni kt belakang, tak perlah nak, kamu amik nama yek

Meanwhile.... weekend tu tatau nak pi mana, kepala sakit pun bukan buleh dok meratap menangis seharian, life goes on kan, makanya pi merendek2 sampailah kt I-City, Las Vegas, eh, Shah Alam jek. So ni le antara pix yg sempat snapnya.


On d way masuk, lampu lip lap lip lap dah berbaris sepanjang jalan.


Buah oren ni tak buleh makan nak, merbahaya utk pankreas kita dan mampu mengecas elecktrik statik kt badan kita...


Nah amik, dah dpt sebijik bola, lagik tak dapat buleh jadik mereng mak kamu nih tau tgk kamu wat perangai!


Christmas in summer...


Malam ditaburi elektrik


Ye, kita sangat perghak...


Look mommy! We're in a wonderland! Said Ammar in her mom's imagination.


Akhirnya.... potret untuk keluarga... ye sgt bagus klu emak hanya ada compact camera maka beginilah hasilnya. (ayah kamu sangat beretika nak pinjam kamera canggih kerjanya itu nak wat camne)

Last but not the least.. aku sangat mempunyai jiwa yang sensitif, sgt menggemari puisi Indonesia esp. karya Kahlil Gibran, Rendra and Chairil Anwar, bahasanya aduh, sgt mulus dan bisa menusuk sukma. Tapi tak de kena mengena ngan entry ini. Btw, ada hari yang ku kira sgt bertuah dpt menyaksikan sunset yang sgt indah dari jendela kamarku. oh, kadang2 buat aku tertawa sendiri bila mengenangkan babak Brendan Fraser dlm Bedazzled menangis teresak2 tgk sunset sbb dia wish utk jadi seorang yg lebih sensitif. Tapi sunset selalu buat jiwa kita tenang bukan?



"Silhouette"
The silhouette is that beauty
I am forced to peer sharply
To try to catch a single glimpse thru my window
Every curves and nerves seem to sing to me
Leaving me wondering...will I become like a Silhouette?

Senja ini meninggalkan silhouette yang indah
Buat aku terpana sendiri di jendela kamar
Memikirkan saat hilangnya Silhoutte
Apakah hidup ini umpama Silhoutte
Hadir yang seketika lalu hilang ditelan pekat malam...
Usah gentar, usah khuatir,
Kerna hadirnya Silhouette walau seketika tapi tetap bisa membahagiakan...

Comments

Aida Rezuan said…
Yong,

Alahai.. cantik nye hasil kraftangan Yong itu! Kalo bukan cikgu Ammar.. kira tak dapek la ye? :D (sengih sesengih2nye, buleh?)

Yong suka sensitip tengok sunset ye. Sy lak tengok ujan, or orang2 yg sensitip.

* jangan ingat saya terlepas baca Yong juara menari dulu ye? Ye? Ye?
Yong Kamariah said…
aida, buleh aih sengih sesengihnya...kita paham la maksud tuh, buleh sesangat hor!

Koi ni kala mendung ke, hujan ke, nak hujan gelap ke,senja ker, moonlight ker, mmg koi akan sensitip jiwanya sbb koi rasa misteri jek alam nih bila taim2 tu, kecuali tghari terik jek, apa barang nak berjiwang tgh paneh terik tu!

juara menari? hihihi...kenangan lalu mengusik jiwa yek..

Popular Posts